پ

طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی و مجلسی | راز ترد شدن جوجه کباب رستوران ها

جوجه کباب یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ما ایرانی ها که از جمله غذاهای بین المللی نیز بوده و در هر رستورانی جزء منوهای غذایی آن می باشد و طرفداران زیادی هم دارد. این غذا بسیار آسان و سریع تهیه و به دو صورت تابه ای و زغالی پخت می شود ، همچنین این […]

جوجه کباب یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ما ایرانی ها که از جمله غذاهای بین المللی نیز بوده و در هر رستورانی جزء منوهای غذایی آن می باشد و طرفداران زیادی هم دارد. این غذا بسیار آسان و سریع تهیه و به دو صورت تابه ای و زغالی پخت می شود ، همچنین این غذا در کنار کباب کوبیده در بسیاری از مراسمات  مورد استفاده قرار می گیرد. نوع تابه ای آن مخصوص پخت در منزل می باشد و برای مهمانی های بیرون از منزل و تفریحی از جوجه کباب زغالی استفاده می شود. برای تهیه یک جوجه کباب لذیذ نکاتی باید رعایت شود تا کبابی خوشمزه ، خوش عطر و تُرد داشته باشیم ما در این مقاله تمامی نکات مهم و کلیدی طرز تهیه ” جوجه کباب ” زعفرانی و مجلسی را به صورت گام به گام برای شما عزیزان در معلومات آشپزی  آورده ایم.

مواد لازم برای تهیه جوجه کباب زعفرانی :

  • جوجه برای ۴ نفر ۷۵۰ گرم تا ۱ کیلو (سینه، بال، ران،) که بسته به سلیقه ای شما از هر کدام که مایل هستید می توانید استفاده کنید.
  • زعفران دم کرده ۳ قاشق غذا خوری سر پر
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • نمک، فلفل سیاه، ادویه مخصوص کباب،به مقدار لازم
  • فلفل دلمه یک عدد کوچک
  • سیر ۳ حبه
  • آب لیمو یک قاشق سوپ خوری
  • روغن زیتون یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه جوجه کباب

طرز تهیه کباب زعفرانی:

  • برای تهیه یک جوجه کباب زعفرانی باید ابتدا گوشتی که تهیه می کنیم سالم و تازه باشد.
  • و بعد جوجه ها رو به دقت شستو شوی می دهیم تا کامل گوشت مرغ از هر نوع آلودگی پاک شود، و تمام چربی های اضافی را بگیرید.البته بنا به پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی بهتر است گوشت مرغ را قبل از پختن با سرکه و لیمو تمیز کنید.
  • سپس آنها را خرد می کنیم. خرد کردن باید به  نحوی صورت بگیرد  که تکه های جوجه نه خیلی درشت باشد و نه خیلی ریز .

  • سعی کنید بال ها را با مقداری از سینه  برش دهید، و برای ران نیز قسمت ماهیچه را کامل جدا کنید و سینه را هم به تکه های مناسب و متوسط خرد کنید.
  • ابتدا تکه های مرغ را با زعفرانِ دم کرده، مخلوط کنید و بگذارید که گوشت مرغ چند ساعت با زعفران دم کرده در یخچال بماند تا زعفران کامل عطر خود را به گوشت بدهد.

طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی

  • جوجه کباب ها را اگر بخواهیم بسیار خوش رنگ و خوش عطر تهیه کنیم باید حتما اول با زعفران دم کرده مخلوط کنیم.خوب که زعفران به خورد جوجه کباب ها رفت دیگر مواد را اضافه می کنیم.این کار سبب می شود که گوشت تمام عطر و رنگ زعفران را به خود بگیرد و مواد دیگر رنگ زغفران را از گوشت نمی گیرند.
  •  پیاز، فلفل دلمه ای، سیر را به صورت  خلالی درشت خرد می کنیم و به جوجه اضافه می کنیم.بهتر است که حتماً این مواد درشت خرد شوند چونکه ریز خرد کردن این مواد باعث می شود که به جوجه ها بچسبد و هنگام پخت سوخته شود و به جوجه کباب ما طعم نامطبوعی می دهد.

  • در مرحله بعد روغن زیتون را اضافه می کنیم و همه ی مواد را با دست به آرامی هم ی زنیم، تا روغن زیتون خوب با جوجه کباب ها مخلوط شده و جوجه ها رو در بر بگیرد.
  • وقتی روغن زیتون با جوجه ها کامل مخلوط شد، آب لیمو را اضافه می کنیم.سعی کنید حتماً اول  جوجه کباب ها را با روغن زیتون خوب احاطه کنید بعد آب لیمو را به جوجه  کباب ها بزنید. این کار از سفت شدن گوشت توسط آب لیمو جلوگیری می کند، و جوجه ها را نیز بسیار تُرد می کند.
  • سپس نمک، فلفل سیاه، ادویه مخصوص جوجه را اضافه و خوب مخلوط می کنیم.
  •  در آخر با استفاده از سلفون روی گوشت را کامل می پوشانیم و داخل یخچال می گذاریم از ۲ ساعت تا یک شب بماند ، تا جوجه ها خوب خوش طعم و خوش عطر شوند.
  • هنگامی که جوجه کباب ها آماده شده آنها را با  گوجه، فلفل سبز،جعفری، پیاز، و نارنج یا لیمو تزیین کنید.
طرز تهیه آبگوشت ( دیزی) | بصورت تصویری
>>>

نکاتی برای تُرد شدن مواد کباب

  • برای رسیدن به جوجه کباب تُرد از مرغ یخ زده استفاده کنید . یا اگر مرغ گرم تهیه نموده اید حداقل یک شبانه روز تمام می بایست گوشت را فریزر نمود. راز ترد شدت جوجه کباب های رستوران ها همین نکته ساده می تواند باشد.
  • استفاده از ماست در مواد ترکیبی جوجه کباب ، سبب تُرد شدن جوجه ها هنگام پخت می شود.
  • هنگام کباب نمودن جوجه ها از آتش مناسب استفاده کنید تا در زمان کمتری جوجه ها کباب شده و هم آبدار و هم ترد باشند.
  • حداقل یک وعده تمام جوجه ها را در مواد تهیه شده برای جوجه کباب بخوابانید ، این به ترد شدن آن کمک می کند.

نکاتی که باید هنگام سیخ زدن جوجه کباب زغالی رعایت کنید.

  • برای به سیخ کشیدن جوجه باید بال ها، سینه ، و ران  را به صورت جداگانه به سیخ بکشید. این کار به این منظور است که گوشت، استخودن دار دیر پز می باشد و باید از سایر گوشت ها مثل سینه جداگانه به سیخ زده شود. و زودتر بر روی آتش گذاشته شود.
  • برای زیباتر شدن جوجه کباب ، تکه های مرغ را در قطعات مساوی برش بزنید .
  • در کنار کباب معمولا از گوجه و فلفل سبز نیز استفاده می شود سعی کنید گوجه و فلفل سبز را هم به صورت جداگانه به سیخ بکشید (آنها را مخلوط به سیخ نکشید که فلفل سبز بر خلاف گوجه خیلی زود می پزد و اگر با هم به سیخ کشیده شوند فلفل سبز سوخته و گوجه ها هم خام باقی می ماند.)

سیخ کشی جوجه

نکاتی که هنگام کباب نمودن جوجه  باید رعایت کنید

  • صبر کنید تا زغال یا چوب ها خوب برشته و افروخته شوند و از کباب نمودن جوجه ها روی آتش نارس یا آتش شعله ور  اجتناب کنید.
  • کیفیت پخت کباب ها به مرحله سیخ کشی جوجه ها بسیار بستگی دارد. سعی کنید جوجه ها را در قطعات مساوی برش بزنید تا هماهنگ با هم پخته شوند.
  • تفاوت سایز قطعه های گوشت سبب می شود که قطعات بزرگتر خام بمانند و قطعات کوچکتر بسوزند .
  • اگر از زغال و ژل آتش زا برای کباب استفاده می کنید صبر کنید تا مواد آتش زا کاملاً تبخیر گردند .
  • زغال ها را کاملاً مسطح کنید تا بصورت یکنواخت قرار بگیرد و پستی و بلندی نداشته باشد.
  • در هنگام پخت جوجه ها مخلوطی از روغن زیتون و آب لیمو درست کنید و هر چند دقیقه یک بار روی آنها بمالید تا زمان پحت کامل این کار را ادامه دهید.
  • اگر در کباب از بخش های استخوانی مرغ مانند بال و ران آن استفاده می کنید می توانید با خراشیدن و ایجاد شکاف روی سطح گوشت ، از پختن بهتر آن و نفوذ حرارت به عمق گوشت مطمئن شوید.

 

 

 

در صورتیکه امکان برپا کردن

اتش برای پختن جوجه کباب ها را ندارید یا فضای آپارتمان شما به گونه ای ای نیست که بتوان این غذای خوشمزه را تهیه کنید ، پیشنهاد می کنم مقاله ” طرز تهیه جوجه کباب تابه ای با استفاده از سیخ چوبی ” را حتماً مورد مطالعه قرار دهید.امیدوارم از این آموزش لذت کافی رو برده باشید.

 

 

 

معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید