پ

شغل لبنیات سنتی و ماست بندی

استفاده روزانه از لبنیات و فرآورده های شیر بر کسی پوشیده نیست و همین خاصیت مصرفی بودن لبنیات ، زمینه اشتغال آفرینی های کلان ، نیمه کلان و خرد را فراهم نموده است.از طرفی سلب اعتماد مردم از فرآورده های لبنی تولید شده در کارخانجات ، اغبال مردم به فروشگاههای لبنیات سنتی که در اصطلاح […]

استفاده روزانه از لبنیات و فرآورده های شیر بر کسی پوشیده نیست و همین خاصیت مصرفی بودن لبنیات ، زمینه اشتغال آفرینی های کلان ، نیمه کلان و خرد را فراهم نموده است.از طرفی سلب اعتماد مردم از فرآورده های لبنی تولید شده در کارخانجات ، اغبال مردم به فروشگاههای لبنیات سنتی که در اصطلاح عامیانه با عنوان ماست بندی معروف هستند را روز به روز افزایش داده است و همین موضوع زمینه مناسبی را برای راه اندازی مغازه ماست بندی فراهم نموده است.در ادامه با ما همراه باشید و هر آنچه در مورد شغل لبنیاتی و ماست بندی لازم است بدانید را اینجا مورد مطالعه قرار دهید.

شغل لبنیات سنتی و ماست بندی چیست؟

صاحبان کسب و کار لبنیات سنتی با خرید روزانه شیر طبیعی و ارگانیک از دامداران و تبدیل آن به فرآورده های لبنی مانند؛ ماست ، دوغ ، پنیر ، کره ، روغن حیوانی ، کشک ، کفیر ، شیراز ،سرشیر و … و ارائه آن در مغازه ماست بندی به مشتریان ، در قبال محصول ارائه شده مبلغی را به عنوان سود از مشتریان خود دریافت می کنند.

لبنیات-سنتی

سرمایه لازم برای راه اندازی شغل ماست بندی

همانند هر شغل سنتی دیگری ، این حرفه نیز به سرمایه اولیه در زمبنه های مختلفی اعم از هزینه رهن و اجاره مغازه ، خرید دستگاهها و تجهیزات اولیه ، خرید روزانه شیر و ظروف یکبار مصرف دارد که در ادامه بصورت مشخص تری به آنها اشاره می کنیم:

الف: هزینه رهن و اجاره مغازه ماست بندی

شغل ماست بندی به فضایی در حدود ۵۰ متر برای کارگاه تولیدی محصولات لبنی و فضایی در حدود ۱۲ الی ۲۰ تر برای ارائه محصولات به مشتریان نیاز دارد که می توانید کارگاه و فروشگاه را در یک مکان توامان به هم راه اندازی نمایید.نکته ای که باید در مورد انتخاب محل معازه ماست بندی مورد دقت قرار داد این است که استانداردهای سلامت را داشته باشد و مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گیرد.

هزینه رهن و اجاره یک مغازه فروش محصولات لبنی به شهر و موقعیت مغازه در شهر و همچنین مساحت آن وابسته است.طبیعتاً اجاره مغازه در یک شهر بزرگ و در محل تردد جمعیت بالا نیازمند سرمایه اولیه بیشتری است و نمی توان نرخ خاصی را برای آن برآورد نمود.


بیشتر بدانید:” معیار هایی برای مکان یابی مشاغل


ب: هزینه تجهیزات مورد نیاز حرفه لبنیات سنتی

۱-یخچال برای نگهداری محصولات لبنی

محصولات و فرآورده های لبنی پس از تولید باید در یخچال قرار بگیرد تا فاسد و ترشیده نشوند.قیمت انواع یخچالها بسته به ابعاد و ظرفیت و برند سازنده آن متفاوت است و از ۱۰ الی ۳۰ میلیون تومان متغیر خواهند بود.

یخچال-پروتئینی-و-قصابی

۲-مشک برقی:

برای تبدیل ماست به فرآورده هایی نضیر دوغ ، کره و کفیر به یک یا چند دستگاه مشک برقی نیاز خواهید داشت که بسته به ظرفیت و حجم آن ، هزینه های متفاوتی لازم خواهد داشت.مشک-برقی

۳-شیر سرد کن

پس از جوشاندن شیر لازم است شیر جوشیده شده به این دستگاه منتقل شود تا به تدریج برای تولید انواع فرآورده های لبنی مورد استفاده قرار دهید.مدت ماندگاری شیر در دستگاه شیر سرد کن حدود ۳ روز است و از اتلاف شیر در اثر فروش نرفتن جلوگیری می شود.

شیر-سرد-کن

۴- دستگاه پخت شیر(دیگ پخت شیر)

برای جوشاندن و پخت شیر به این دستگاه نیاز مبرم دارید تا قادر باشید شیر را ایمن و در ابعاد زیاد بجوشانید.هر چند می توان از دیگ های بزرگ و بصورت سنتی نسبت به پختن شیر اقدام کنید اما استفاده از این دستگاه از بالا رفتن دمای محیط کارگاه لبنیات سنتی و خطرات ناشی از سوختگی نیروی انسانی جلوگیری می کند.

دستگاه پخت شیر

۵- گرمخانه ماست

برای تولید ماستی با کیفیت خوب و غلظت مناسب باید شرایط دمایی مناسبی بوجود آورد که این کار توسط دستگاه گرمخانه ماست انجام می شود.

۶- ترازو:

برای وزن کردن و ارائه به مشتریان و همچنین بسته بندی محوصلات به یک دستگاه ترازو الکترونیکی نیاز دارید.

وسال شغل سبزی فروشی

ج: هزینه های لازم برای خرید روزانه شیر

پس از راه اندازه کارگاه تولید محصولات لبنی سنتی و شروع رسمی فعالیت ، برای تولید محصولات لبنی به شیر نیاز خواهید داشت که بصورت روزانه خرید می شود.میزان خرید روزانه شیر شما به حجم تولید ، میزان فروش روزانه و سیاست های کاری هر فرد بستگی دارد. قیمت هر لیتر شیر خریداری شده از دامداران در سال ۹۹ حدود  ۲ هزار و ۶۵۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان ارزش گذاری شده است.کافی است تا حجم خرید روزانه خود را با قیمت ابلاغ شده ضرب کنید تا سرمایه لازم برای خرید شیر خام محاسبه شود.

د:هزینه خرید سطل ماست و ظروف یکبار مصرف

طبیعتاً برای ارائه محصولات لبنی به مشتریان خود به ظروف یکبار مصرف و دبه های ماست بندی نیاز دارید که نگرانی هایی را برای صاحبان این مشاغل ایجاد کرده است.افزایش چندبرابری قیمت سطل ماست پلاستیکی سبب شده تا بخشی از سود تولید کنندگان لبنیات سنتی صرف خرید این اقلام شود.به همان میزان که بخشی از سود لبنیاتی ها صرف خرید سطل ماست و ظروف یکبار مصرف می شود برخی مشاغل مانند قنادی ها و فروشندگان آجیل و خشکبار از محل بسته بندی های خود سود بسیار خوبی کسب می کنند.

پرداختن مبالغی در حدود ۱۵۰۰ تومان (حداقل) به ازای هر کیلو ماست برای تامین ظروف ، هزینه ای نسبتاً زیاد است که بر کارگاه داران ماست بندی تحمیل شده و سبب نارضایتی مشتریان را فراهم می آورد.

مجوز های لازم برای احداث ماست بندی:

  • جواز کسب و کارت بهداشت کارکنان
  • مدارک احراز هویت
  • کارت پایان خدمت و یا معافیت
  • سند مغازه یا اجاره نامه
  • گواهی گذراندن دوره های آموزشی
  • مجوز تاسیس و بهداشت کارگاه یا فروشگاه

مزایای شغل ماست بندی

  • در این کسب و کار محصولاتی پرمصرف و در عین حال مصرفی ارائه می شود که از مزایای این شغل محسوب می شود.
  • قیمت پایین محصولات و عدم مقاومت در برابر خرید فرآورده های لبنی از طرف مشتریان.

معایب و چالش های شغل ماست بندی سنتی

  • قیمت بالای طروف پلاستیکی و سطل ماست مورد نیاز این حرفه
  • سروکار داشتن با حرارت و شیر جوشیده که می تواند در صورت سهل انگاری ، سوختگی های شدید و کشنده ایجاد کند.
  • تبخیر شیر پس از جوشیدن که به ازای هر ۲۰۰ کیلو حدود ۱۰ الی ۱۵ کیلو از شیر تبخیر می شود.
  • حساسیت دولت ها به نرخ شیر و کنترل شدید قیمت ها از طرف اتحادیه بر خلاف سایر اصناف کاری
  • قیمت بالای تجهیزات مورد نیاز و نیازمند بودن به سرمایه اولیه نسبتاً بالا.
  • اقبال مردم به محصولات لبنی صنعتی و رقابت با کارخانجات و برندهای مطرح و قدرتمد

چگونه فروش خود را بالا ببریم

  • حساسیت مشتریان در مورد سلامت سبب شده تا علاوه بر مصرف روزانه شیر و محصولات لبنی ، در مورد سلامت چیزی که می خرند نیز حساس شده.پس خیال مشتریان خود را از جهت سلامت محصول ارائه شده راحت کنید تا باز به ماست بندی شما سر بزنند.
  • محصولات ماست بندی های سنتی بر خلاف محصولات لبنی صنعتی که از مواد نگه دارنده استفاده می کنند ، مبرا هستند و این یک مزیت فوق العاده برای دارندگان کارگاه ماست بندی ایجاد می کند.این موضوع را به اطلاع مشتریان خود برسانید.
  • بوروشور تهیه کنید و یا از اینفو گرافی استفاده کنید و کیفیت محصولاتان را برای مشتریان خود عینیت ببخشید.
  • سعی کنید از تنوع محصول برخوردا شده و روی کیفیت محصول خود کار کنید.

حاشیه سود ماست بندی سنتی

سود نهایی ماست بندی پس از کسر قیمت خرید اولیه شیر به همراه محاسبه افت شیر و هزینه ظروف مورد نیاز ، هزینه های انرژی و نیروی انسانی محاسبه می گردد.با احتساب خرید هر کیلو شیر خام با قیمتی حدود ۳۵۰۰ تومان + ۱۵۰۰ تومان ظرف ماست حدود ۵۰۰۰ هزارتومان هزینه صرف تولید هر کیلو ماست شده کا با عرضه به مشتریان با حدود ۶۵۰۰ الی ۷۰۰۰ هزارتومان  و با محاسبه افت شیر در اثر تبخیر شدن حدود ۲۵ الی ۳۵ درصد حاشیه سود شغل ماست بندی بوده که میزان مناسبی به حساب می آیدودر صورتیکه از فروش روزانه بالایی برخوردار باشید می توانید به خوبی روی درآمدهای این شغل حساب باز کنید.

نکته ای که نیاید فراموش کرد تهیه و تولید محصولات گرانقیمت تری نظیر کطه ، روغن حیوانی ، پنیر و … است که مزیت اصلی این حرفه محسوب می شود.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری