پ

طرز تهیه دلمه برگ مو | یک غذای خوشمزه با برگ درخت انگور

خواص انگور تنها در میوه آن خلاصه نمی شود و حتی برگ های انگور نیز دارای ویژگی های سلامتی ممتازی می باشند که اغلب اوقات مورد غفلت واقع می شوند.عدم آشنایی با خواص این میوه ارزشمند و بی اطلاعی از شیوه های مختلف استفاده از انگور و فرآورده های آن سبب شده از برگ های […]

خواص انگور تنها در میوه آن خلاصه نمی شود و حتی برگ های انگور نیز دارای ویژگی های سلامتی ممتازی می باشند که اغلب اوقات مورد غفلت واقع می شوند.عدم آشنایی با خواص این میوه ارزشمند و بی اطلاعی از شیوه های مختلف استفاده از انگور و فرآورده های آن سبب شده از برگ های درخت انگور استفاده چندانی نشود.یکی از مصارف برگ انگور در صنعت آشپزی است.در این مقاله از آموزش آشپزی ، طرز تهیه دلمه برگ مو را با هم مرور خواهیم نمود ، پس همراه با ما تا انتهای این مقاله بمانید.

 

خواص دلمه برگ مو

  • دلمه برگ مو ، بیشتر برای افراد رژیمی می باشد چرا که در این نوع غذا به جای گوشت قرمز از نخود که همان خاصیت گوشت را دارد استفاده می کنیم و از روغن خیلی کمی در این نوع غذا استفاده می کنیم و بیشتر از گیاهان و سبزی های معطر و خوشمزه بهره می بریم.
  • این روز ها بیشتر افراد بخاطر خیلی از مریضی ها از غذا های چرب و پر نمک اجتناب می کنند و گیاهان و سبزیجات را جایگزین آن می کنند
  • این غذای ما هم امروز رژیمی و برای استفاده ی افراد ی می باشد دارای رژیم های خاص می باشند.
  • این غذای خوشمزه ، شرایط بهره مندی از خواص برگ انگور را در سبد غذایی ما فراهم می کند.

 

 

مواد لازم طرز تهیه دلمه برگ مو :

  • یک و نیم لیوان برنج
  • یک لیوان نخود پخته و آبکشی شده
  • پیاز یک عددبزرگ
  • دو عدد گوجه فرنگی
  • یک قاشق نعناع خشک ریزه شده
  • جعفری و شوید و نعنای تازه هرکدام به مقدار لازم  (یعنی هر کدام از این سبزیها ،موقع خُرد کردن یک لیوان باشند)
  • دو عدد لیمو
  • نمک و فلفل به اندازه ی لازم
  • ۱تا ۲ لیوان آب
  • آب مرغ نصف لیوان
  • روغن

مرحله اول: نحوه طبخ دلمه برگ انگور

  •  نخودهای خود را در یک آبکش ریخته و بشویید. سپس آنها را به یک مخلوط کن مواد غذایی اضافه کنید.نخودها را مخلوط کنید تا تا زمانی که خرد شوند.

مرحله دوم: نحوه طبخ دلمه برگ انگور

  • پیاز و برنج خود را صاف کنید.
  • کف قابلمه بزرگ را با روغن پخت و پز آغشته و چرب نمایید.
  • شعله گازرا روی حرارت متوسط قرار دهید و بعد از گرم شدن روغن پیاز خرد شده را  نیز اضافه کنید.
  • مخلوط برنج . پیاز را هم بزنید و به مقدار لازم روغن آن را برای پوشش آنها اضافه کنید. یک دقیقه دیگر بپزید.

مرحله سوم : نحوه درست کردن دلمه برگ انگور در منزل

 

  • در ادامه نحوه طبخ دلمه برگ انگور ،گوجه فرنگی ، گیاهان و نخود فرنگی ها را ترکیب کنید. گوجه فرنگی ها را مستقیماً روی ظرف یا در یک کاسه کوچک به خوبی ریز ریز کرده و به مواد دلمه برگ مو اضافه کنید.
  • ماود دلمه برگ مو را به برنج و پیاز اضافه کنید . بعد ، جعفری ، شوید و نعنا را هم بزنید ، و به دنبال آن نخودها را اضافه کنید.

مرحله چهارم: نحوه درست کردن دلمه برگ مو در منزل

یک عدد لیمو را پوست بگیرید و آب آنرا بگیرید، سپس با نمک و فلفل چاشنی کنید. یکی دیگر از لیموهای خود را نگه دارید تا در پایان برگ انگورها را با آن معطر کنید.


مرحله پنجم: نحوه درست کردن دلمه برگ مو خوشمزه

  •  عصاره سبزیجات را درون مواد برگ مو بریزید و مخلوط را هم بزنید تا به طور مساوی توزیع شود. سپس ظرف را با درب مناسب بپوشانید و تقریباً ده دقیقه بپزید ، یا تا زمانی که مایع کم شود و تبخیر گردد روی شعله ملایم قرار دهید.

 

نحوه پر کردن مواد دلمه برگ مو

  • پس از طی مرحله قبلی ،  در حالی که مواد دلمه خُنک می شود ، برگ های انگور را برای پر کردن مواد دلمه از آن آماده کنید.
  • برگ مو ها را کف یک ظرف مناسب بچینید و لیمو ذخیره شده را بصورت حلقوی برش زده و روی برگ موها قرار دهید.این کار بعنوان فیلتری برای جذب شدت حرارت به خود و تعدیل حرارت برای برگ موهای پیچیده می باشد که از سوختگی و پارگی آنها جلوگیری شود.


نحوه پیچیدن برگ مو دور مواد دلمه

  • شروع به پر کردن برگهای خود کنید.
  • صبر کنید تا مخلوط به اندازه کافی خنک شود تا انگشتان دست خود را از سوختگی ایمن کنید.
  • سپس یک برگ انگور برداشته و برگ را مقابل خود قرار دهید که قسمت براق آن به سمت پایین باشد. قسمت زیرین برگ را تقریباً با یک قاشق چایخوری از مخلوط پر کنید.
  • از پر کردن بیش از حد برگ موها اجتناب کنید زیرا پختن و دم کشیدن برنج در ادامه رخ می دهد و در صورت پر کردن خارج از ظرفیت ، باید شاهد پارگی برگهای انگور در اثر دم کشیدن برنج ها شود.

نحوه پیچاندن برگ مو ها اطراف مواد دلمه

برگ مو ها را پس از پر شدن از مواد دلمه ، مطابق تصویر بالا ، بپیچید و انتها و ابتدای آن را به سمت داخل برگ های انگور برگردانید.


تمامی برگ موهای پیچیده شده را روی سایر برگ موهای چیده شده کف ظرف قرار دهید و آمده مرحله بعد یعنی ، پختن دلمه برگ مو شوید.


بخار پز کردن دلمه برگ مو

 

برای اینکه دلمه برگ با بخار آب پخته شود ، آنها را کف قابلمه چیده و یک کاسه دیگر را روی آن برگردانید و دور آن را با آب پر کنید. در صورتیکه چگالی ظرف برگردانده شده کمتر از آب باشد یک سنگ روی ظرف قرار دهید تا ظرف روی سطح آب نیاید.


 

 

برای پخته شدن مناسب دلمه برگ مو ، شعله گاز را روی درجه پایین قرار دهید و در عوض مدت زمان بیشتری روی اجاق گاز باقی بگذارید تا به تدریج پخته شده و از سوختگی و پارگی برگ مو ها جلوگیری شود

 

کلیدواژه : آموزش آشپزیانگور
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری