طرز تهیه بریانی هندی مجلسی
بریانی مرغ هندی یکی از غذاهای هندی و بسیار خوش عطر و خوشمزه می باشد این غذا در ملل دیگر ، بخصوص در کشور ما ایران تهیه و میل می شود .این غذا را از انواع ادویه های معطر تهیه می کنند چرا که مردم هندوستان همیشه در تهیه غذاهای خود از ادویه های تند […]
بریانی مرغ هندی یکی از غذاهای هندی و بسیار خوش عطر و خوشمزه می باشد این غذا در ملل دیگر ، بخصوص در کشور ما ایران تهیه و میل می شود .این غذا را از انواع ادویه های معطر تهیه می کنند چرا که مردم هندوستان همیشه در تهیه غذاهای خود از ادویه های تند و معطر استفاده می کنند.اگر تا امروز موفق به تهیه این غذای خوشمزه و معطر نشده اید با ما همراه باشید تا بصورت گام به گام برای شما عزیزان این غذای را آموزش دهیم
مواد لازم در تهیه بریانی مرغ هندی:
- مرغ ۱ عدد کوچک
- برنج ۲ تا ۳ پیمانه
- ماست پرچرب ۱ پیمانه
- چوب دارچین ۱ عدد
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- پودر هل ، پودر زنجبیل ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز به مقدار لازم
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- نمک ، زردجوبه ، تخم گشنیز ، پودر زیره به مقدار لازم
- کره ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری
- زعفران به مقدار لازم
مرحله اول در تهیه بریانی مرغ هندی:
- ابتدا قبل از هر کاری به سراغ آماده کردن مواد اولیه می رویم برنج را بشویید نمک روی آن بریزید و درون آب به مدت ۳ ساعت بخیسانید
- زعفران را از قبل دم کنید.
- پیاز ها را خلالی کنید و کنار بگذارید
- مرغ را تمیز کنید و به تکه های دلخواه برش دهید مرغ را با استفاده از پیاز و سیر و مقداری آب لیموی تازه و روغن زیتوان خوب مزه دار می کنیم روی آن را سلفون می کشیم و درون یخچال به مدت ۲ تا ۳ ساعت استراحت می دهیم تا خوب مزه بگیرد
- پیاز ها را خلالی برش می دهیم و درون کره خوب طلایی می کنیم و به اصطلاح پیاز داغ را آماده می کنیم آن را کنار میگذاریم
- ماهیتابه ی را روی حرارت ملایم گاز میگذاریم نصف قاشق کره درون آن می ریزیم سپس ماست را همراه با چوب دارچین پودر هل و پودر زنجبیل و تخم گشنیز و نصف زعفران دم کرده پودر سیر و فلفل همه را به مایع ماست و کره اضافه میکنیم
- مایع را خوب هم می زنیم تا به جوش بیاید گوجه ها را پوست بگیرید ریز خرد کنید و به سس درحال جوش همراه با مقداری پیاز داغ از قبل آماده شده اضافه کنید ( بقیه پیاز داغ برای روی مرغ ها و برنج در مرحله آخر می باشد) بعد از چند دقیقه جوش خوردن سس مرغ های مزه دار شده را از یخچال بیرون می آوریم
- و به سس اضافه می کنیم با کمک یک قاشق خوب مخلوط خود را هم می زنیم تاتکه های مرغ به همه ی مواد آغشته شود
- یک لیوان آب جوش به سس خود اضافه می کنیم درب ماهیتابه را می بندیم تا هم گوشت مرغ آماده بشه و هم سس شما تا جایی که جا داره غلیظ و کم بشه( موقع آماده شدن مرغ باید هیچ آبی
- در پایان کار هم اب به مقدار لازم درون قابلمه مناسب می ریزیم روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا به جوش بیاید برنج را اضافه می کنیم و بعد از نرم شدن آن را آبکش می کنیم
- مقداری از برنج را درون کاسه ی بریزید بهش زعفران اضافه کنید و خوب مخلوط کنید برای ته دیگ…
مرحله دوم در تهیه بریانی مرغ هندی:
- در مرحله دوم می خواهیم غذا را آماده کنیم روی گاز بگذاریم تا دم بکشد و آماده سرو بشود
- ته قابلمه را مقداری روغن می ریزیم برنج زعفران را در کف قابلمه بریزید برای ته دیگ خوشمزه
- به ترتیب ابتدا شروع به ریختن برنج لایه ی بعد مرغ های خوشمزه می ریزیم و سپس مقداری پیاز داغ روی مرغ ها می ریزیم به همین ترتیب ادامه می دهیم تا تمام مواد ما تمام شود
- سعی کنید همان لحظه که مواد را روی هم می ریزید خوب مخلوط کنید تا موقع کشیدن این غذا مواد کاما با هم ترکیب شده باشند
- به اندازه ی نصف فنجان روغن و آب گرم روی بریانی بریزید تا خوب دم کش شود…
- بریانی مرغ هندی شما آماده می باشد نوش جان…
نکته:
- این غذا را می توانید با گوشت قرمز هم تهیه کنید
- برخی از افراد ادویه های را اضافه یا باب میل خود کم می کنند این امر کاملا سلیقه ی می باشد
- در بعضی نقاط هم به همین روش با کمی تغییرات این غذا را تهیه می کنند