پ
شغل-رستوران-داری.

آشنایی با شغل رستوران داری | سود رستوران چقدر است؟

اگه مدتیه به این فکر می کنید که برای راه اندازی و مدیریت یک رستوران چه گام هایی رو باید طی کرد؟ به چه میزان سرمایه اولیه نیاز دارید؟ ، فرصت ها ، چالش ها و ریسک های این کسب و کار به چه صورتی هستش؟ چه تجهیزات و امکاناتی نیز دارید تا بتونید شغل […]

اگه مدتیه به این فکر می کنید که برای راه اندازی و مدیریت یک رستوران چه گام هایی رو باید طی کرد؟ به چه میزان سرمایه اولیه نیاز دارید؟ ، فرصت ها ، چالش ها و ریسک های این کسب و کار به چه صورتی هستش؟ چه تجهیزات و امکاناتی نیز دارید تا بتونید شغل رستوران داری رو راه اندازی کنید؟ این مقاله رو از دست ندهید و این مقاله که حاصل مصاحبه با چندین کارآفرین در زمینه شغل رستوران داری هست رو تا اتها مورد مطالعه قرا بدید. پس با ما در وب سایت معلومات همراه شوید.

 

شغل رستوران داری چیست و چه خدماتی ارائه می کند

شغل رستوران داری تا حدود زیادی به شغل فست فودی شباهت دارد از این جهت که در هر دوی آنها غذا سرو می شود اما رستوران ها از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده و از سطح سلامت و بهداشت بالاتری نیز بهره مند است و با توجه به تقارن فرهنگی با غذاهای ایرانی اسلامی ، مشتریان بیشتری را به خود جذب می کند.

این کسب و کار نیز با طبخ انواع غذاهای ایرانی ، غذاهای ملل ، فست فودها ، انواع سالاد ها ، انواع نوشیدنی ها و زمینه سازی برای سرو آنها توسط مشتریان خود در فضایی خاطره برانگیز ، بابت خدمات ارائه شده ، مزدی به عنوان سود دریافت می کنند.

شغل-رستوران-داری.

سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی رستوران

سرمایه مورد نیاز برای این کسب و کار به سیاست های کاری شما و میزان مساحتی دارد که قصد دارید برای راه اندازی رستوران خود تهیه و تدارک ببینید.می توانید با راه اندازی رستورانی با مساحت کم و تنها ارائه چند غذا و چندین میز سرو ، هزینه ای راه اندازی را بکاهید و یا با رهن و اجاره مکانی فراخ تر و امکانات و تجهیزات پیشرفته تر ، میزان سرمایه لازم را افزایش دهید.

به هر حال بسته به توان مالی شما سرمایه گذاری می تواند متغیر باشد .با این وجود سرمایه لازم برای شروع این کسب و کار جذاب و پر رونق در سطوح زیر قابل تصور است.

  • الف ) هزینه های رهن و اجاره و دکوراسیون:

  • طبیعتاً رستوران به یک فضای نسبتاً وسیع و با جاذبه های دکوری نیازمند خواهد بود که باز بسته به سیاست های شما ، می توانید از سبک دکوراسیون سنتی استفاده نموده یا از طراحی های مدرن بهره بگیرید.
  • دقت داشته باشید ، مشتریان شما تنها برای سرو غذا و رفع گرسمنگی به رستوران ها مراجعه نمی کنند ، گاهی برای ثبت یک خاطره به یاد ماندنی یا گذران اوقات فراغت و سرگرمی خانوادگی به این کار مبادرت می ورزند. پس دکوراسیون محل راه اندازی رستوران از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در میزان درآمد شما اثر مستقیمی دارد.
  • سرمایه لازم برای رهن و اجاره مغازه مناسب برای شروع کار رستوران داری ، به شهر و مکا و موقعیت ملک بستگی زیادی دارد.
  • می توان نتیجه گرفت که هزینه های رهن و اجاره و دکوراسیون مکان رستوران ، اصلی ترین و بیشترین حجم سرمایه را به خود اختصاص می دهد.

 

  • ب) هزینه مواد اولیه طبخ انواع غذاها

 

  • ج) هزینه تهیه تجهیزات مورد نیاز رستوران داری

۱- کباب پز صنعتی یا زغالی:

برای طبخ غذاهای کبابی نظیر کباب کوبیده ، جوجه کباب ، کباب سلطانی و … به کباب پز صنعتی یا زغالی با توجه به اهداف و سیاسیت های کاری خود نیازمند خواهید بود.

کباب-پز-صنعتی

۲- یخچال ویترینی

به یک یا چند یخچال ویترینی برای ارائه انواع نوشیدنی ها نیاز خواهید داشت.

یخچال-ویترینی

۳-یخچال فریزر صنعتی

برای نگه داری مواد اولیه زود فاسد نظیر گوشت قرمز ، گوشت مرغ ، ماهی ، قارچ و … به یخچال فریزر طنعتی در شغل رستوران داری نیاز خواهید داشت.

یخچال-صنعتی

۴- دیگ آب جوش

برای طبخ غذاهای آب دار مانند انواع خورشت قیمه ، خورشت قورمه سبزی ، فسنجون ، خورشت بامیه ، خورشت آلو ، خورشت خلال ، خورشت کرفس و … به چندین دیگ آب جوش نیازمند خواهید بود.

 

۵-دیگ دَم کُنی

برای دم کردن پلو به یک یا چند دیگ دم کنی نیاز مند خواهید بود.دیگ دم کنی برنج

۶- میز و صندلی به اندازه محیط رستوران:

میزان سرمیه لازم برای تهیه میز و صندلی سرو غذا به مساحت رستوران شما بستگی دارد.

 

۷- سیستم های سرمایشی و گرمایشی:

فضای مطبوع در تابستان و زمستان یکی از بایست های شغل رستوران داری است که می توان ار انواع کولر های گازی دومنظوره برای تامین هدف مورد نظر استفاده کرد.

 

۸-سینک ظرفشویی صنعتی:

برای شستشوی مواد استفاده شده در طبخ غذاهای رستورانی  نظیر گوجه ، خیار ، قارچ ، کلم ، گل کلم ، کلم بروکلی ، گشنیز و … و همچنین شستشو و نظافت ظروف مورد استفاده به سینک ظرفشویی نیازمند خواهید بود که در دو دسته صنعتی و خانگی دسته بندی و فروخته می شوند.برای تهیه سینک ظرفشویی صنعتی حدود یک میلیون تومان سرمایه نیاز خواهید داشت.

سینک-ظرفشویی-صنعتی.


بیشتر بدانید: ” تمیز کردن سینک ظرفشویی | ۵ نکته برای برق انداختن سینک ظرفشویی


۹- تخته  کار استیل:

برای مدیریت بهتر کار و بار محیط آشپزخانه رستوران ، به میز کار استیل نیاز خواهید داشت که بسته به ابعاد و اندازه های آنها از قیمت های متفاوتی برخوردار هستند.محدوه قیمت برای میز کار خانگی در حدود ۵۰۰ هزارتومان و میز کار صنعتی در حدود ۲ میلیون تومان برآورد می گردد.

شغل نانوایی | سرمایه اولیه ، معایب ، مزایا + درامد نانوایی در ماه
>>>

میز-کار-استیل-فست-فود

 

آیا مدیریت رستوران به دانش یا مهارت خاصی نیاز دارد ؟

  • یک مدیر رستوران می بایست احاطه کاملی بر کیفیت طبخ غذا ها ، آشنایی با ذائقه مشتریان ، نحوه نظافت کارگران و سرآشپزان ، نحوه معاشرت با مشتریان ، حسابرسی قدرتمندانه ، احاطه کامل بر میزان هزینه کرد ها و درآمدها و محاسبه سو و زیان کسب و کار  و … را به خوبی فرا گرفته و در طول مدیریت رستوران پیاده ساز ی و اجرا کند.
  • مدیر رستوران می بایست اصول درست مدیریت نیروی انسانی و محیط کار را فرا بگیرد.دقت داشته باشید تنها در صورت مشتری راضی است که کسب و کار شما رشد کرده و ترقی می یابد.
  • یک مدیر رستوران باید برآورد مناسبی از میزان طبخ انواع غذاها با توجه به ذائقه مشتریان و ایام هفته و مناسبت ها داشته باشد.

 

 

بهترین مکان راه اندازی شغل فست فودی

مانند هر کسب و کار دیگری ، مکان یابی حرف اول را در ارائه خدمات و فروش بیشتر در این شغل دارد و نمی توان از کنار آن به سادگی عبور کرد.به برخی از اولویت های مکان یابی افتتاح رستوران اشاره می کنیم:

  • در مراکز شلوغ و پر تردد که می تواند در جذب مشتریان گذرا بسیار موثر باشد.
  • در مراکز تفریحی ،  شاهراه ها، بازارها، مراکز خرید، دانشگاه ها، خیابان های اصلی و نزدیک سایر رستوران های صنعتی.
  • در خیابان های عریض و تویل که امکان جای پارک خوبی داشته باشد.(تدارک پارکینگ اختصاصی برای جلب اطمینان مشتریان رمز موفقیت در مکان یابی اصولی است)

مکان-یابی-مشاغل

سود رستوران داری چقدر است؟

  • رستوران داری و مدیریت آن در زمره مشاغل پر سود می تواند دسته بندی شود.البته حاشیه سود مناسب این کسب و کار به عوامل متعددی بستگی دارد و مانند مشاغل تولیدی ، در اثر ارائه سرویس بالاتر سود بیشتر آن خود نمایی می کند.
  • تا حجم خاصی از ارائه خدمات و سرویس ها ،  سود بدست آمده صرف هزینه های جاری رستوران داری از جمله ؛ هزینه های رهن و اجاره ماهانه مکان رستوران ، هزینه حقوق و مزایای نیروی انسانی و پرسنل کاری ، هزینه های انرژی از جمله آب ، برق ، گاز و تلفن ،هزینه های خسارات احتمالی نظیر شکستگی ظروف و تعمیرات تجهیزات  و … شده و گاهی در اثر تولید و ارائه خدمات پایین ، ممکن است همین هزینه ها نیز تامین نشود و به اصطلاح تراز مالی رستوران وارد فاز منفی شده و ضرر دهد. اما در اثر بازاریابی درست و جذب رضایت مشتریان و ارائه سرویس های روزانه زیاد ، علاوه بر تامین هزینه های جاری رستوران داری ، سود اصلی و بالای این کسب و کار برای مدیران و صاحبان این مشاغل خودنمایی کرده که می تواند بسیار بالا باشد.
  • بنا به مصاحبه با صاحبان مشاغل رستوران داری ، میزان سود بدست آمده بابت تهیه هر پرس غذا پس از کسر تمامی هزینه ها ، درحدود ۳۰ درصد قیمت هر پرس بوده و در اثر تجربه کاری بالا و ارائه سرویس های بیشترو خرید مواد اولیه در ابعاد بالا و از منابع دسته اول ، می توان این حاشیه سود را بالاتر نیز برد.

حاشیه-سود

 

فرصت ها و امتیازات شغل رستوران داری

  • محصول ارائه شده در این کسب و کار یک محصول استراتژیک و در دسته نیاز های اساسی است و همین موضوع سبب شده هم در شرایط رکود و هم در شرایط رونق اقتصادی ، همیشه این کسب و کار مشتری خود را داشته باشد.
  • حضور مردم در رستوران ها تنها جنبه تهیه و سرو غذا نبوده و جنبه های تفریحی و تشریفاتی آن نظیر مهمانی ها ، جشن های تولد و عروسی و … یک ظرفیت بی نظیر را برای این شغل فراهم نموده است که از مزایای این کسب و کار نسبت به سایرین می باشد.
  • حضور همیشگی و رجوع فراوان مشتریان به این کسب و کار سبب شده تا خود مشتریان به تریبون های تبلیغاتی این کسب و کار تبدیل شده و به شکل ویروسی و دهان به دهان ، کسب و کار شما را معرفی کرده و سبب جذب مشتریان جدید برای شما شوند. تنها کافی است یک محیط خاطره بر انگیز و یک غذای خوشمزه و مطمئن به مشتری خود ارائه کنید تا انها کسب و کار شما را به اطرافیان خود معرفی کنند.دقت داشته باشید هر مشتری شما ، حد اقل ۳۰۰ نفر را می شناسد که شما به آنها دسترسی ندرید.
  • عدم نسیه فروشی یا وجود حداقلی نسیه فروشی و نقد فروشی این کسب و کار از جمله مزایای فوق العاده آن نسبت به سایر مشاغل مانند بوتیک داری و موبایل فروشی و … است.
  • بازگشت سرمایه این کسب و کار خیلی زود آغاز شده و بلافاصله پس از افتتاح رستوران این فرآیند آغاز می شود.
  • زمینه کارآفرینی بالایی دارد و ایجاد زمینه های شغلی برای دیگران ، به جامعه خود از حیث تولید شغل کمک خواهید نمود.
  • پرستیژ و جایگاه اجتماعی بالای رستوران داری از جمله مزایای این شغل محسوب می شود.

فرصت-های-کسب-و-کار.

 

چالش شغل رستوران داری

  • هزینه های بالای راه اندازی شغل رستوران داری.
  • دقت بالا و حساسیت زیاد این کسب و کار به دلیل ارتباط با سلامت مشتریان و مخاطبان خود.
  • رقابتی بودن این کسب و کار به دلیل رغبت به سرمایه گذاری در این شغل از طرف سرمایه گذاران.
  • تحولات اقتصادی و تاثیر آن بر قمیت مواد اولیه نظیر برنج و گوشت و … و عدم امکان بروز رسانی سریع لیست قیمت ها از طرف مدیران رستوران و آثار آن بر ریزش مشتریان.
  • خطر انواع سوختگی در اثر کار با آب جوش ، روغن داغ و شعله آتش.
  • خطر بیماری های تنفسی خصوصاً برای افراد مستعد بیماری های ریوی

چالش-های-کسب-و-کار

 

امیدوارم از معرفی شغل رستوران داری راضی بوده باشید.سئوالات خودتون رو در بخش دیدگاهه در پایین همین نوشتار با ما در میان بگذارید تا از طرف صاحبان این مشاغل ، پاسخ مناسب خود را دریافت نمایید.

 

 

معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید