کد خبر:20111
پ

طرز تهیه آش ترخینه اراکی

در فصل سرد سال همیشه به دنبال یک دارو ی مفید برای سرماخوردگی در این فصل هستیم.آش یکی از انواع غذا های ایرانی می باشد و معمولا در شبهای سرد زمستانی خوردن این آش باعث لذت و سرزندگی می شود انواع مختلفی از آش در بین شهرها و مناطق مختلف کشور تهیه می شود که […]

در فصل سرد سال همیشه به دنبال یک دارو ی مفید برای سرماخوردگی در این فصل هستیم.آش یکی از انواع غذا های ایرانی می باشد و معمولا در شبهای سرد زمستانی خوردن این آش باعث لذت و سرزندگی می شود انواع مختلفی از آش در بین شهرها و مناطق مختلف کشور تهیه می شود که در بیشتر این آش ها از حبوبات و سبزی و کشک و سیر و پیاز استفاده می شود این اقلامی که نام بردیم علاوه بر مزه ی عالی آنها دارای خاصیتی درمانی و مفید می باشد در این مقاله ما می خواهیم یکی از این انواع آش ها را برای شما آموزش دهیم.

آش ترخینه اراکی بسیار مقوی و مغذی می باشد این آش بخاطر داشتن ترخینه یکی از معجون و یا داروی بسیار قوی می باشد برای سرماخوردگی و انفلوانزا که در فصل زمستان رایج می باشد.مردم استان مرکزی بخصوص اهالی اراک بسیار طرفدار این آش هستند

مواد لازم در تهیه آش ترخینه اراکی:

  1. ترخینه ۵ عدد
  2. نخود ۱ پیمانه
  3. لوبیا ۱ پیمانه
  4. عدس ۱ پیمانه
  5. سبزی(تره،گشنیز،اسفناج و جعفری)
  6.  پیاز ۲ عدد بزرگ
  7. نعناع خشک به مقدار لازم
  8. نمک ، زردجوبه ،فلفل به مقدار لازم
  9. روغن به مقدار لازم برای سرخ کردن پیاز و نعناع

 

طرز تهیه ترخینه خشک کرمانشاه

  • فبل از شروع هر کاری می خواهیم طرز تهیه ترخینه را برای شما آموزش دهیم ابتدا دوغ را تهیه کنید درون ظرف مناسب بریزید تا دوغ شما ترش شود و کامل رسیده شود.
  • سپس گندم را بلغور کنید و همراه با نمک و پونه به دوغ اضافه کنید و به مدت ۴ تا ۵ روز بگذارید تا بلغور گندم کامل نرم شود.
  • در ادامه آن را به هر شکلی که مایل هستید قالب بزنید و جلوی آفتاب خشک کنید شما می توانید سیر را همراه با هویج ،فلفل، دانه ی انار و سبزی های خشک مانندجعفری و گشنیز به ترخینه خود اضافه کنید بعد از اینکه ترخینه شما خشک شد آن را درون پارچه ی بگذارید و در فصل زمستان از آن استفاده کنید

 

مرحله اول در تهیه آش ترخینه اراکی:

  • ابتدا حبوبات را از قبل درون آب بخیسانید تا نفخ حبوبات گرفته شود…
  • سبزی را تمیز کرده بعد از شستن درون صافی بریزید تا آب اضافه آن گرفته شود سبزی ها را خرد کنید و کنار بگذارید
  • آب حبوبات را بریزید درون قابلمه مناسب همراه با ۴ تا ۵ پیمانه آب روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا جبوبات ترخینه ها را درون کاسه ی بریزد و یک لیوان آب سرد روی بریزید تا دانه های ترخینه از هم باز شوند

مرحله دوم در تهیه ترخینه اراکی:

  • در مرحله دوم سبزی را همراه با ترخینه به حبوبات اضافه می کنیم و اجازه می دهیم همه ی مواد با هم کامل بپزند
  • پیاز را نگینی خرد کنید درون روغن بریزید و آن را طلایی کنیددر حین سرخ کردن پیاز زردجوبه به مقدار لازم اضافه کنید سپس پیاز داغ را نصف کنید نصف آن را درون آش ترخینه بریزید و نصف دیگر را برای تزیین روی آش بگذارید
  • نعناع را هم با مقداری روغن تفت دهید و برای روی آش کنار بگذارید
  • آش که در حال پختن و آماده شدن است را نمک و فلفل بزنید
  • بعد از آماده شدن آش ترخینه شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا آش خنک شود با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید و سپس نوش جان کنید…

آش-ترخینه


سایر انواع آش نرخینه

طرز تهیه ترخینه لرستان:

طرز تهیه این آش هم کامل مانند آش ترخینه اراک می باشد که آن را بطور کامل در مقاله بالا آموزش داده ایم….

 

طرز تهیه آش ترخینه با گوجه:

در تهیه آش ترخینه با گوجه تمام نکات و مراحل مقاله بالا را انجام می دهیم تنها ۱تا ۲ عدد گوجه را به آن اضافه می کنیم

 

طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی:

این آش بیشتر در اراک و ملایر و نهاوند و برخی شهرهای دیگر ایران تهیه می شود و معمولا به این روش است که سیرابی بعد از پاک کردن و شستن تکه تکه ریز می کنند و با پیاز و نمک و زردجوبه و مقداری فلفل سیاه میگذاریم تا کامل بپزد سپس در اواسط پخت آش ترخینه به آن اضافه می کنیم و مراحل بعدی مقاله بالا را انجام می دهیم

 

طرز تهیه ترخینه ایلام و کردستان :

طرز تهیه ترخینه ایلام و کردستان که به دویینه و شمینه مشهور می باشد و از دستورالعمل بالا پیروی می کند و تفاوت چندانی ندارد.

طرز تهیه آش ترخینه با جو:

طرز تهیه این آش مانند مقاله بالا می باشد و تنها از جو هم در این آش استفاده می کنیم

کلیدواژه : غذاهای محلی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری