کد خبر:11650
پ

فواید روغن زیتون برای سلامتی

روغن زیتون که معمولاً به رنگ سبز یا زرد روشن است،  به طور طبیعی از طریق فشرده‌سازی میوه زیتون به دست می‌آید و اغلب در منطقه مدیترانه‌ به ویژه اسپانیا، یونان و ایتالیا تولید می‌شود. روغن زیتون یک ماده غذایی باستانی است که هزاران سال توسط مردم مورد استفاده قرار گرفته است. این تنها روغنی است […]

روغن زیتون که معمولاً به رنگ سبز یا زرد روشن است،  به طور طبیعی از طریق فشرده‌سازی میوه زیتون به دست می‌آید و اغلب در منطقه مدیترانه‌ به ویژه اسپانیا، یونان و ایتالیا تولید می‌شود. روغن زیتون یک ماده غذایی باستانی است که هزاران سال توسط مردم مورد استفاده قرار گرفته است. این تنها روغنی است که از میوه به جای یک دانه  استخراج می شود. روغن زیتون بیشتر در اروپا (اسپانیا ، ایتالیا ، فرانسه و یونان)  و مقدار کمی نیز در کالیفرنیا و شمال آفریقا تولید می شود. روغن زیتون را گاهی روغن شیرین می نامند.

 

علت رنگ و طعم متفاوت روغن زیتون

  • روغن زیتون بسته به رسیدگی زیتون ، آب و هوا ، نوع خاک و ترجیحات تولیدکنندگان از نظر رنگ و طعم متفاوت هستند.
  • رنگ ، که می تواند از سبز تیره تا تقریبا روشن باشد ، بستگی به فرآیند پالایش دارد و شاخص خوبی از طعم نیست.
  • یک روغن زیتون با کیفیت خوب غلیظ تر از محصولات تصفیه شده خواهد بود اما نه خیلی غلیظ.
  • روغن زیتون فاقد کربوهیدرات یا پروتئین است. تمام کالری های آن از چربی حاصل می شود که اکثر آنها اشباع نشده هستند.

انواع-زیتون

 

ارزش غذایی روغن زیتون

اطلاعات تغذیه ای زیر برای یک قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) روغن زیتون قابل ذکر است:

  • کالری: ۱۱۹
  • چربی: ۱۴ گرم
  • سدیم: ۰٫۳mg
  • کربوهیدرات: ۰ گرم
  • فیبر: ۰ گرم
  • شکر: ۰ گرم
  • پروتئین: ۰ گرم

 

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حاوی حدود ۱۱۹ کالری و ۱۴ گرم چربی است و آن را به یک محصول غذایی با کالری بالا تبدیل می کند. خبر خوب این است که چربی روغن زیتون سالم و عمدتاً اشباع نشده است

 

روغن-زیتون

آیا استفاده از روغن زیتون در آشپزی توصیه می شود؟

  • در آشپزی و پخت و پز مواد غذایی از آن در حد متوسط استفاده کنید.حد کافی برای استفاده روزانه از روغن زیتون در آشپزی در یک وعده حدود یک قاشق چایخوری روغن زیتون است.

 

فواید سلامتی روغن زیتون

 

سرشار از ویتامین e

  • روغن زیتون سرشار از ویتامین E است ، ویتامین محلول در چربی که از عصب طبیعی پشتیبانی می کند.

سرشار از ویتامین K

  • روغن زیتون منبع خوبی از ویتامین K است که یکی دیگر از ویتامین های محلول در چربی است که وظیفه لخته شدن خون را بر عهده دارد.

روغن زیتون ، چربی اشباع نشده دارد

  • علاوه بر این ، روغن زیتون دارای چربی اشباع نشده زیاد است که نشان می دهد کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد را کاهش می دهد.

 

فواید روغن زیتون برای سلامتی قلب

  • دلیل اینکه روغن زیتون می تواند به محافظت از قلب کمک کند ، مبتنی بر محتوای پلی فنول های آن است. برخی از پلی فنول های موجود در روغن زیتون می توانند از جمع شدن پلاکت های خون جلوگیری کنند و این خود علامت حمله قلبی است.
  • FDA از این ادعا حمایت می کند که “خوردن ۱/۲ قاشق غذاخوری (۲۰ گرم) روغن زیتون در هر روز ممکن است باعث کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب شود.

قلب چیست

خواص روغن زیتون برای جلوگیری از پوکی استخوان

  • تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف روغن زیتون می تواند ما را از کاهش شناختی و پوکی استخوان محافظت کند و حتی تعادل باکتری ها را در روده ما بهبود بخشد.
  • توجه به این نکته مهم است که بسیاری از مؤلفه های سالم روغن زیتون ، مانند فیتون ها ، فقط در روغن زیتون طبیعی به مقدار زیادی وجود دارد.

فواید روغن زیتون برای رشد مو

  • روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان است و به دلیل وجود این ترکیب شیمیایی منحصر به فرد می‌باشد که بسیاری از فرهنگ‌ها برای مدت طولانی از این روغن به منظور بهبود بافت و ظاهر موی خود استفاده می‌کردند.حتی شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد روغن زیتون پوست سر را تسکین می‌بخشد و باعث تقویت فولیکول‌های مو و در نتیجه رشد موها می‌شود.

ساختار-فولیکول-مو

اثرات مثبت روغن زیتون برای رشد مو

روغن زنده حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است

  • روغن زیتون فوق العاده باکره نسبتاً مغذی است.
  • جدا از اسیدهای چرب مفید آن ، حاوی مقادیر کمی ویتامین E و K است.
  • اما روغن زیتون نیز با آنتی اکسیدان های قدرتمند پر شده است.
  • این آنتی اکسیدان ها از نظر بیولوژیکی فعال هستند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهند.
  • آنها همچنین با التهاب مبارزه می کنند و به محافظت از کلسترول خون در برابر اکسیداسیون کمک می کنند – دو فایده ای که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد

خاصیت آنتی اکسیدانی

خاصیت آنتی اکسیدانی روغن زیتون

 

روغن زیتون دارای خواص ضد التهابی شدید است

  • تصور می شود التهاب مزمن پیشرو در بیماری ها مانند سرطان ، بیماری های قلبی ، سندرم متابولیک ، دیابت نوع ۲ ، آلزایمر ، آرتروز و حتی چاقی است.
  • روغن زیتون فوق العاده باکره می تواند التهاب را کاهش دهد ، که این ممکن است یکی از دلایل اصلی فواید آن برای سلامتی باشد.
  • اثرات اصلی ضد التهابی توسط آنتی اکسیدان ها واسطه می شوند. مهمترین آنها اولئولانتانال است ، که نشان داده شده است به طور مشابه با ایبوپروفن ، یک داروی ضد التهابی کار می کند.
  • برخی دانشمندان تخمین می زنند که اولئولانتانال در ۳٫۴ قاشق غذاخوری (۵۰ میلی لیتر) روغن زیتون باکره اضافی دارای اثر مشابه ۱۰٪ از دوز بزرگسالان ایبوپروفناست.
  • یک مطالعه همچنین نشان داد که آنتی اکسیدان های روغن زیتون می توانند برخی از ژن ها و پروتئین هایی که التهاب را تحریک می کنند را مهار کنند

خواص روغن زیتون برای واژن

  • خشکی واژن یک مشکل شایع و در عین حال قابل درمان است که می‌تواند رابطه جنسی را برای زنان بسیار دردناک و ناراحت‌کننده کند.
  • برای درمان خشکی واژن می‌بایست ترکیبی از روش‌های روانکاوی، آب‌رسانی و تغذیه بافت‌های واژن را در پیش بگیریم.
  • استفاده از روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون گزینه مناسبی است. خصوصاً در هنگام اولین تجربه جنسی خانم‌ها و برای پارگی پرده بکارت، بهتر است از یک روان کننده مناسب مانند روغن زیتون استفاده کنید.

 

روغن زیتون برای پوست خشک

  • اگر برای پوست‌ خشک و ترک‌خورده‌ی خود در زمستان از یک لایه‌ی ضخیم کرم نرم‌کننده استفاده می‌کنید مصرف خوراکی یا موضعی روغن زیتون فوق بکر هم می‌تواند تأثیر مشابهی داشته باشد.
  • روغن فراوری نشده، غنی از آنتی‌اکسیدان‌های کنترل التهاب است. بدین معنا که می‌تواند پوست را از شرایطی مانند اگزما نجات دهد.
  • در میان این آنتی‌اکسیدان‌ها، یک آنتی‌اکسیدان به نام اسکوآلن وجود دارد که به خاطر فوایدش برای پوست و نیز ترکیبات ضدسرطانی‌اش شناخته می‌شود.
  • آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون آسیب‌های پوستی را درمان می‌کنند، ترک‌های پوستی، خشکی و خارش آن را التیام می‌بخشند و رطوبت را به پوست برمی‌گردانند و پوست را مرطوب نگه می‌دارند.
  • همچنین به عنوان یک امتیاز دیگر، این آنتی‌اکسیدان‌ها آسیب‌هایی را که منجر به چروک و تغییر رنگ پوست می‌شوند کاهش می‌دهند.

پوست زیبا

روغن زیتون ممکن است به جلوگیری از سکته های مغزی کمک کند

  • سکته مغزی ناشی از اختلال در جریان خون به مغز شما ، یا به دلیل لخته شدن خون یا خونریزی است.
  • در کشورهای توسعه یافته ، سکته مغزی دومین علت شایع مرگ ، درست در پشت بیماری قلبی است.
  • رابطه بین روغن زیتون و خطر سکته مغزی بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است.
  • یک بررسی گسترده از مطالعات انجام شده در ۸۴۱۰۰۰ نفر نشان داد که روغن زیتون تنها منبع چربی اشباع نشده همراه با کاهش خطر سکته مغزی و بیماری های قلبی است.
  • در یک بررسی دیگر در ۱۴۰،۰۰۰ شرکت کننده ، کسانی که روغن زیتون مصرف کرده اند در معرض خطر سکته مغزی بسیار کمتر از کسانی که این کار را نکردند بودند.

علائم-ظاهری-سکته-قلبی

فواید روغن زیتون برای پیشگیری از سکته مغزی

 

روغن زیتون با افزایش وزن و چاقی همراه نیست

  • خوردن مقادیر بیش از حد چربی باعث افزایش وزن می شود.با این حال ، مطالعات متعدد رژیم غذایی مدیترانه ای ، غنی از روغن زیتون ، با اثرات مطلوب بر وزن بدن را مرتبط کرده است.
  • در یک مطالعه ۳۰ ماهه در بیش از ۷۰۰۰ دانشجوی کالج اسپانیایی ، مصرف مقدار زیادی روغن زیتون با افزایش وزن مرتبط نبوده است.
  • علاوه بر این ، یک مطالعه سه ساله در ۱۸۷ شرکت کننده نشان داد که رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون با افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در خون و همچنین کاهش وزن مرتبط است.

کاهش-تدریجی-وزن

فواید روغن زیتون برای جلوگیری از اضافه وزن و چاقی

 

روغن زیتون ممکن است با بیماری آلزایمر مبارزه کند

  • بیماری آلزایمر شایعترین بیماری عصبی در جهان است.
  • یکی از ویژگی های مهم آن ، ایجاد پلاک های به اصطلاح بتا آمیلوئید در سلولهای مغزی شماست.
  • یک مطالعه در موش ها نشان داد که ماده ای که در روغن زیتون وجود دارد می تواند به از بین بردن این پلاک ها کمک کند.
  • علاوه بر این ، یک مطالعه انسانی نشان داد که یک رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون از بهبود عملکرد مغز سود می برد .
  • به خاطر داشته باشید که تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر روغن زیتون بر آلزایمر مورد نیاز است.

خواص-زنجبیل-در-جلوگیری-از-آلزایمر

 

آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون خاصیت ضد سرطانی دارند

  • سرطان یکی از شایع ترین دلایل مرگ در جهان است.
  • بسیاری از محققان معتقدند که در کشورهای مدیترانه خطر ابتلا به برخی سرطانها کمتر است و بسیاری از محققان بر این باورند که روغن زیتون ممکن است دلیل آن باشد.
  • آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون به دلیل رادیکال های آزاد می توانند آسیب اکسیداتیو را کاهش دهند ، که گمان می رود محرک اصلی سرطان است.

 

روغن زیتون خواص ضد باکتریایی دارد

  • روغن زیتون حاوی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند باکتری های مضر را مهار یا از بین ببرد.
  • یکی از این موارد Helicobacter pylori است ، باکتری که در معده شما زندگی می کند و می تواند باعث زخم معده و سرطان معده شود.
  • مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که روغن زیتون باکره اضافی با هشت سویه از این باکتری مبارزه می کند ، سه نوع از آنها در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند.
  • یک مطالعه در انسان نشان داد که ۳۰ گرم روغن زیتون باکره اضافی ، که روزانه مصرف می شود ، می تواند عفونت هلیکوباکتر پیلوری را در ۱۰ تا ۴۰٪ از افراد در حداقل ۲ هفته از بین ببرد.
خاصیت آنتی باکتریالی پونه کوهی
خاصیت آنتی باکتریالی پونه کوهی

روغن زیتون فوق العاده ویرجین چیست؟

  • روغن زیتون باکره ۱۰۰ درصد روغن زیتون غیر تسکین یافته است ، به این معنی که گرم نشده و فرآوری شیمیایی نشده است. در عوض ، آن را فقط از طریق مکانیکی از زیتون ها استخراج می کنیم (یا با فشار دادن یا چرخاندن زیتون ها بعد از پخته شدن در خمیر).

 

روغن زیتون فوق العاده ویرجین چگونه بدست می آید؟

  • روغن زیتون خالص پس از اولین پرس با استفاده از گرما و مواد شیمیایی از پالپ پردازش می شود.
  • از نظر طعم سبک تر است. فایده آن این است که دارای عطر و طعم بی طرف تر و نقطه دود بالاتر است. روغن زیتون باکره و فوق العاده باکره دارای نقاط دود کمتری است و در صورت گرم شدن بیش از حد ، شروع به تجزیه می کند و عطر و طعمی به همراه می آورد.

 

 

خریداری ، نگهداری و ذخیره روغن زیتون

چربی های موجود در روغن زیتون باعث سفت شدن پوست می شوند. بنابراین ، محافظت از آن در برابر نور و گرما بسیار مهم است.  وقتی روغن زیتون باز شد ، باید ظرف شش ماه از آن استفاده کنید.برای نگه داشتن روغن در بهترین شرایط ، اهداف زیر را انجام دهید:

  • روغن زیتون را در بطری های شیشه ای تیره خریداری کنید.
  • برخی از شیشه های زرد و سبز پرتوهای آسیب پذیر نور را مهار می کند و می تواند باعث سفت شدن روغن شود.
  • از خرید بطری های روغنی که گرد و غبار هستند یا ماه ها در قفسه ها نشسته اند ، خودداری کنید.
  • نگاه کنید تا ببینید که آیا تاریخچه ای برچسب وجود دارد یا خیر ، و سعی کنید تازه ترین روغن ممکن را تهیه کنید.
  • روغن زیتون را در یک مکان تاریک و خنک یا یخچال نگهداری کنید تا آماده استفاده شود. در صورت یخچال ، اگر روغن ابری و غلیظ به نظر می رسد ، نگران نشوید ، پس از
  • قرار گرفتن در دمای اتاق ، دوباره به یک مایع تبدیل می شود.
  • اگر به درستی ذخیره شود ، روغن زیتون با حفظ عطر و طعم و خاصیت غذایی خود را حفظ می کند.

 

 

راه های سالم برای استفاده از روغن زیتون

  • روغن زیتون یکی از اصلی ترین غذاهای مدیترانه ای و اروپایی است. از روغن زیتون فوق العاده باکره برای ریختن روی سبزیجات ، سوپ ها ، خورش ها ، ظروف لوبیا ، گوشت ، ماهی و مرغ استفاده کنید. یا از آن برای تهیه سس سبک یا سس سالاد سدیم کمتر استفاده کنید.
  • اگر به دنبال پخت و پز در گرمای بالاتر مانند کباب کردن هستید می توانید از روغن زیتون باکره اضافی استفاده کنید. با این حال ، شما احتمالاً به دلیل داشتن دود بالاتر و طعم بی طرف تر ، بهتر است از روغن نباتی ، روغن کانولا ، روغن باکره یا روغن زیتون خالص استفاده کنید.
  • گرم کردن روغن زیتون اضافی باکره بیش از حد می تواند باعث از بین رفتن خاصیت هایی شود که باعث باکره شدن آن می شود. اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که برخی از روغنهای جایگزین فرآوری می شوند.
  • در کل از پخت و پز با حرارت بسیار زیاد مانند سرخ کردن خودداری کنید ، زیرا این نوع پخت و پز سرشار از کالری است و ممکن است ترکیبات سرطان زا ایجاد کند.
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری