کد خبر:15495
پ

طرز تهیه حلیم بادمجان با برنج

حلیم بادمجان از جمله غذاهای سنتی و کهن ایران عزیز است که توامان پروتیئن ، کلسیم ، نشاسته ، سبزیجات و … را در خود دارد و از غذاهای پرخاصیت برای سلامتی محسوب می شود.با این وجود جای این غذای سنتی بر سفره های مدرن اهالی قرن بیست و یکم خالی است.ما قصد نمودیم طرز […]

حلیم بادمجان از جمله غذاهای سنتی و کهن ایران عزیز است که توامان پروتیئن ، کلسیم ، نشاسته ، سبزیجات و … را در خود دارد و از غذاهای پرخاصیت برای سلامتی محسوب می شود.با این وجود جای این غذای سنتی بر سفره های مدرن اهالی قرن بیست و یکم خالی است.ما قصد نمودیم طرز تهیه این غذاهی مقوی و خوشمزه را بصورت تصویری و گام به گام تقدیم حضور شما عزیزان علاقه مند به مجله آشپزی معلومات کنیم.پس با ما همراه باشید.

تاریخچه حلیم بادمجان:

حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی و مجلسی می باشد که در شهرهای مختلف با مواد متفاوتی تهیه میشود ولی مواد اصلی این غذا که بادمجان گوشت و برنج می باشد ثابت می باشد.در بعضی شهرها از عدس در تهیه این حلیم استفاده می کنند.شهرهای هستند که در دستورالعمل تهیه آن از لوبیا سفید یا لپه استفاده می کنند.در اصفهان این غذا متفاوت تر تهیه می شود

 

مواد لازم حلیم بادمجان دونفره :

  • گوشت قرمز و تازه نیم کیلو(سعی کنید از گوشت سر دست یا قلوه گوسفندی در تهیه این غذا استفاده کنید)
  •  بادمجان ۳ عدد بزرگ
  •  پیاز ۳ عدد متوسط
  •  نمک ، فلفل سیاه ، ادویه کاری ، زردجوبه به مقدار لازم
  •  برنج ۲ پیمانه
  •  سیر ۲ حبه
  •  کشک ۲۵۰ گرم
  •  روغن برای سرخ کردن مواد به مقدار لازم
  •  نعناع به مقدار لازم

 

 

 

زمان لازم حلیم بادمجان کرمانشاهی:

مدت زمان آماده شدن حلیم بادمجان ۲ تا ۳ ساعت می باشد…

 

 

مرحله اول در تهیه حلیم بادمجان:

  • ابتدا یک عدد پیاز را پوست می گیریم به چهار قسمت تقسیم می کنیم و کف ماهیتابه یا قابلمه می چینیم گوشت را پس از تمیز کردن روی پیازها میچینیم
  • به مقدار لازم ادویه کاری.فلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم
  • آب گرم را به اندازه ی به گوشت اضافه می کنیم که روی گوشت رابگیرید
  • قابلمه را به مدت ۹۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا گوشت کامل بپزد

مرحله دوم در تهیه حلیم بادمجان:

  • در مرحله بعد سه عدد بادمجان بزرگ را پوست بگیرید برش دهید نمک بزنید تا تلخی آن گرفته شود بعد از شستن و خشک شدن درون روغن شروع به سرخ کردن آنها کنید
  • سه عدد پیاز متوسط را پس از اینکه پوست گرفتین به صورت هلالی برش دهید درون روغن بریزید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا پیازها تفت ببینند

مرحله سوم حلیم بادمجان با برنج

  • در ادامه ۲ پیمانه برنج با ۵ پیمانه آب روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا برنج نرم شود و آب آن هم کشیده شود
  • بعد از اینکه آب برنج کشیده شد بادمجان های سرخ شده را همراه با گوشت پخته شده به برنج اضافه می کنیم و آنها را با هم مخلوط می کنیم
  • همه ی این مواد را با گوشت کوب له می کنیم

مرحله چهارم طرز تهیه حلیم بادمجان شمالی

  • در مرحله چهارم در تهیه حلیم بادمجان دو حبه سیر را له می کنیم و در همان ماهیتابه ی که پیازها را سرخ کردیم شروع به سرخ کردن سیرها می کنیم
  • نعناع را هم بعد از اینکه سیرها سرخ شدن به آن اضافه می کنیم
  • بعد از اینکه سیر و نعناع را تفت دادیم به گوشت و برنج و بادمجان ها اضافه می کنیم البته همراه با مقداری از پیاز داغ ها
  • همه ی این مواد را با هم مخلوط کنید و با یک قاشق شروع به هم زدن این مواد کنید
  • مقداری از پیاز داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی حلیم نگه دارید…

مرحله پنجم حلیم بادمجان کرمانی

  • ۲۵۰ گرم کشک را با آب جوش ترکیب می کنیم آن را حل می کنیم و روی حرارت ملایم گاز به مدت ۱۰ دقیقه می گذاریم تا بجوشد
  • کشک را به بقیه مواد اضافه می کنیم و دوباره این مواد را هم می زنیم
  • و در پایان حلیم بادمجان را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا حلیم ما کامل آماده شود
  • حلیم خود را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین و میل می کنیم …

تزیین حلیم بادمجان

 

 

حلیم بادمجان بدون گوشت و عدس:

  • در تهیه این نوع حلیم گوشت را حذف می کنیم و بجای آن از عدس  و لوبیا سفید استفاده می کنیم
  • تمام مواد و مراحل مقاله بالا را رعایت می کنیم با این تفاوت که گوشت و برنج را حذف می کنیم

 

 

حلیم بادمجان رژیمی:

  • در تهیه این نوع حلیم بادمجان روغن را تا جای که ممکن است کم می کنیم از مراحل بالا استفاده می کنیم با این تفاوت که بیشتر مواد را اول خوب می پزیم با آب و بعد به اندازه ی خیلی کم از روغن استفاده می کنیم
  • شما می توانید بعد از اینکه بادمجان ها و پیازهای برش داده شده را با آب خوب پختین کمی روغن با فلچه روی سینی فر بکشید و آنها را درون فر بگذارید تا طلایی شوند و بعد در حلیم بادمجان از آن ها استفاده کنید
  • ویا روش دیگر کباب کردن بادمجانها می باشد از کشک خیلی کن و بیشتر از ماست کم چرب استفاده کنید
  • گوشت قرمز درون این غذا را کم یا حذف کنید و نعناع را هم به صورت خشک استفاده کنید….

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری