طرز تهیه قنبر پلو مجلسی
قنبر پلو یا بهتر بگوییم (غم بر پلو) یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی مردم شهر شیراز است.اهالی شیراز این غذای خوشمزه را در مراسمات خاص خود تهیه و میل می کنند.طرز تهیه این غذا بسیار راحت و ساده می باشد و شما می توانید آن را به سادگی در منزل تهیه کنید در این […]
قنبر پلو یا بهتر بگوییم (غم بر پلو) یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ی مردم شهر شیراز است.اهالی شیراز این غذای خوشمزه را در مراسمات خاص خود تهیه و میل می کنند.طرز تهیه این غذا بسیار راحت و ساده می باشد و شما می توانید آن را به سادگی در منزل تهیه کنید
در این مقاله می خواهیم طرز تهیه این غذای خوشمزه و محلی را بصورت گام به گام برای شما آموزش دهیم با ما همراه باشید..
مواد لازم در تهیه قنبر پلوی شیرازی:
- برنج ۳ تا ۴ پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۱ کیلو
- کشمش نصف پیمانه
- گردو نصف پیمانه
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- نمک ، فلفل ، زردجوبه به مقدار لازم
- رب انار ۴ قاشق غذا خوری
- شیره انگور ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
- کره یا روغن به مقدار لازم
مرحله اول در طرز تهیه قنبر پلو مجلسی
- ابتدا برنج را بشویید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون آب بخیسانید کشمش را هم بعد از پاک کردن و شستن درون آب بخیسانید
- یک عدد از پیاز ها را رنده کنید آب آن را بگیرید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید نمک.فلفل زردجوبه و یا ادویه های معطر دیگر مانندفلفل سیاه یا ادویه کاری که دوست دارید به آ« اضافه کنید تا خوش عطر و طعم شود
- در ادامه شروع به ورز دادن گوشت کنید تا جای که حالت چسبندگی پیدا کند از گوشت چرخ کرده به اندازه گردوی ریز بردارید آن را گرد کنید و کنار بگذارید
- پیاز بعدی را خرد کنید درون ماهیتابه بریزید کره به آن اضافه کنید یا روغن مایع و شروع به تفت دادن آن کنید بعد از اینکه پیاز ها طلایی شدند قلقلی ها را به آن اضافه کنید و به آرامی شروع به هم زدن آنها کنید تا دو طرف قلقی ها سرخ شوند
- گوشت قلقلی های سرخ شده و آماده را کنار بگذارید
- سپس کشمش و گردو را هم با مقدار خیلی کمی روغن چند دقیقه تفت دهید تا کشمش های شما پف کنند
- درون قابلمه ی به مقدار لازم آب بریزید روی حرارت ملایم ملایم بگذارید بعد از اینکه به جوش آمد برنج را اضافه کنید
- برنج را بعد از نرم شدن آبکش کنید دوباره درون قابلمه مقداری روغن بریزید ته دیگه مورد علاقه ی خود را درست کنید با نان یا سیب زمینی سپس یک لایه برنج و یک لایه کشمش و گردو را بهمراه با گوشت چرخ کرده و پیاز روی برنج بریزید
- این کار را تا جایی ادامه دهید تا تمام مواد غذایی شما تمام شود در پایان هم رب انار و شیره انگور را مخلوط کنید و روی قنبر پلو بریزید
مرحله دوم در طرز تهیه قنبر پلو مجلسی
- قنبر پلوی شما آماده دم کردن می باشد روی آن را مقداری روغن بریزید روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا دمکش شود
- بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه غذای خوشمزه ی شما آماده می باشد.
عکس قنبر پلو شیرازی
نوش جان…
نکته :
- اگر مزه شیره ی انگور را دوست ندارید می توانید آن را حذف کنید و تنها از رب انار استفاده کنید که قنبر پلو شما ملس شود
- حتما کشمش را درون آب بخیسانید
- ادویه های معطر را مانند فلفل سیاه و ادویه کاری می توانید به گوشت چرخ کرده اضافه کنید تا خوشمزه تر شود
- اگر مزه کره را دروست ندارید از روغن مایع در تهیه این غذا استفاده کنید…