پ
سیرابی-خوشمزه

طرز تهیه خوراک سیرابی

سیرابی یکی از انواع غذاهای مقوی و مغذی می باشد که در بین افراد بخصوص قدیمی تر ها بسیار پر طرفدار می باشد سیرابی را هم می توانید به عنوان یک خوراک بپزید و با انواع نان میل کنید و هم می توانید از سیرابی در انواع سوپ و خوراک ها استفاده کنید. شاید این […]

سیرابی یکی از انواع غذاهای مقوی و مغذی می باشد که در بین افراد بخصوص قدیمی تر ها بسیار پر طرفدار می باشد سیرابی را هم می توانید به عنوان یک خوراک بپزید و با انواع نان میل کنید و هم می توانید از سیرابی در انواع سوپ و خوراک ها استفاده کنید.

شاید این نکته خیلی براش شما جالب باشد که سیرابی نه تنها در ایران بلکه در بین کشورهای خارجی هم طرفداران زیادی دارد.

 

خواص سیرابی

  • سیرابی را به دلیل داشتن ویتامین های زیاد بخصوص ویتامین ب برای خانم های بار دار بسیار توصیه شده.
  • سیرابی به کاهش حالت تهوع در زنان باردار بسیار کمک می کند همه ی پزشکان توصیه به مصرف این خوراکی خوشمزه در سبد خانوادگی دارند حداقل ماهی یک یا دو بار باید مصرف شود.
  • نکته مهم اینکه سیرابی و شیر دان با هم ترکیبی فوق العاده دارند و مزه ی این دو با هم عالی می باشد…

 

برای تهیه خوراک سیرابی باید ابتدا بسیار دقیق و ماهرانه سیرابی را پاک کنید که این هم مراحلی دارد .برای پاک کردن سیرابی به روش های مختلف مقاله نحوه پاک کردن سیرابی را مورد مطالعه و بازدید قرار دهید.در این مقاله با ما همراه باشید تا نحوه تهیه خوراک آن به صورت گام به گام برای شما عزیزان توضیح دهیم…

مواد لازم در تهیه خوراک سیرابی:

  • سیرابی و شیردان گوسفندی ۱ دست
  •  سیر ۳ تا ۴ حبه
  •  نمک ، فلفل سیاه ، زردجوبه به مقدار لازم
  •  پیاز ۲ عدد بزرگ
  •  سیب زمینی ۱ عدد متوسط

زمان پخت سیرابی گوسفندی

زمان پخت سیرای گوسفندی به نوع سیرابی دارد اینکه از سیرابی گوسفند چند ساله استفاده کنید در تعیین زمان نهایی تاثیر گزار است.با این وجود آماده سازی مواد به انضمام پاک کردن سیرابی حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه و پختن خوراک سیرابی بسته به نوع آن از ۲ الی ۳ ساعت زمانبر خواهد بود.

 راه حل زود پختن سیرابی

استفاده از ظروف مسی و یا زودپز به دلیل قدرت رسانایی بیشتر راحل حل مناسبی برای زود پختن سیرابی است.

 

طرز پاک کردن سیرابی بصورت خلاصه

درآوردن-پرزهای-سیرابی

  • برای تمییز کردن سیرابی ابتدا باید سیرابی را به چند قسمت تقسیم کنید معمولا به ۴ یا ۵ قسمت تقسیم می کنند
  • مقداری آب درون قابلمه می ریزیم آن را روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا زمانی که آب از کناره های قابلمه شروع به حباب زدن کند در این مرحله سیراب ها را درون قابلمه می ریزیم و به مدت چند دقیقه درب قابلمه را میگذاریم به این نکته توجه کنید که نباید سیرابی را زیاد درون آب جوش بگذارید چرا که سیرابی میپزد
  • در فاصله ی که سیرابی ها درون آب هستند مدام به آن دست بزنید تا زمانی که پرز های سیرابی کامل با دست شما کنده شود به این مرحله که رسیدم فورا گاز را خاموش کنید و سیرابی ها را از اب جوش بیرون بیاورید برش های سیرابی را درون صافی بگذارید و با کمک شخص دیگر یا سیرابی را روی سطح صاف بگذارید و با چاقوی تیز تمام پرزهای زرد رنگ روی سیرابی را پاک کنید
  • سعی کنید تمام چربی ها و پرزهای زرد رنگ را از روی سیرابی بردارید ولی چربی های سفید رنگ را بگذارید که در غذای شما باعث خوشمزگی می شود
  • اگر سیرابی شما با یک بار تمیز نشد آن را دوباره درون آب جوش بگذارید البته اگر دقت کنید همان بار اول می توانید سیرابی خود را کامل تمیز کنید
  • سیرابی های تمیز شده را با آب سرد دوباره خوب بشویید
  • درون صافی بگذارید تا آب آن خوب گرفته شود..
طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه و خانگی بصورت گام به گام
>>>


روش پختن سیرابی شیردان

طرز-تهیه-سیرابی

  • ابتدا سیرابی ها به برش های ریزتر و یا نواری برش می دهیم درون قابلمه می ریزیم یک عدد پیاز را خرد می کنیم به آن اضافه می کنیم زرد جوبه و فلفل سیاه به مقدار خیلی کم در این مرحله اضافه می کنیم.
  • ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه می کنیم روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا شروع به پختن کند.

طرز تیهیه سس سیرابی

  • در ادامه شروع به تهیه سس مخصوص سیرابی می کنیم
  • ۱ عدد پیاز را ریز خرد می کنیم درون ماهیتابه می ریزیم روی حرارت گاز میگذاریم تا پیاز ما طلایی شود سیر ها را پوست میگیریم و بعد له می کنیم به پیاز داغ اضافه می کنیم
  • سیب زمینی را می شوییم نگینی خرد می کنیم و بعد به پیاز داغ و سیر اضافه می کنیم نمک. زرد جوبه .فلفل سیاه را هم به بقیه مواد اضافه می کنیم و همه ی مواد را با هم ترکیب می کنیم
  • بعد از اینکه سیب زمینی ها هم سرخ شدن ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه به سس اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا رب گوجه با سس مخصوص تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته شود
  • زمانی که سس ما آماده شد حرارت گاز را خاموش می کنیم و به سراغ سیرابی می رویم تا ببینیم در چه مرحله ی است…

مرحله دوم در تهیه خوراک سیرابی:

بعد از اینکه سیرابی را امتحان کردیم اگر از پخت آن مانده بود صبر می کنیم تا بپزد اما اگر سیرابی شما پخته بود سس را به آن اضافه می کنیم اگر آب خوراک سیرابی خیلی کم شده بود مقداری آب به آن اضافه می کنیم

حرارت گاز را خیلی کم می کنیم تا سیرابی با سس حسابی جا بیفتد و روغن روی آن را بگیرد

بعد از اینکه سس را اضافه کردید حدودا۴۰ دقیقه بعد سیرابی شما آماده می باشد حرارت گاز را خاموش کنید اجازه دهید کمی خنک شود آن را درون کاسه های مخصوص آبگوشت بریزید و همراه با انواع ترشی و سبزیجات و نان سنکگ یا هر نان دیگر میل کنید نوش جان…

 

سیرابی-خوشمزه

 

فوت و فن درست کردن سیرابی

  • سیرابی های که در بیرون تهیه می کنید معمولا تمیز شدن ولی شما باید دوباره آن را در منزل تمیز کنید چرا که امکان دارد برخی از میکروبهای روی سیرابی از بین نرفته باشد..
  •  در صورتی که دوست داشته باشید می توانید در این نوع خوراک از مواد دیگری یا سبزی های دیگر استفاده کنید برخی از افراد از لوبیا چیتی در تهیه این خوراک استفاده می کنند اضافه یا کم کردن برخی مواد به این نوع خوراک کاملا ذائقه ی می باشد
  • اگر در دسترس داشتین سیرابی را درون قابلمه مسی تهیه کنیدکه ویتامین آن چند برابر می شود.
  •  سیرابی را بصورت تازه تهیه کنید از سیرابی های که بوی فاسد می دهند بپرهیزید
  • از سیرابی گوساله هم می توانید برای تهیه خوراک استفاده کنید
معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید