پ
نحوه-تمیز-کردن-سیرابی

نحوه پاک کردن سیرابی با جوش شیرین

سیرابی غذایی است مقوی که در نگاه اول کسی میلی به آن ندارد با این وجود کافی است تا یکبار آن را تجربه کنید و پس از آن نتوانید از این غذای خوشمزه به راحتی بگذرید.سیرابی بخشی از معده گوسفند است که توسط پرزهایی پوشیده شده که هنگام پاک کردن سیرابی باید این قسمت از […]

سیرابی غذایی است مقوی که در نگاه اول کسی میلی به آن ندارد با این وجود کافی است تا یکبار آن را تجربه کنید و پس از آن نتوانید از این غذای خوشمزه به راحتی بگذرید.سیرابی بخشی از معده گوسفند است که توسط پرزهایی پوشیده شده که هنگام پاک کردن سیرابی باید این قسمت از سیرابی را باز پوسته آن بکنید و هرگز طبخ نکنیدوعلت بوی بسیار بد و زننده سیرابی نیز مربوط به همین بخش از سیرابی است.

 

معده نشخوار کنندگان از چهار قسمت سیرابی، نگاری، شیردان و هزارلا تشکیل شده است و در این میان سیرابی نود درصد از حجم معده را تشکیل می‌دهد. ابتدای سیرابی به لوله مری متصل است و از آن پس نگاری، هزارلا و بالاخره شیردان قرار دارند. سیرابی در واقع محل تخمیر غذای جویده شده توسط دام بوده که حاوی میلیارد‌ها باکتری است و در ایران و بعضی از کشور‌های دیگر، جزء موارد خوراکی محسوب شده و به روش‌های خاص هر منطقه طبخ و خورده می‌شود.

نحوه-تمیز-کردن-سیرابی

برای تهیه غذاهایی که در آن از سیرابی استفاده می شود ابتدائاً باید یاد بگیرید آن را به خوبی تمیز کنید و پرزه ا و بوی بد آن را از بین ببرید.اما اینکه چگونه می توان سیرابی گوسفند را پاک کرد و بعد از آن مورد استفاده قرار داد ، موضوعی است که در این پست بصورت تصویری و گام به گام به آموزش ۀن می پردازیم.


نحوه پاک کردن و تمیز کردن سیرابی گوسفند

درآوردن-پرزهای-سیرابی

ابتدائاً یک ظرف فلزی که کل سیرابی بتواند در آن جای گیرد را تهیه کنید و به خوبی بشویید و در ادامه قسمت هزارلا و شیردان را از سیرابی جدا کنید.

در ادامه سیرابی را بشکافید تا پرزگونه های درون آن را بوانید ببینید.برای آنکه این پرزها به راحتی از سیرابی جدا شوند آن را در آب داغ قرار دهید.دقت داشته باشید که مدت زملن ماندن سیرابی در آب جوش نباید به مقاری باشد که سیرابی بپزد.تنها به مقداری که پوسته سیرابی نرم شده و چرزها به راحتی از پوسته جدا شوند.

می توانید با قیچی یا چاقو ، سیرابی را به چندین تکه بزرگ و یا دهها تکه ریز تبدیل کنید تا فرآیند جداسازی پرزها راحتتر شود.با این وجو می توان آن را بصورت یک تکه نیز پاک نمود که البته کمی دشوارتر از حالت قبلی است.


تمیز کردن سیرابی با قرص آسپرین

در روش تمیز کردن سیرابی با قرص آسپرین ، ظرفی پر از آب تهیه کنید و چندین قرص آسپرین درون آن انداخته و با آب حل کنید.در ادامه تکه های سیرابی را درون محلول آب و آسپرین انداخته و چند دقیقه صبر کنید تا به همین منوال در محلول بماند. در ادامه کافی است پرزها را از سیرابی جدا کنید و متوجه خواهید شد که پرزها به راحتی و بدون هیچگونه اعمال فشاری از سیرابی جدا خواهند شد.

نکته ای که هنگام پاک کردن سیرابی با قرص آسپرین باید به آن توجه کنید این است که سیراب را پس از ازاله پرز به خوبی با آب سرد بشویید تا کاملاً مطمئن شوید ذرات آسپرین بر روی سیرابی باقی نماند

اکتشافات باستاشناسی جدید
>>>

بیشتر بدانید: ” نحوه تمیز کردن کله پاچه


نحوه پاک کردن سیرابی با جوش شیرین

سیرابی رنگ زرد متمایل به کرم دارد و همین مساله سبب می شود هر کسی میل خوردن آن را نداشته باشد.به همین دلیل یکی از راهکارهای تمیز کردن سیرابی به گونه ای که رنگ زرد آن به سفید تبدیل شود و سیرابی خوردنی تر کند ، استفاده از جوش شیرین در تمیز کردن سیرابی است.

برای این کار مقداری آب جوش تهیه کرده و کمی پودر جوش شیرین به آن اضافه نمایید و هم بزنید تا کاملاً در آب حل شود. در ادامه تکه های سیرابی را درون محلول آب جوش و سیرابی انداخته و بلافاصله پرزها را از پوسته سیرابی جدا نمایید.نکته قابل تامل در مورد پاک کردن سیرابی به این روش این است که اینبار سیرابی شما شفاف و درخشنده تر از روش های قبلی است و همین روش توسط مغازه های سرو کله و پاچه و سیرابی مورد استفاده قرار می گیرد و نتیجه آن نیز درخشان است.


 

دستگاه سیرابی پاک کن

روش دیگری که بصورت حرفه ای تر مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از دستگاه سیرابی پاک کن در پاک کردن سیرابی است که عموماً توسط واحد های صنعتی و مغازه های کله پاچه ای مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از این دستگاه در منزل چندان صرفه اقتصادی ندارد.

 


بیشتر بدانید: ” طرز تهیه خوراک سیرابی


روش از بین بردن بوی بد سیرابی

نکته ی اول این است که از قصابی ها و مراکز مطمئن ، سیرابی تهیه کنید.گوسفندی که بیماری داشته باشد خصوصاً اگر مبتلا به بیماری گوارشی بوده باشد باید توقع بوی بسیار متعفنی از سیرابی باشید که حتی پس از پاک کردن سیرابی نیز از آن ازاله نشود.

پرزهای سیرابی را با حوصله از پوسته آن جدا کنید. بوی بد سیرابی از همین پرزها نسئت می گیرد.باقی ماندن حتی یک پرز سبب می شود بوی بد سیرابی همچنان باقی بماند.

هنگام پاک کردن سیرابی با قرص آسپرین و جوش شیرین ،  از نخود خیس خورده در محلول آن استفاده کنید که به از بین رفتن بوی بد سیرابی کمک می کند.

روش از بین بردن بوی سیرابی از دست

برای از بین بردن بوی بد دست ناشی از تماس با سیرابی به روش های زیر عمل کنید:

  • مالیدن دستان به ظروف استیل
  • مالیدن دست ها با نمک
  • شستن دست ها با لیمو ترش یا آب لیمو
  • شستن دست ها با دهانشویه
  • شستن دست ها با سرکه سفید
  • مالیدن دست ها با دانهه ای قهوه

 

 

روش پختن سیرابی شیردان

  • برای پختن سیرابی بهتر است ابتدا یک عدد پیاز بزرگ را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس قطعات سیرابی را به آن اضافه کرده و با پیاز تفت دهید، در این صورت بوی آن تا حد زیادی کم می‌شود.
  • افزودن مقداری آبلیموی تازه پس از پایان پخت، کمک زیادی در کاهش بوی این غذا می کند.
معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید