پ
شغل-نانوایی

شغل نانوایی | سرمایه اولیه ، معایب ، مزایا + درامد نانوایی در ماه

تحقیق در مورد شغل نانواییشغل نانوایی چیستآشنایی با شغل نانوایینانوا کیست؟اهمیت شغل نانواییسرمایه اولیه شغل نانواییالف : تجهیزات و امکانات راه اندازی نانوایی:۱- دستگاه تنور نانوایی صنعتی (پرتابل نانوایی)۲- دستگاه پهن کن (رول کن)۳- دستگاه چانه گیر۴- دستگاه خمیر همزن یا خمیرگیرب : سرمایه لازم برای خرید محصولات شغل نانوایی:ج : هزینه رهن و اجاره مغازه نانوایی :درامد […]

تحقیق در مورد شغل نانوایی

شغل نانوایی یکی از مشاغلی است که افراد زیادی از جامعه مستقیم و غیر مستقیم به آن وابسته هستند. در ادامه سلسله مقالات معرفی مشاغل بر آن شدیم تا تحقیقی همه جانبه در مورد محاسن و معایب شغل نانواداری ارائه کرده و  هر آنچه قبل از راه اندازی این شغل لازم دارید را از این مقاله بدست آورید.پس در ادامه و تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

شغل نانوایی چیست

شغل نانوایی با طبخ و تولید انواع نان های لواش ، تافتون ، نان سنگک ، نان بربری ، نان روغنی ، نان فانتزی و سایر نان ها ، مایحتاج روزمره مشتریان خود را فراهم می کنند و در ازای طبخ و فروش نان تازه ، هزینه ای بعنوان اجرت از مشتریان خود دریافت می کنند.

شغل-نانوایی

آشنایی با شغل نانوایی

نانوا کیست؟

نانوا کسی است که خمیر نان را تهیه می‌کند، آن را می پزد  و به مشتریان خود ارائه می کند که در اصطلاح بازاری به او شاتر می گویند.

 

اهمیت شغل نانوایی

  • اهمیت شغل نانوایی به این است که علاوه بر اینکه یک محصول پرمصرف را تولید می کند ، مشتریان خود را همیشه دارد و از همان لحظات آغازین راه اندازی شغل نانوایی ، درآمد های شما آغاز می شود.
  • این شغل چندان به بازاریابی و تبلیغات وابسته نیست و تنها کافی است شما کار خود را به خوبی انجام دهید و در نهایت کیفیت خدمات خود را ارائه کنید تا ببینید روز به روز و در کمترین زمان ممکن ، کسب و کار شما رونق خواهد گرفت.
  • میزان خرابی محصول در این شغل در کمترین حالت ممکن خود است و حتی اگر نتوانید تمامی نان تولید شده خود را بفروشید ، کسانی پیدا می شوند که مشتری نان خشک شده شما باشند ، بر خلاف بسیاری از مشاغل که به دلیل دوره مصرف پایین محصولاتشان ، ضررهای عدیده ای می کنند.

 

سرمایه اولیه شغل نانوایی

هزینه های اولیه لازم برای راه اندازی شغل نانوایی به سبک و زمینه شغلی شما بستگی دارد. اینکه چه نوع نانی را می خواهید طبخ کنید مشخص می کند که دستگاه نان پزی شما و لوازم جانبی آن چه باشد.طبیعتاً دستگاه طبخ نان لواش با دستگاه طبخ نان های تنوری متفاوت هستند.پس ابتدا تکلیف خود را مشخص کنید که چه نوع نانی را می خواهید تولید و طبخ کنید تا پس از آن بتوانید برآورد دقیقی از سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی نانوایی داشته باشید.

 

الف : تجهیزات و امکانات راه اندازی نانوایی:

۱- دستگاه تنور نانوایی صنعتی (پرتابل نانوایی)

  • دستگاه پخت نان یا تنور نانوایی که با عنوان تخصصی پرتابل نانوایی نیز معرفی می شود جزئ اصلی ترین دستگاههای و تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی و شروع ک واحد نانوایی عمدتاً نانوای لواش است.
  • با این حال می توان انواع نان هایی نظیر ؛ نان تافتون ، نان بربری، نان شیرمال و حتی پیتزا  را با این دستگاه تولید کرد.
  • برای تولید نان مورد نیاز خود تنها کافی است چدنی تخصصی هر نان را روی این دستگاه نصب کنید و لازم نیست برای هر نوع نان یک دستگاه جداگانه داشته باشید.
  • چدن های متفاوت با تولید حرارت متفاوت می توانند نان های متفاوتی را بوسیله این دستگاه تولید و طبخ نمود.
  • بعنوان مثال: در تولید نان بربری و تافتون از چدن صاف ، برای نان لواش آذری از چدن سوراخدار و از چدن برجسته در دستگاه تولید نان سنگک سنتی استفاده می شود.
  • این دستگاه بصورت صنعتی و نیمه صنعتی روانه بازار گردیده و متناسب با بودجه شما می توانید نسبت به تهیه آن مبادرت ورزید.

۲- دستگاه پهن کن (رول کن)

دستگاه-پهن-کن-نانوایی

  • هر چند در راه اندازی اولیه شغل نانوایی نیاز مبرمی به این دستگاه ندارید اما اگه قصد دارید نیروی انسانی کمتری در کسب و کار خود داشته باشید می تواند لازم و ضروری باشد و وظیفه یک نیروی انسانی با حقوق ماهیانه را به نحو احسن انجام داده و سبب صرفه جویی در هزینه های جاری نانوایی باشد.
  • این نوع دستگاه علاوه بر صاف کردن خمیر برای طبخ نان هایی مانند لواش ، تافتون  می تواند سبب فرم دهی به خمیر نیز شده و در تولید نان های فانتزی نیز کارآیی دارند.

 


۳- دستگاه چانه گیر

دستگاه-چانه-گیر

  • گاهی کوچک و بزرگ شدن نان های تولید شده در یک نانوایی می تواند نتایج مثبت و منفی به دنبال داشته باشد. چانه نانوایی که توسط دست گرفته شود ، هیچ تضمینی برای رعایت دقیق وزن چانه ها ندارد.با این دستگاه می توان در تعداد نیروی انسانی مورد نیاز نانوایی صرفه جویی نمود ، چانه هایی با وزن دقیق درست کرد ، بهداشت بهتری را نیز در تولید نان و در نتیجه سلامت مردم رعایت نمود.

۴- دستگاه خمیر همزن یا خمیرگیر

دستگاه خمیر گیر نانوایی

  • شاید بتوانید در صورت نداشتن بودجه کافی ، شغل نانوایی خود را بدون دستگاه چانه گیر و پهن کن آغاز کنید اما تصور راه اندازی شغل نانوایی بدون درستگاه خمیر کن غیر ممکن است.
  • این دستگاه با قابلیت تولید خمیر در طبخ نان ، بعد از دستگاه پرتابل نانوایی بالاترین نقش را دارد و حتماً در شغل نانوایی داری به آن نیاز خواهید داشت.
  • جنس این دستگاه از نوع آلومینیوم و استیل است و بسته به ظرفیت آن

 

ب : سرمایه لازم برای خرید محصولات شغل نانوایی:

شغل نانوایی به هیچ محصولی نیاز نداشته و تنها ماده اولیه مورد نیاز آن یعنی آرد را می تواند به دو طریق سهمیه دولتی (یارانه ای) یا سهمیه آزاد تهیه کند.

 

ج : هزینه رهن و اجاره مغازه نانوایی :

  • با توجه به دستگاههای صنعتی و نیمه صنعتی که در این کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد ، نسبتاً به مکانی در محدوده ۵۰ الی ۸۰ متر مربع نیاز خواهد بود.
  • بر خلاف مشاغلی مانند لباس فروشی ، موبایل فروشی ، فروشگاه خوا و بار ، مغازه لوازم آرایشی بهداشتی  و … که به مغازه هایی با رهن و اجاره بالا نیاز دارند تا فروش فوق العاده ای را تجربه کنند ، این شغل خیلی به مکان گرانقیمتی نیازمند نیست و هر جایی که باشید مشتری دم دستی خود را دارید.اما برای تجربه فروش بالا که بتواند دخل و خرج شما را به تعادل برساند ، باید بتوانید تولید روزانه نان را بالا ببرید که مکان نانوایی بسیار می توناد تعیین کننده باشد.
  • با توجه به جمیع جهات با سرمایه ای در حدود ۴۵ الی ۷۵ میلیون تومان می توان یک نانوایی نیمه صنعتی راه اندازی کرد که سطح درآمد قابل قبولی برای سرمایه گذار به دنبال داشته باشد.

 


معیار هایی برای مکان یابی مشاغل
>>>

 

درامد نانوایی چقدر است؟

  • میزان درآمد خالص نانوایی بسته به اینکه شما با سهمیه آرد دولتی کار کنید یا سهمیه آزاد  و اینکه در روز چند کیسه آرد طبخ کنید متغیر خواهد بود.بطور کلی مشاغلی که به نحوی با تولید مرتبط هستند ، میزان سود خالص آنان کاملاً به میزان و حجم تولید وابسته است.در صورتیکه تولید روزانه شما پایین باشد ، باید منتظر این باشید که کسب و کار شما با تراز مالی منفی روبرو باشد.اما در تولید بالا ، با بخشی از تولید روزانه ، هزینه های جاری شامل هزینه های نیروی انسانی ، هزینه های انرژی ، اصطحلاک و تعمیرات ماشین آلات ، و هزینه های رهن و اجاره تامین و ما بقی برای سرمایه گذار باقی می ماند.
  • با توجه به نکات گفته شده حتماً به فکر تامین آرد از منابع آزاد برای طبخ و تولید نان بیشتر باشید و در یک مکان پر تردد و شلوغ کسب و کار خود را بنا کنید.حتماً کیفیت طبخ نان را سرلوحه کار خود قرار دهید و محیطی بهداشتی و تمیز را برای کار خود فراهم کنید. این مسائل می تواند میزان فروش بالای شما را تضمین کند و موفقیت را برای شما بدنبال داشته باشد.
  • اهمیت این نکات زمانی روشن می شود که بدانید در جامعه ایران به دلیل ضعف در فرهنگ عمومی کسب و کار ، برخی مشاغل مانند نانوایی بسیار پر متقاضی است و احتمالاً در محدود کمتر از چند کیلومتری خود و یا حتی چند صد متری خود ، رقیبی جدی داشته باشید.
  • با توجه به تحقیقات میدانی و مصاحبه با صاحبان کسب و کار نانوایی داری ، حاشیه سود ناخالص ، یعنی سود حاصل از فروش نان حدود ۵۰ درصد است که با کم کردن هزینه های جاری تا ۲۰ درصد نیز برای سرمایه گذار برآورد می شود.اینجاست که ظرفیت تولید روزانه ، نقش کلیدی خود را نشان می دهد.
  • بسته به مکان نانوایی شما و همچنین کیفیت طبخ نان ، روزانه حداقل ۳ کیسه و حداکثر ۲۰ کیسه آرد برای یک نانوایی قابل تصور است که پخت نان انجام دهند.
  • قیمت هر کیسه آرد دولتی حدود ۳۵ هزار تومان است که پس از تبدیل به نان و فروش آن ، هر کیسه آرد ۷۹ الی ۸۵ هزارتومان بدست می آید که با کسر قیمت آرد حدود ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان سود عاید نانوایی می شود.
  • با توجه به محاسبه بالا در صورتیکه روزانه ۳ کیسه آرد طبخ گردد ، ۱۲۰ ای ۱۳۰ هزار تومان سود نانوایی است.در صورتیکه ظرفیت پخت نان را به ۱۵ کیسه در روز افزایش دهید و بتوانید براحتی بفروشید ، سود روزانه شما از این کسب و کار به  حدود ۶۵۰ هزارتوامن در روز می رسد.
  • بنابراین اگر قصد زدن نانوایی دارید باید به فکر فروش روزانه بالا باشید تا درآمد به دخل و خرج جور شده و مقرون به صرفه گردد.
  • اگر فروش شما بسیار بالا باشد و سهمیه آرد یارانه ای برای طبخ روزانه شما کافی نباشد ، تهیه آرد آزاد و تبدیل آن به نان نیز می تواند هر چند کم ، اما به میزان سود روزانه شما بیفزاید.
  • قیمت هر کیسه آرد در بازار آزاد حدود ۶۰ هزار تومان برآورد می گردد.

 

حاشیه-سود

سود نانوایی چقدر است؟

 

معایب شغل نانوایی

  • قرار گرفتن در معرض حرارت بالای تنور نان پزی خصوصاً در فصول گرم ، تعریق فراوان و در نتیجه کمبود شدید آب بدن ، می تواند عوارض جدی برای سلامتی خبازان ایجاد کنید.
  • ساعات کاری نونوایی از ۵ صبح شروع شده و این موضوع سبب شده تا صاحبان این کسب و کار ، لذت خواب صبحگاهی را تجربه نکنند.
  • تمام افراد شاغل در این کسب و کار مجبورتند در تمام طول روز ، سرپا بایستند و کار سرپایی یکی از چالش های جدی این شغل است که بیماری هایی نظیر آرترو و درد مفاصل از عوارض طبیعی این شغل است.
  • وجود رقبای زیاد در کسب و کار نانواداری که میزان فروش روزانه را بشدت کاهش می دهد.
  • وجود رقبای زیاد سبب می شود خبازان با احتیاط و به تدریج خمیر برای طبخ نان تهیه کنند که این موضوع میزان تایم و فعالیت کاری آنان را بیش از پیش می کند.
  • متاسفانه حساسیت مردم روی قیمت نان سبب شده تا مسئولان نیز با با احتیاط نسبت به افزایش قیمت نان برخورد کنند و نهایتاً فشاز عدم افزایش قیمت نان متوجه خبازان است.در ۶ سال اخیر علی رغم افزایش چند صد درصدی قیمت تمامی محصولات ، نان هیچ گونه افزایش قیمتی نداشته است.
  • با توجه به اینکه میزان درآمد خبازان بر اساس میزان پخت نان است و حجم پایین طبخ نان سود چندانی برای نانوایی داران ندارد ، دستمزد کارگران مشغول به کار در نانوایی بسیار ناچیز است و این را در کنار ساعات کاری بالای آنان قرار دهید تا متوجه وخامت اوضاع بشوید.
  • شاید به همین دلالیل باشد که سرمایه گذاران به سمت راه اندازی نانوایی های تمام صنعتی می روند و نیروی انسانی خود را به حداقل ممکن می رسانند.
  • به تمام این معایب افزایش هر ساله هزینه های جاری کسب و کار مانند هزینه های انرژی ، هزینه های حق بیمه کارگران ، حقوق و مزایای کارگران و … را نیز اضافه کنید تا بیشتر متوجه وخامت اوضاع شوید.
  • با توجه به نکات که در مورد معایب شغل نانوایی داری بیان نمودیم ، چالش های راه اندازی این کسب و کار بسیار بالاست و تنها کسب و کارهایی می توانند دخل و خارج مناسبی از این شغل داشته باشند که میزات طبخ و تولید بالای ۱۵ کیسه آرد را تجربه کنند.

 

مکان مناسب برای راه اندازی نانوایی

برای درک بهتر اینکه کجا را بعنوان دکان نانوایی انتخاب کنیم حتماً بخش معایب شغل نانوایی را با دقت تمام مطالعه کنید تا متوجه این نکته بشوید که راه اندازی این شغل در یک جای با ترافیک پای پایین اصلاً ایده خوبی نیست.

 

 

با توجه به جمیع جهاتی که در این مقاله به آن پرداختیم ، شاید لازم باشد کمی با احتیاط گام بردارید و در زمینه راه اندازی شغل نانوایی بیشتر تحقیق کنید.اما در صورتیکه عزم خود را جزم نموده اید تا این کسب و کار را آغاز کنید ، یک جای مناسب را برای کسب و کار خود در نظر بگیرید ، نیروی انسانی مجربی  استخدام نمایید و روی کیفیت نان خود سماجت داشته باشید.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید تا در اولین فرصت ممکن از طرف دبیر مجله مشاغل سایت معلومات پاسخ خود را دریافت نمایید.

 

معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
دیدگاه کاربران ۶ دیدگاه
  • مجتبی ۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۸

    سلام درخصوص راه اندازی نانوایی نیمه صنعتی که اقدام به پخت نوعی نان سنتی نماید اگرتوضیحات بیشتری داده میشد خیلی بهتر بود

  • سر دبیر ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۰:۳۸

    سلام.
    در شرایط فعلی و به دلیل جابجایی لحظه ای نرخ ها نمیشه فعلاً آمار ریالی ارائه کرد.برای خیلی از مشاغلی که معرفی کردیم و برآورد قیمت ارائه دایم ، تنها پس از یک ماه قیمت ها به حدی جابجا میشدند که واقعاً اطلاعات مراه کننده می شدند.
    قطعاً پس از ثبات بازار ، برآورد ها بروز خواهند شد

  • مریم ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۲۳:۳۶

    سلام الان همه به دنبال عدد و رقم نسبی هستن تا سرمایه و خودشونو بسنجن.شما توی تحلیلاتون به هیچ عددی اشاره نکردین .بقیه حرفایی که میگین تا حدودی همه میدونن .زحمت کشیدین

  • سر دبیر ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۹

    ضمن عرض سلام و ارادت خدمت کاربر عزیز
    باید اعتراف کنیم که نویسنده این مقاله به هیچ وجه تجربه فعالیت در شغل نان پزی را نداشته و مقاله حاضر حاصل مصاحبه و گفتگوی وی با افرادی است که سالها به کسوت نانوایی داری مشغول به فعالیت بوده اند.
    ما در مجله معرفی مشاغل معلومات تمام تلاش خود را متمرکز بر جمع آوری اطلاعات و داده ها از منابع اصیل می کنیم و به همین دلیل در تدوین هر مقاله سراغ صاحبان همان مشاغل رفته و پای صحبت آنان می نشینیم.مقاله حاضر جمع بندی تجربه کاری افراد شکست خورده ، میانه و موفق در کسوت نان پزی بوده است.
    ضمن احترام به نظر شما کاربر گرامی ، کاش به جای منصرف کردن کاربران از طلاعات ارائه شده در این مقاله ، تجربیات خود را در این زمینه به تمام کسانی که قصد دارند با آگاهی کامل وارد شغل نان پزی شوند ارائه کنید و هر جا فکر می کنید اطلاعات گمراه کننده هستند را بطور خاص مورد اشاره قرار می دادید.
    بازهم از درج دیدگاه و صراحت بیان شما کاربر گرامی ممنونیم.

  • ناشناس ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۷:۴۶

    با سلام این جامع ترین راهنمای ((چگونه در صنعت آرد و نان پنج برابر سرمایه ی اولیه ی خود ورشکسته شویم؟)) میتونه باشه.

    نویسنده ی این مطلب هر چند که نیت خیرخواهانه داشتن ولی بسیار بعید میدونم که حتی تا به حال یک کیسه آرد رو از نزدیک دیده

    باشند، جسارتا به همه ی دوستان عرض میکنم که اگر در حال تحقیق و تصمیم گیری هستید ، وجود این مقاله رو نادیده بگیرید چرا که

    در سطح بالایی از گمراه کنندگی قرار داره و مملو از اطلاعات نادرست هست.

  • ناشناس ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۲۲:۵۸

    سلام.ممنون بابت این مطلب عالی
    راستش من قصد راه اندازی نانوایی داشتم اما به نطر باید توی تصمیمم تجدید نظر کنم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید