پ
شراب-و-الکل

انواع مشروبات الکلی همراه با عکس + درصد الکل مشروبات مختلف

مصرف شراب و الکل به یک عادت و رویه غلط در سرتاسر جهان تبدیل شده است و ایران اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست. این در حالی است که همواره مصرف مشروبات الکلی در آموزه های دینی اسلام مورد نهی شدید قرار گرفته و حتی لمس آن را نیز جایز نمی داند.با این وجو […]

مصرف شراب و الکل به یک عادت و رویه غلط در سرتاسر جهان تبدیل شده است و ایران اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست. این در حالی است که همواره مصرف مشروبات الکلی در آموزه های دینی اسلام مورد نهی شدید قرار گرفته و حتی لمس آن را نیز جایز نمی داند.با این وجو بر اساس آماری تکان دهنده میزان غلظت الکل در مشروبات الکلی استفاده شده در بین جوانان ایرانی حدود ۱۳ برابر میانگین مصرف الکل در بین حوامع غربی است که می تواند بسیار نگران کننده باشد.

میزان مرگ و میر های ناشی از مصرف الکل به طرق مختلف از جمله ، آسیب به بافت های مختلف بدن و بروز انواع بیماری ها و سرطان ها ، عدم کنترل خشم ناشی از سکرات نوشیدنی های الکلی ، تصادفات رانندگی ناشی از مصرف الکل ، نوشیدن غیر استاندارد و بی مهابای مشروبات الکلی و … آمار نگران کننده ای را نشان می دهد.

شاید سئوال مطرح شود که چرا با وجود فرهنگ غنی در مبارزه با مشروبات الکلی ، تا این حد جامعه ایران متاثر از نوشیدنی های الکلی است و تا این میزان مورد استفاده قرار می گیرد.در کنار دلایل مختلف که در جای خود مورد بحث قرار خواهد گرفت ، بی اطلاعی و دانش کم در مورد شراب و الکل ، آثار و عوارض خطرناک آن و عدم رعایت نحوه صحیح مصرف مشروبات الکلی ، سبب شده است تا جوانان ندانند در دام چه بلای خانمان سوزی گرفتار شده اند.با ما در سایت معلومات همراه شوید تا شراب و الکل را بطور کامل مورد بررسی قرار داده و جوانب مختلف آن را بیشتر و بهتر بشناسیم

آیا-شراب-منجر-به-مرگ-می-شود؟

 

تاریخچه مصرف الکل

  • احتمالاً سابقه الکلیسم به زمان کشف چگونگی تقطیر بر می گردد که از تقطیر برخی میوه ها نظیر انگور ، نوشیدنی سکر آور و مست کننده تولید میشده است.
  • استفاده از الکل در دوران کتاب مقدس ، مصر ، یونان و روم علت مشکلات شخصی و اجتماعی شناخته شده بود و از آن زمان تاکنون مورد مطالعه و تحقیق قرار گرفته است.
  • زکریای رازی با استفاده از دو ابزار با عناوین قرع و انبیق ، از تقطیر شراب ماده ای بوجود آورد که ابتدا نام الکحل را برای آن برگزید.بعدها یک آمریکایی بنام دکتر واندیک آن را الکل نامید.
  • قبل از دوران پزشکی نوین ، الکلیسم به طور گسترده ای به عنوان یک شکست اخلاقی قلمداد می شد ، تا اینکه پزشکان شروع به کشف روش های زیادی کردند که در آن الکلیسم بهتر فهمیده شده و به عنوان یک بیماری توصیف می شد ، شرایطی که امروزه آن را اختلال سوء مصرف الکل یا AUD می نامیم.

 

خصوصیات الکل

  • الکل آبگونه ای فرار ، بی رنگ با بویی ویژه و مزه ای سوزان که رطوبت گیر است و از آب سبکتر است.
  • الکل یکی از حل کننده هایی است که ید ، کافور ، عطر ، عسل و چربی ها را در خود می بلعد و نابود می کند و خاصیت کند زدایی و ضد عفونی دارد.

 

فرآیند تشکیل الکل چگونه است؟

  • قند موجود در انگور و میوه هایی که سرشار از قند هستند پس از تخمیر به گاز اکسید کربن و الکل تبدیل می شود.هر مقدار گلوکز انگور و میوه هایی که از آنها الکل ساخته می شود بیشتر باشد(حاوی قند بیشتری باشند) مقدار درصد الکل بدست آمده بیشتر خواهد بود و خاصیت مست کننده گی آن بیشتر می شود.

تقطیر چیست؟

فرآیند جداسازی مواد از یکدیگر بر اساس دمای نقطه جوش متفاوت مواد را تقطیر می نامند که در قدیم توسط ابزار های قرع و انبیق انجام می شد و تا کنون نیز به شکل پیشرفته تری در آزمایشگاهها از آنها استفاده می شود.

تخمیر چیست؟

تخمیر یک فرآیند متابولیک است که قند ها را به اسید ها ، گاز ها و یا الکل تبدیل می کند.

چند نوع الکل وجود دارد؟

  • بطور کلی دو نوع الکل وجود دارد که از آنها به عنوان الکل بهداشتی ( اتانول) و الکل صنعتی (متانول) نام برده می شود.
  • الکل موجود در مشروبات الکلی از نوع اتانول بوده که از میوه ها و سبزیجات و دانه های گیاهی نظیر جو و گندم گرفته می شود.
  • الکل متانول که کاربرد صنعتی دارد از الوار های چوبی و زغال سنگ گرفته می شود که خوردن آن منجر به مرگ انسان می شود.

 

شراب چیست و چگونه بدست می آید؟

  • شراب یک نوشیدنی الکلی ( حاول مقادیر خاصی از الکل) است که از تخمیر میوه انگور بدست می آید.خاصیت شیمیایی میوه انگور به گونه ای است که بدون هیچ گونه افزودنی ای می تواند تخمیر شده و به شراب تبدیل شود.
  • تولید شراب منحصر به میوه انگور نبوده و از سایر میوه ها نظیر آلبالو ، سیب و انواع توت ها نیز شراب بدست می آید.
  • از دیگر رستنی ها مانند رازک ، برنج ، گندم نیز شراب بدست می آید که تحت شرایط خاصی و با اضافه کردن موادی دیگر ، نوشیدنی های مست کننده ای نظیر آبجو و یسکی ( انواع دیگری از شراب) حاصل می شود.

انگور-قرمز

 

دلیل نام های متفاوت مشروبات الکلی چیست؟

نام گذاری انواع نوشیدنی های الکلی بر اساس دوز یا میزان غلظت الکل استفاده شده در آن  و نحوه ساخت و تولید آن است.بعنوان مثال شراب از فرآیند تخمیر میوه هایی نظیر انگور و با غلظت متوسط الکل ۱۰ درصد نام گذاری می شود. آبجو از تخمیر دانه های جو و با غلظت الکل ۶ درصد بدست می آید و انواع عرق های مست کننده حاصل فرآیند تقطیر (تقطیر چیست؟) است که دارای غلظت الکل بالای ۳۰ درصد هستند و می توانند برای سلامت افراد خطرناک باشند.

روش از بین بردن اثر الکل در بدن + از بین بردن بوی مشروب
>>>

علاوه بر عرق ها ، مشروبات الکلی تقطیر شده دیگری نیز وجود دارند که میزان غلظت الکل در آنها بین ۴۰ الی ۹۵ درصد متغیر است و می توانند مرگ آور باشند.برخی از این مشروبات الکلی تقطیر شده عبارتند از جین ، ودکا ، ویسکی و … که در ادامه با ویژگی ها و میزان غلظت الکل آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

 


بیشتر بدانید: ” مضرات و فواید مشروبات الکلی


درصد الکل مشروبات مختلف

آبجو

آبجو یک نوشیدنی تخمیری است که از دانه هایی نظیر جو ، رازک ، ذرت ، برنج و سیب زمینی اخذ می شود و چیزی بین ۲ الی ۱۲ درصد الکل در خود خواهد داشت.

 

شراب ها

شراب ها انواع گوناگونی دارند و از تخمیر میوه انگور وبرخی میوه های دیگر بدست می آید و یک نوشیدنی الکلی تخمیری است.میزان غلظت الکل در انواع شراب ها چیزی حدود ۹ الی ۱۶ درصد بوده که برخی از شراب ها که به آنها شراب تقویت شده می گویند درصد غلظت المل ۲۰ تا ۲۵ درصدی نیز خواهند داشت.

انواع شراب ها

  • شراب قرمز
  • شراب سفید
  • شراب گلی
  • شراب شیرین
  •  شراب گازدار
  • شراب مثلث
  • شراب تقویت شده
  • شراب جمهوری.

 

مشروبات-الکلیشراب انگور قرمز چند درصد الکل دارد

ویسکی

ویسکی ها از تخمیر دانه هی غلاتی نظیر جو ، مالت ، گندم ، ذرت و پاودار حاصل می شود و پس از تقطیر در شبکه های از چوب بلوط جا می افتد.میزان غلظت ویسکی ها حدود  ۱۵ الی ۴۰ درصد است.

 

جین

نوشیدنی الکلی جین حاصل تقطیر میوه ارس است که الکل موجود در این نوشیدنی سکر اور حدود ۴۰ درصد است و عواقب وخیمی برای مصرف کنندگان خود به بار می آورد.

 

وُدکا

ودکا یک نوشیدنی الکلی بسیار خطرناک و با دوز الکل ۳۵ الی ۵۵ درصد ساخته می شود و حاصل ترکیب آب با الکل اتانول است.ودکا حاص تقطیر پس از تخمیر غلات ها یا سیب زمینی است و می تواند مرگ آور باشد.

 

اثرات غلظت های مختلف مشروبات الکلی بر بدن انسان

غلظت های مختلفی که در نوشیدنی های الکلی  یافت می شود عوارض و علائم متفاوتی را برای مصرف کنندگان خود بدنبال دارد که در ادامه بر تاثیر و تاثر غلظت های مختلف بر روح و روان افراد اشاره می کنیم:

 غلظت الکل ۱۲ درصد:

در پی مصرف مشروبات الکلی با غلظت حدود ۱۲ در صد علائم و نشانه ای زیر رخ می دهد که متابولیسم الکل در بدن انسان از فردی به فرد دیگر متفاوت است:

  • نشاط آور
  • افزایش سطح اعتماد به نفس
  • شجاعت بیشتر افراد
  • فرد پرحرف تر و اجتماعی تر می شود.
  • در این غلظت از مصرف الکل ، دقت افراد کاهش می یابد.
  • قضاوت و ادراک مختل می شود.
  • اغلب افراد در این حالت ، اولین چیزی که به ذهنشان می آید را بر زبان می آورند.

 

غلظت ۲۵ درصد:

از این میزان مصرف الکل ، حالتی برای افراد ایجاد می شود که به آن برانگیختگی می گ.چویند و افراد ویژگی ها و علائم زیر را خواهند داشت:

  • خواب آلودگی
  • اشکال در درک و بخاطر آوردن وقایع گذشته
  • واکنش افراد به محرک ها کاهش می یابد.
  • حرکات بدن ناهماهنگ می شود.
  • بینایی مختل می گردد.
  • حس چشایی و شنوایی کاهش می یباد.

 

غلظت ۳۰ درصد:

افرادی که مشروبات الکلی با دوز ۳۰ درصد مصرف می کنند که اغلب حاصل فرآیند تقطیر است با حالاتی مواجه می شوند که از آن با عنوان سرگشتگی یاد می شود و علائم زیر را خواهند داشت:

  • فرد گیج و مبهوت می شود.
  • نمی داند کجاست و چه کاری می کند.
  • تلو تلو می خورد.
  • تاخیر در درک احساس درد.
  • ناهماهنگی حرکات بدن.
  • نمی تواند شی ای که به طرف او پرتاب می شود را بگیرد.

 

غلظت ۴۰ درصد:

به این مرحله از مصرف مشروبات الکلی مرحله بُهت گفته می شد و با علائم زیر همراه اشت:

  • عدم توانایی حرکت کردن
  • عدم واکنش به محرکات.
  • قادر به نشستن و برخاستن نیست.
  • استفراغ می کند.
  • امکان بیهوشی وجود دارد.

 

غلظت ۵۰ درصد:

کسی که حدود ۵۰ درصد الکل در نوشیدنی های الکلی او موجود باشد در مرحله کما قرار دارد و نشانه ها و علائم این مرحله به شرح ذیل است:

  • بیهوش می شود.
  • شدیداً احساس سرما می کند.
  • تنفس وی آهسته و کم عمق می شود.
  • ضربان قلب کاهش می یابد.
  • امکان مرگ وجود دارد.

 

غلظت بالاتر از ۵۰ درصد :

کسانی که از مشروبات الکلی دارای بیش از ۵۰ درصد که گاهی تا ۹۴ درصد الکل نیز افزایش می یابد در مرحله مرگ قرار دارد.

 

دسته بندی افراد بر اساس میزان مصرف الکل

تلاش های اولیه برای تعریف و طبقه بندی مشروبات الکلی – کسانی که از AUD رنج می برند – تمایل داشتند که سوء استفاده کنندگان الکل را به چهار دسته گسترده طبقه بندی کنند.

  1. مصرف کنندگان مشکل ساز – کسانی که غالباً تا حد مسمومیت می نوشند و اختلال در ادراک ها و تصمیم گیری ها به وجود می آید.
  2. زیاده روی در نوشیدن – کسانی که زیاد مقادیر زیادی الکل می نوشند.
  3. سوء مصرف کنندگان مشروبات الکلی – افرادی که مرتباً می نوشند ، با افزایش مداوم در مقدار مصرفی و دفعات مصرف.
  4. الکلی – کسانی که وابستگی جسمی و روانی به الکل ایجاد کرده اند.

 

معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید