کد خبر:14277
پ

طرز تهیه باقلالی قاتق مازندران | باقالی قاتوق با چی سرو میشه

باقلا قاتق یکی از غذای محلی و مشهور و بسیار خوشمزه خطه ی شمال می باشد که طرفداران زیادی دارد.این خورشت خوشمزه با کمترین و ساده ترین مواد پخت می شود و بسیار مقوی و سیر کننده می باشد.میل کردن این غذای مقوی برای وعده های مانند افطار و سحر بخاطر داشتن فیبر و پروتئین […]

باقلا قاتق یکی از غذای محلی و مشهور و بسیار خوشمزه خطه ی شمال می باشد که طرفداران زیادی دارد.این خورشت خوشمزه با کمترین و ساده ترین مواد پخت می شود و بسیار مقوی و سیر کننده می باشد.میل کردن این غذای مقوی برای وعده های مانند افطار و سحر بخاطر داشتن فیبر و پروتئین بسیار زیاد مناسب است.این غذا خوشمزه که مخصوص مردممان عزیز ما در شمال کشور می باشد در بعضی از شهرهای کرمانشاه به روش های مختلفی و البته با اندکی تغییر طبخ می شود و بیشتر مواد تشکیل دهنده ی آن مانند هم می باشد.

در برخی از شهرهای شمال از پاچ باقلا کشاورزی (این پاچ باقلا هم خیلی زود پز می باشد و برای تهیه این غذای خوشمزه مناسب است)به جای باقالی قاتق استفاده می کنند.

مواد باقالی قاتق

  • باقالی  تازه و سبز ۲۵۰ گرم(معادل ۱ لیوان)
  • شوید تازه ۵۰ گرم
  • سیر ۲ حبه
  •  زردجوبه ، نمک به مقدار لازم
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • روغن برای تفت دادن مواد ۳ قاشق غذا خوری

زمان لازم:زمان لازم برای پخت باقالی قاتق ۲۰ دقیقه می باشد.

مرحله اول  طرز تهیه باقلا قاتق مجلسی

  • ابتدا مقداری روغن گیاهی یا روغن مایع را درون ماهیتابه ی می ریزیم سپس ۲۵۰ گرم باقالی تازه و سبز را پوست می گیریم تمیز شستشو می دهیم هم می توانید باقلا را سالم در تهیه این غذای خوشمزه بکار ببرید هم می توانید باقلا را نصف کنید بستگی به سلیقه ی خود شما دارد.
  • بعد از اینکه باقلا را درون روغن ریختید آن را تفت دهید

مرحله دوم طرز تهیه باقلا قاتق با شوید تازه

  • مرحله دوم در تهیه باقلا قاتق ۵۰ گرم شوید تازه معادل یک فنجان را خرده کرده و همراه با باقلا تفت می دهیم تا کامل این دو مواد با هم سرخ شوند
  • مقداری زرد جوبه یعنی یک قاشق مربا خوری را به باقلا و شوید در حال تفت خوردن اضافه می کنیم و با لیسک مواد را هم می زنیم
  • در مرحله بعد دو حبه سیر را هم له می کنیم و درون سایر مواد می ریزیم و چند دقیقه اجازه می دهیم همه ی مواد با هم تفت بخورند

مرحله سوم باقلا قاتق مازندران

  • در مرحله آخر در تهیه باقالی قاتوق دو حبه سیر را که اضافه می کنیم دو فنجان آب را به این مواد اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم
  • نمک هم به مقدار لازم به این غذای خوشمزه ه ی خود می زنیم
  • یک عدد تخم مرغ را هم در انتهای کار روی غذا ی خود یعنی باقلا قاتق می ریزیم و درب قابلمه را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه میگذاریم تا این غذای خوشمزه و لذیذ ما آماده شود.
  • سعی کنید غذا را در آخر روی شعله کم بگذارید و تخم مرغ خود را هم نزنید و به همان فی روی باقالی بگذارید

باقلا قاتق شما آمادس نوش جان….

نکاتی در مورد باقالی قاتق:

  • شما می توانید در تهیه این غذا به جای آب از آب مرغ استفاده کنید که غذای شما را بسیار خوشمزه تر می کند.
  • برای تهیه این غذا بهتر است از شوید تازه استفاده کنیم
  • به جای لوبیا کشاورزی از باقالی تازه می توانید استفاده کنید.
  •  پاچ باقلا خشک را از فروشگاه های خواروبار فروشی ها تهیه کنید.
  •  اگر از باقلای تازه محلی استفاده کردید نیاز به خیس خوردن ندارد اما اگر از نوع خشک استفاده کردید احتیاج به خیس خوردن دارد.
  • مقدار غلظت این خورشت به ذائقه افراد بستگی دارد
  • می توانید از تخم مرغ بیشتری بخاطر خاصیت آن در تهیه این خورشت استفاده کرد.
  • استفاده از برگ های تازه شوید در این خورشت برای کاهش کلسترول مناسب می باشد.
  • وجود ادویه های مانند زرد جوبه در این غذا برای سلامتی کبد و بیماران قلبی مفید است.

باقالی-قاتوق-لذیذ

 باقلا قاتق دلپذیر

علت تلخ شدن باقالی قاتق:

در تهیه این خورشت اگر از شوید بیشتر از حد نیاز استفاده کنید خورشت شما تلخ می شود.

طرز تهیه باقلا قاتق با مرغانه:

تهیه این خورشت همانند مقاله بالا می باشد و تنها از ادویه های مخصوصی در این غذا استفاده می کنندمانند دارچین.زردجوبه.و یا ادویه های مزاجی خود را در این خورشت می توانید استفاده کنید.

باقالی قاتوق با چی سرو میشه

این غذای خوشمزه با زیتون پرورده ، سیر ترشی ،ماست و خیار و ماهی شور می توانید میل کنید.

لوبیای مخصوص باقلا قاتق:

لوبیای خورشتی پاچ باقلا لوبیای مخصوص بافلاقاتق است که بیشتر توسط اهالی شمال استفاده می شود.

کلیدواژه : غذاهای محلی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری