
خواص آلبالو و نحوه های استفاده از این میوه شگفت انگیز
یکی از میوه های خوشمزه و لذیذ تابستانی که طرفداران زیادی دارد آلبالو می باشد.آلبالو سرشار از ویتامین ها است و برای درمان بعضی از بیماری ها به عنوان یک داروی طبیعی و ارگانیک مورد استفاده قرار می گیرد.علاوه بر پر خاصیت بودن میوه آلبالو برگ میوه آلبالو و هسته، و حتی پوست درخت این میوه نیز دارایی خواص درمانی است و کاربرد های زیادی در درمان برخی بیماری ها دارند.ما در این مقاله «معلومات » تمامی خواص و کاربرد های این میوه ای خوشمزه را برای شما عزیزان به صورت جامع و کامل آورده ایم. پس برای آگاهی بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.
مشخصات گیاه آلبالو:
- آلبالو درختی است کوچک یا در خچه ای است که برگهای آن سبز و کوچکتر از برگهای گیلاس و گلهای آن سفید می باشد.
- میوۀ آن کوچکتر از گیلاس به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه، ترش، کمی تلخ و آبدار است.
- و هستۀ آن تخم مرغی می باشد.
- درخت یا درخچۀ آلبالو در ایران در ارتفاعات درۀ کرجف دامنه های اشتران کوه و در خرم آباد لرستان به طور خودرو دیده می شود و در باغهای ایران کاشته می شود.
نامهای دیگر آلبالو:
- آلوبالو
- آلوی بو علی
- قراسیا
نام لاتین آلبالو: - Wild cherryو
- sour cherry
کاربرد های میوه آلبالو:
- برای آرامش اعصاب
- مورد استفاده برای زمانی که دچار حالت تهوع هستیم
- قی کردن
- برای ناراحتی های کبدی
- و همچنین برای ورم معده،روده، و کلیه استفاده می شود.
شکل های مصرف میوه آلبالو:
- پوست درخت
- هسته
- میوه
- دم
خاصیت درمانی و طریقۀ مصرف میوه آلبالو:
- از نظر طب سنتی و طبیعت ، وقتی که میوه آلبالو نارس و خام است طبع آن کمی سرد و خشک می باشد.
- و اگر نیم رس و سرخ و ترش شود، طبع آن بیشتر سرد و خشک است.
- اما وقتی که کاملاً میوه رسید و آبدار و قرمز تیره شد یا سیاه رنگ شد طبع آن به گرم و تر تغییر پیدا می کند
- از پوست درخت آلبالو می توان یک دم کرده ای فوق العاده تهیه کرد که این دم کرده معمولاً بسیار تلخ است ولی برای درمان بیماری های چون نقرس و همچنین درمان تب بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد استفادۀ مغز و هسته میوه آلبالو
- از مغز و هستهً میوه آلبالو می توان برای تقویت اعصاب استفاده کرد.
- و همچنین در مواردی که نیش زدگی توسط عقرب صورت گرفته می توان از این عصاره برای درمان فرد مصدوم استفاده کرد.
- البته به دلیل اینکه مغز آلبالو دارایHCN یا اسید سیانیدریک است و چون به علت وجود گلوکوزید آمیگدالین در آن که مولد HCN است و سمی می باشد باید از حد مجاز رد نشود چونکه بسیار خطرناک است.
دیگر خواص آلبالو:
- در مورد خواص دیگر آلبالو باید گفت ، که آلبالو برای رفع عطش بسیار کارساز می باشد.
- و همچنین حرارت خون و صفرا و آشفتگی معده را تسکین می دهد.
- آلبالو برای تسکین اسهال و قی صفراوی نیز بسیار مفید می باشد.
- آلبالو اگر رسیده باشد طبع گرمی دارد و برای تقویت معده و کبد گرم مفید است.
- آلبالو خشک از آلبالو تازه طبع گرم تری دارد. و البته بیشتر کاربرد دارد.
- اگرشخصی مشکل سنگ کلیه یا مثانه دارد می تواند مغز هسته آلبالو را آسیاب کرده وعصاره آن را با مقداری رازیانه مخلوط کرده و میل کند، این معجون برای خرد کردن سنگ کلیه و مثانه بسیار کار ساز است.
- همچنین این معجون برای التیام بخشیدن به قرحه های مجرای بول و سوزش مجرای بول نافع است.
خواص دُم آلبالو:
- دم کردۀ دم آلبالو یا جوشاندۀ آن بسیار ادرار آور می باشد .
- البته برای این کار باید دم آلبالو را قبلاًدر آب سرد به مدت ۱۰ تا ۱۵ ساعت خیسانده و بعد جوشاندۀ تهیه کنید.
- پس از تهیه جوشانده آن را با استفاده از صافی صاف کرده و مورد استفاده قرار دهید.
خواص شربت آلبالو:
- شربت آلبالو برای کاهش تب بسیار مفید و کار ساز است.
- برای مبتلایان به ناراحتی های چون ناراحتی های کبدی ، ورم های مزمن روده ، معده و کلیه نیز شربت آلبالو تجویز می شود.
ترکیبات:
- در آلبالوی ترش، مقدار اسیدها بیشتراست ، بخصوص دارای اسید سیانیدریک HCN است.
- در هسته آلبالو مقدار Hcnبیشتر و از نظر دارویی جانشین HCN می باشد.
- در برگ آلبالو مقدار پروسیک اسید که همان اسید سیانیدریک است وجود دارد.
- بنابراین عرق برگ آلبالو جزء مسکن ها است.
دیدگاهی ثبت نشده است