پ
قارچ-شییتاکه

خواص قارچ شیتاکه | بهترین اقلیم پرورش قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه یکی از انواع متعدد و مختلف قارچ های خودرو و جنگلی است که از خواص بسیار زیادی برای سلامتی برخوردار است.نام این قارچ از ریشه زبان ژاپنی گرفته شده است و در اقلیم کشور ژاپن به خوبی پرورش می یابد.در ادامه در مورد قارچ شیتاکه بیشتر بحث خواهیم نمود.   قارچ شیتاکه چیست؟کجا […]

قارچ شیتاکه یکی از انواع متعدد و مختلف قارچ های خودرو و جنگلی است که از خواص بسیار زیادی برای سلامتی برخوردار است.نام این قارچ از ریشه زبان ژاپنی گرفته شده است و در اقلیم کشور ژاپن به خوبی پرورش می یابد.در ادامه در مورد قارچ شیتاکه بیشتر بحث خواهیم نمود.

 

شیتاکه به زبان ژاپنی به معنی “shii” یا درختی است که در آن قارچ برای اولین بار پیدا شده و “také” به معنی قارچ است. قارچ شییتایک نوعی قارچ است که معمولاً روی پوسیدگی درختچه های مرده درختان یا چوبهای سخت چوب خشک شده درختان چوبی رشد می کند. قارچ ها به طور کلی در ماه های پاییز تا بهار رشد می کنند. این قارچ های قهوه ای تازه یا به صورت خشک خورده می شوند.

قارچ-شییتاکه

کجا می توان قارچ شیتاکه را پیدا کرد؟

قارچ های شیعه به دلیل داشتن طعم دودی قوی و بافت گوشتی معروف هستند و یکی از محبوب ترین قارچ های رشد یافته در جهان هستند. اگرچه ژاپن تولید کننده اصلی قارچ های شیتاکی بود ، اما اکنون چین بازار را به دست آورد و حدود ۸۰٪ از کل تولید جهانی قارچ های شییتاکی را تولید می کند. به غیر از ژاپن و چین ، کشورهای دیگری مانند ایالات متحده ، سنگاپور و کانادا نیز عمده ترین تأمین کنندگان قارچ شیعه هستند.

مشخصات تغذیه

حقایق تغذیه ای قارچ خشک شده شیتاکه در ۱۰۰ گرم:

 ترکیبات مقدار (برای هر وعده ۱۰۰ گرم) مقدار روزانه٪ (DV)
کلسترول ۲۹۶
چربی کل ۰٫۹۹ گرم ۲٪
کلسترول ۰ ۰٪
سدیم ۱۳ میلی گرم ۱٪
کربوهیدرات ۵۷٫۳۷ گرم ۲۵٪
فیبر رژیمی ۱۱٫۵ میلی گرم ۴۶٪
قند ۲٫۲۱ گرم
پروتئین ۹٫۵۸ گرم
ویتامین سی ۳٫۵ میلی گرم
اهن ۱٫۷۲ میلی گرم
کلسیم ۱۱ میلی گرم
فلز مس ۵٫۱۶۵ میلی گرم

حقایق تغذیه ای قارچ های خام شیتاکه

 ترکیبات مقدار (برای هر وعده ۱۰۰ گرم) مقدار روزانه٪ (DV)
کالری ۳۴ گرم
چربی کل ۰٫۵ گرم ۱٪
کربوهیدرات ۶٫۸ گرم ۲٪
سدیم ۹ میلی گرم ۰٪
فیبر رژیمی ۲٫۵ گرم ۹٪
پروتئین ۲٫۲ گرم ۴٪
قند ۲٫۴ گرم
کلسیم ۲ میلی گرم
اهن ۰٫۴۱ میلی گرم ۲٪
پتاسیم ۳۰۴ میلی گرم ۶٪

درصددر نمودارهای فوق مبتنی بر رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری دریافتی در روز است.

مزایای قارچ شییتاکه

قارچ Shiitake به لحاظ مزایای سلامتی بلافاصله پس از قارچ “دکمه ای” در رتبه دوم قرار دارد. این غذاهای خارق العاده کم کالری ، غنی از ویتامین و مواد معدنی هستند، و شامل اسیدهای آمینه است که معمولا در گوشت یافت می شوند.

امروزه تعداد زیادی از مزارع به صورت ارگانیایی در حال رشد قارچ های Shiitake هستند. با این حال ، برخی از قارچ shititake اثری از سموم دفع آفات را نشان داده است. قبل از خرید به دنبال آرم ارگانیک در محصول باشید. این امر باعث می شود قارچ شما حاوی مواد شیمیایی مضر نباشد. Shiitake را می توان به عنوان غذا یا به عنوان مکمل نیز مصرف کرد.

یک ماده آشپزی

قارچهای خشک شده شییتاکی از محبوبیت تازه آنها بیشتر است. قارچ شیتاکه به روش های مختلفی قابل خوردن است. می توان آنها را به سوپ ها ، کاری یا خورش اضافه کرد.

 

مکمل های شییتاکه

 مطالعات تحقیقاتی ثابت کرده است که قارچ شییتاک سرشار از اجزای فعال زیستی است که می تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد ، التهاب را کاهش دهد و از تولید سلول های سرطانی جلوگیری کند.

در طب چینی باستان از مزایای دارویی خود از قارچ شییتاکه استفاده کرده است. بسیاری از کشورها مانند ژاپن ، روسیه شرقی و کره نیز از این قارچ کهن و قدیمی برای فواید سلامتی خود استفاده کرده اند. اعتقاد بر این است که Shiitake می تواند گردش خون و طول عمر را بهبود بخشد و برای سلامتی کلی ما مفید است. اگرچه هنوز قدرت قارچ های شیتاکه به عنوان مکمل ها در انسان مورد آزمایش قرار نگرفته ، اما اینها فواید غذایی زیادی دارند.

 

 

قارچ های شیتاکه و سلامت قلب

قارچ شیتاکه برای قلب مفید است. آنها حاوی ترکیبات فعال زیستی هستند که به کاهش کلسترول خون و کمک به گردش خون مناسب کمک می کنند. قارچ Shiitake شامل ترکیباتی مانند:

  • اریتادینین که مانع تولید کلسترول خون می شود.
  • ترکیبات استرول باعث کاهش جذب کلسترول در کبد می شود.
  • از ایجاد پلاک در دیواره رگ های خونی جلوگیری می کنند.
  • باعث کاهش HDL در خون می شود.
  • حاوی بتا گلوکانان است که می تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد.

مطالعات ثابت کرده اند که قارچ شییتاک باعث کاهش HDL و VLDL در خون شده و فشار خون را کاهش می دهد.

فشار-خون-بالا

 

جلوگیری از سرطان

قارچ Shiitake حاوی ترکیبی به نام پلی ساکارید لنتینان است که تولید سلولهای سرطانی را مهار می کند. ترکیبات لنتینان به موارد زیر کمک می کند:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن.
  • شفا کروموزومهایی که توسط سلولهای سرطانی از بین رفته اند.
  • از رشد بیشتر سلولهای لوسمی جلوگیری می کند.

کشورهایی مانند ژاپن و چین از تزریق لنتینان به عنوان بخشی از درمان شیمی درمانی خود استفاده می کنند. این قارچ وحشی ایمنی را بهبود بخشیده و به عنوان یک درمان بالقوه برای سرطان به ویژه در سرطان معده مورد استفاده قرار می گیرد.

عکس سرطان خون

 

 

 

تقویت کننده سیستم ایمنی

قارچ های شیتاکی سرشار از آنزیم ها ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آنها حاوی مواد مغذی مهمی مانند:

  • ویتامین B
  • ویتامین دی
  • اسیدهای آمینه .

شیتاکی دارای آنزیم هایی است که به هضم و جذب مناسب مواد غذایی در بدن ما کمک می کند. عملکرد سیستم ایمنی قارچ Shiitake به سلولهای تومور حمله کرده و آنها را از بین می برد و یک داروی طبیعی برای مبارزه با سرطان است.

 

 

فواید قارچ شیتاکی برای چاقی

قارچ شیتاکی می تواند اضافه وزن را کاهش دهد. اجزای خاصی از قارچ های شیعه ای مانند b-glucan و Eritadenine می تواند باعث شود احساس آرامش کامل داشته باشید و میل به خوردن بیشتر را کاهش دهید. آنها تجمع چربی در بدن را محدود کرده و سطح لیپیدهای پلاسما را کنترل می کنند. برخی دانشمندان بر این باورند که قارچ Shiitake اگر به رژیم غذایی پرچرب اضافه شود ، می تواند تجمع چربی و میزان تری گلیسرول پلاسما در بدن را کنترل کند.

خواص انار و فواید درمانی آب انار که باید بدانید
>>>

لاغری

 

قارچ Shiitake ویتامین D را تأمین می کند

غذاهای سرشار از ویتامین D برای عملکرد مناسب بدن ما ضروری است. قارچ Shiitake یک منبع اصلی ویتامین D است. ویتامین D ما را از ابتلا به چندین بیماری مانند موارد زیر محافظت می کند:

  • اسکلروز چندگانه.
  • در برابر خطر ابتلا به سرطان
  • بیماری های قلبی.
  • روماتیسم مفصلی.

سایر مزایای سلامتی ویتامین D عبارتند از:

  • آنها برای استخوانهای ما مفید هستند و به جذب فسفر و کلسیم در بدن کمک می کنند.
  • مصونیت ما را تقویت می کند.
  • این کار باعث بهبود عملکرد مغز ، به ویژه در سن بالا می شود.

مزایای قارچ Shiitake برای پوست

 عصاره های قارچ Shiitake می توانند بافت پوست را بهبود بخشیده و جلوه ای زیبا ، جوان و درخشنده به آن بخشند. قارچ شییتاک حاوی کوجیک اسید است که می تواند رنگ پوست را روشن کند ، زخم ها را از بین ببرد و روند پیری را به تاخیر بیاندازد.

آنها همچنین حاوی مؤلفه های ضد التهابی هستند که می توانند برای درمان چندین مشکل پوستی استفاده شوند. قارچ شییتاک حاوی سلنیوم و روی است که می تواند باعث کاهش آکنه و زخم های پوستی و همچنین بهبودی پوست شود.

جوان-سازی-پوست-صورت-بصورت-خانگی

قارچ های شیتاکه  غنی از آهن هستند

قارچ شیتاکه منبع خوبی از آهن است. زنان در دوران بارداری یا قاعدگی اغلب از کمبود آهن یا کم خونی رنج می برند. در نتیجه ، آنها به راحتی ضعیف و خسته می شوند.

قارچ شیتاکه سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و آهن است. مطالعات ثابت کرده اند که اگر زنان مقادیر تنظیم شده قارچ شیتاکه را در دوران بارداری مصرف کنند ، می توانند ریزش آهن در بدن خود را دوباره پر کنند. اما بعضی از خانمهای باردار یا شیرده می توانند به قارچ حساسیت نشان دهند. بنابراین ، توصیه می شود قبل از مصرف قارچ های شیتاکه ، با پزشک مشورت کنید.

فواید شیتاکه در هضم غذا

قارچ شییتاک منبع خوبی از فیبر رژیم غذایی است. هر ۱۰۰ گرم قارچ Shiitake حاوی تقریبا ۲٫۵ گرم فیبر است. این فیبرهای غذایی به هضم غذا کمک می کنند ، مدفوع را از بدن خارج می کنند و یبوست را کاهش می دهد.

قارچ شیتاکه برای بهداشت دندان

قارچ های شیتاکه دارای اجزای ضد التهابی هستند که برای لثه ها و دندان ها مفید هستند. آنها همچنین حاوی لنتینان هستند که باکتری های بد را از بین می برد و دندان ها را از پوسیدگی ، حفره ها و پلاک محافظت می کند. قارچ های شیتاکه خاصیت ضد میکروبی دارند که برای معالجه لثه استفاده می شود .عصاره های قارچ Shiitake در دهانشویه لثه به عنوان یک درمان اساسی برای لثه ها استفاده می شود.

خواص قارچ شیتاکه برای دیابتی ها

قارچ شیتاکه به شما کمک می کند تا قند خون خود را کنترل کنید.

  • آنها منبع مهمی از فیبرهای غذایی نامحلول رژیم هستند که سطح قند خون را تحت کنترل نگه می دارند.
  • قارچ شییتاکر قند بسیار کمی دارد که برای افراد دیابتی مفید است.
  • آنها در هضم غذا کمک می کنند که به تنظیم سطح گلوکز کمک کند.
  • شاخص قند خون یا GI در قارچ شیتاکه کم است. این تنظیم سنبله ناگهانی در سطح قند خون را تنظیم می کند.
  • قارچ های شیتاکه کم کالری دارند و می توانند در کاهش وزن کمک کنند.

چگونه می توان قارچ شیعه را ذخیره کرد؟

شما باید هنگام ذخیره سازی قارچ های شیعه ای احتیاط کنید. وجود رطوبت می تواند قارچ ها را خراب کند. به همین دلیل است که بسیاری قارچ های خشک شده شیتاکه را ترجیح می دهند.

بهترین راه برای نگهداری قارچ های شیتاکه ، نگهداری آنها در کیسه کاغذی خشک است. قبل از قرار دادن آنها در کیف ، به یاد داشته باشید که آنها را با یک پارچه خشک تمیز کنید. قارچ ها را قبل از نگهداری آنها بشویید.

می توانید قارچ ها را در یخچال نگه دارید، اما سعی کنید قبل از یک هفته از آنها استفاده کنید. آنها را در فریزر نگه ندارید. اگر می خواهید آنها را برای مدت زمان طولانی تر ذخیره کنید ، می توانید آنها را خشک کرده و در یک ظرف محکم عاری از هوا نگه دارید.

چگونه قارچ های شیتاکه را تمیز کنم؟

قارچ مقدار زیادی آب دارد. بنابراین ، توصیه می شود از آب زیادی برای شستن آنها استفاده نکنید زیرا این امر باعث از بین رغتن پشم آنها می شود. برای تمیز کردن صحیح آنها همچنین می توانید از پارچه یا حوله مرطوب استفاده کنید.

پس از تمیز کردن ، آنها را با یک دستمال یا حوله خشک کنید.

چگونه می توانم قارچ شیتاکه را بخورم؟

قارچ های شیتاکه طعم دهنده هستند و در بسیاری از نقاط جهان به عنوان یک ظرافت در نظر گرفته می شوند. قارچ های خشک شده شیعه به دلیل عطر و بوی دودی آنها بسیار محبوب است.

بهترین و شاید ساده ترین روش برای پختن قارچ های شیعه ، سس کردن آنها در یک ماهیتابه با سیر و برخی سبزیجات خرد شده است. این روش عطر و طعم واقعی قارچ ها را به ارمغان می آورد و می تواند یک میان وعده عصرانه دوست داشتنی باشد. قارچ های شیتاکی را می توان در سوپ ها ، سالاد ، ماکارونی ، توفو اضافه کرد ، یا می توان با پروتئین های حیوانی مانند مرغ و ماهی تهیه کرد.

مضرات قارچ شیتاکه

قارچ های شیتاکه می توانند در رژیم غذایی روزانه شما قرار بگیرند اما فقط در مقادیر تنظیم شده. این قارچ ها نوعی قارچ هستند و مصرف بیش از حد مصرف آن می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد کند.

  • مصرف بیش از حد قارچ شیتاکه می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده ، استفراغ ، درد معده ، حالت تهوع یا اسهال شود.
  • قارچ شیعیک می تواند باعث علائم آلرژیک مانند التهاب گردن ، صورت ، دهان ، کهیر ، مشکلات تنفسی یا تپش قلب شود.
  • مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که قارچ شیتاکه می تواند باعث ناهنجاری خون به نام ائوزینوفیلی شود. این حالت در صورت افزایش رشد ائوزینوفیل ها ، نوعی WBC یا گلبول های سفید رخ می دهد.
  • – قارچ شیتاکه می تواند باعث تحریکات پوستی مانند درماتیت شود.یا ضایعات پوستی که با قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدتر می شوند. علائم آلرژیک در ژاپن بسیار رایج است. به خانم ها در دوران بارداری یا مادران شیرده توصیه می شود که به دلیل واکنش های آلرژیک خود از خوردن قارچ های شیعه استفاده نکنند.

 

 

معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید