پ

طرز تهیه نان یوخه شیرازی

نان یوخه یا نان یوخا از شیرینی های محلی استان فارس و شهر شیراز است و به نان یوخه شیرازی معروف است که بسیار پر کارلری و مقوی بوده و بسیار شبیه به شیرینی کاک کرمانشاه است به نحوی که بسیار با آن اشتباه گرفته می شود.در این پست از مجله آموزش آشپزی باطرز تهیه […]

نان یوخه یا نان یوخا از شیرینی های محلی استان فارس و شهر شیراز است و به نان یوخه شیرازی معروف است که بسیار پر کارلری و مقوی بوده و بسیار شبیه به شیرینی کاک کرمانشاه است به نحوی که بسیار با آن اشتباه گرفته می شود.در این پست از مجله آموزش آشپزی باطرز تهیه نان یوخه شیرازی آشنا خواهیم شد.

مواد لازم نان یوخه شیرازی

  •  آرد سفید نصف پیمانه
  •  تخم مرغ ۱ عدد
  •  شکر ۱ فنجان
  •  کره یا روغن حیوانی ۶۰ گرم
  •  پودر مخمر ۱ قاشق
  •  خاکه قند نصف قنجان (برای استفاده در دو مرحله برای تزیین و برای اضافه کردن به پودر مخمر )
  •  نمک به مقدار لازم
  •  مغز گردو ۶۰ گرم
  •  پودر دارچین ۱ قاشق مربا خوری و پودر هل ۱ قاشق مربا خوری
  •  آب ولرم  به مقدار لازم
  •  شکر ۱ فنجان

 

آموزش تصویری طرز تهیه نون یوخه ای

تهیه و طبخ نان یوخه شیرازی با سایر شیرینی ها و کیک ها کمی متفاوت است به همین دلیل برای آموزش هر چه بهتر دستور نان یوخه ای شیرازی ، از آموزش تصویری به همراه توضیحات کامل و نکات ریز استفاده نموده ایم.در ادامه با ما همراه باشید…

 

مرحله اول طرز تهیه شیرینی شیرازی

  •  ابتدا ۶۰ گرم کره را روی حرارت ملایم ذوب می کنیم و یا در دمای اتاق نگه دارید تا کاملا آب شود
  • یک عدد تخم مرغ را درون کاسه می شکنیم یک قاشق مربا خوری نمک به آن اضافه می کنیم و با همزن شروع به هم زدن آن می کنیم تا کامل تخم مرغ و نمک حل شوند
  • یک فنجان آب ولرم در حدود ۵۰ سانتی گراد تهیه می کنیم یک قاشق چایخوری خاکه قند و یک قاشق مربا خوری مخمر یا همان مایه خمیر به آب ولرم اضافه می کنیم و با یک قاشق همه ی مواد را با هم مخلوط می کنیم
  • این مواد مخلوط شده به تخم مرغ و نمک که از قبل ترکیب شده بودند اضافه می کنیم و با همزن شروع به مخلوط کردن مواد با هم می کنیم
  • نصف فنجان آرد سفید را به مایع آماده شده اضافه می کنیم مایع و آرد را با هم ترکیب می کنیم آرد را بتدریج اضافه می کنیم تا اگر زیاد بود همه ی آرد را اضافه نکنیم که این کار باعث خشک شدن خمیر ما می شود آرد را که به اندازه اضافه کردیم همچنان مواد را با هم مخلوط می کنیم و تا زمانیکه به یک ترکیب یک دست و نرمی برسیم به همزدن ادامه می دهیم
  • خمیر آماده شده را گرد می کنیم و درون کاسه میگذاریم روی آن را سلفون میکشیم و مدتی استراحت می دهیم تا زمانیکه مواد میانه این شیرینی خوشمزه را آماده کنیم. ۳۰ تا۴۰ دقیقه برای استراحت کردن این خمیر کافی می باشد

مرحله دوم طرز تهیه نان یوخه شیرازی

  • در مرحله دوم در تهیه نان یوخه ۶۰ گرم مغز گردو را درون دستگاه اسیاب می ریزیم و خوب آن را آسیاب می کنیم
  • یک قاشق مربا خوری پودر هل را همراه با یک قاشق مربا خوری پودر دارچین به مغز گردو اضافه می کنیم
  • یک فنجان شکر را هم در انتهای کار به بقیه مواد درون مخلوط کن اضافه می کنیم و دوباره دستگاه را روشن می کنیم تا همه ی این مواد با هم ترکیب شوند سپس آن را درون بشقابی می ریزیم و به سراغ خمیر یوخا می رویم

مرحله سوم تهیه نان یوخه شیرازی

  • در مرحله سوم سلفون روی خمیر را برمی داریم با دست اندکی آن را ورز می دهیم و روی میز کار خود یا روی یک سینی بزرگ و مناسب مقداری آرد می ریزیم و خمیر را روی آن مرتبه می کنیم و به صورت گرد خمیر را تقسیم می کنیم
  • خمیر ها را نوبتی پهن میکنیم ابتدا با دست و سپس با وردنه تا جای که خمیر ها جا دارند آنها را باز می کنیم تا یک لایه ی نازکی از خمیر داشته باشیم
  • در ادامه خمیر را روی ساج برقی (دستگاه پخت نان یوخه) می پزیم مانند ویدئوی بالا…اما اگر ساج برقی در دسترس نداشته باشیم می توانید ماهیتابه یا قابلمه ی  نچسب را روی شعله گاز بگذارید و خمیر را درون آن بگذارید و مدام خمیر را زیرو رو کنید تا موقعی که کناره ها ی خمیر قهوه ای شد یا تا زمانی که خمیر شروع به حباب زدن قهو ه ی بکند
  • زمانی که به این مرحله رسید باید آن را از روی ساج بردارید تا خشک نشود
  • از موادی که داریم مغز گردو پودر هل و پودر دارچین وسط خمیر می ریزیم و بعد آن را از دو طرف رول می کنیم بعد از رول کردن با دست فشار دهید تا مواد میانه به خمیر بچسبد سپس آن را با یک چاقوی تیز به صورت اُریب برش دهید
  • در پایان کار می توانید تا نان یوخا شما هنوز کمی گرم است روی آن را با خاکه قند و پودر پسته تزیین کنید و یا می توانید پودر قند و پودر پسته را درون یک بشقاب بریزید و دانه دانه نان ها را درون آن بغلطانید تا یوخه های شما خوشمزه و تردد شوند

 

طرز-تهیه-کاک

 طرز تهیه نان شیرین تیری

نکاتی چند در موردنان یوخه شیرازی

  • شیرینی نان یوخه از لایه های بسیار نازک خمیر که با استفاده ساچ های مخصوص درست می شود

کالری نان یوخه شیرازی

  • نان یوخه شیرینی پر انرژی و خوشمزه ی می باشد
  • شیرینی نان یوخه یکی از شیرینی های سنتی شیراز می باشد که در تهیه آن از مقداری روغن حیوانی هنگام برشته کردن خمیر استفاده می کنند
  • این شیرینی یک نوع دسر می باشد که می توانید با یک لیوان چای داغ یا یک لیوان آب میوه ی طبیعی میل کنید
  • این شیرینی با ضخامتی نازکتر به اسم یوخه در شیراز تهیه می شود
  • نان یوخه را از گندم ، شکر  ، تخم مرغ ، دارچین ،روغن حیوانی و هل تهیه می کنند…
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری