کد خبر:10863
پ

طرز تهیه دلمه بادمجان قلمی خوشمزه + آموزش تصویری

دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه ها ی خوشمزه ای است که بیشتر افراد از خوردن آن لذت می برند و این دلمه را دوست دارند. دلمه یک کلمه ی ترکی است به معنای پر شده.دلمه یکی از انواع غذا های سنتی و محبوب ایرانی ها  است که علاوه بر خوشمزگی ، زیبایی بخش سفره […]


دلمه بادمجان یکی از انواع دلمه ها ی خوشمزه ای است که بیشتر افراد از خوردن آن لذت می برند و این دلمه را دوست دارند. دلمه یک کلمه ی ترکی است به معنای پر شده.دلمه یکی از انواع غذا های سنتی و محبوب ایرانی ها  است که علاوه بر خوشمزگی ، زیبایی بخش سفره شما نیز هست و یک تفریح و سرگرمی بی نظیر برای اوقات فراغت شما می تواند باشد تا از آشپزی کردن نهایت لذت را ببرید.

 

مواد لازم در تهیه دلمه بادمجان:

  1. بادمجان دلمه ای متوسط ۶ عدد
  2.  سبزی دلمه (گشنیز ،  جعفری ، شنبلیله ، ترخون ، فلفلک)
  3.  رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  4.  گوشت چرخ کرده نیم کیلو
  5.  برنج نیم پز
  6.  پیاز یک عدد بزرگ
  7.  آب لیمو یا آب نارنج به مقدار لازم
  8.  نمک و فلفل به مقدار لازم

مدت زمان لازم برای طبخ دلمه بادمجان

با توجه به اینکه این غذا در دسته غذاهای دلمه شده است مدت زمان لازم برای طبخ آن حدود ۴ ساعت است که بیشتر زمان آن صرف پختن دلمه با درجه حرارت پایین است.

 

مرحله اول: آماده سازی مواد درون دلمه بادمجان

طرز-تهیه-ماکرونی-با-گوشت-چرخ-کرده

  • ابتدا سبزیها ی دلمه را تمیز کنید و بعد آن را داخل صافی بریزید و بگذارید تا کامل آبکش شود بعد از این مرحله آن را خرده کرده و کنار بگذارید.
  • بعد از اینکه سبزی های دلمه بادمجان ،  آبکش شدند آن را داخل ماهیتابه ریخته و روی حرارت متوسط گاز میگذاریم تا سرخ شود.
  • به سراغ تهیه مواد داخل بادنجان می رویم اول پیاز را خرد کرده با دو قاشق غذا خوری روغن داخل ماهیتابه می ریزیم و میگذاریم تا پیاز ما کامل سرخ شود و بعد گوشت چرخی را به آن اضافه می کنیم و بعد از اینکه کمی گو شت تفت خورد نمک و فلفل را هم به آن اضافه می کنیم و میگذاریم تا کمی دیگر هم مواد ما سرخ شود.

مرحله دوم: طبخ مواد دلمه بادمجان

  • در مرحله ی بعد رب را هم به این مواد اضافه می کنیم و همه ی مواد را با هم مخلوط می کنیم و در مرحله ی آخر چند دقیقه ی می گذاریم با حرارت کم مواد دلمه جا بیوفتد.

طرز آماده کردن بادمجان برای تهیه دلمه:

خالی-کردن-بادمجان-برای-دلمه-بادمجان

  • در این مرحله ابتدا بادمجان ها را تمیز کنید هم می توانید با پوست و هم می توانید آن را به شکل شطرنجی پوست بگیرید.
  • اول سر بادمجان ها را مرتب جدا کنید که بعدا موقع پخت  روی بادمجان ها بگذارید.
  • داخل بادمجان را خالی کنید. با استفاده از یک قاسق این کار راحت تر می باشد چرا که با چاقو یا کارد ممکن است باعث سوراخ شدن جداره بادمجان شود که در این صورت موقع پخت مواد داخل بادمجان بیرون می ریزید پس موقع خالی کردن داخل بادمجان دقت کافی را داشته باشید.
  • بادمجان را دو نیم کرده ( یا در طول بادمجان و یا در عرض بادمجان) و درون آنها را خالی کنید تا فضایی کاملاً مساعد برای جاگیری مواد دلمه بادمجان فراهم شود.

مراحل پایانی طرز تهیه دلمه بادمجان

دلمه-بادمجان

  • بعد از این که بادمجان ها را آماده کردید ، مواد آماده شد را به مقدار لازم داخل آن بریزید و بعد درب بادمجان را روی آن بگذارید.
  • هنگام آماده کردن دلمه ی بادمجان قابلمه یا ظرف مناسبی آماده می کنیم و کف آن را رو غن به اندازه می ریزیم و بعد بادمجان ها را داخل آن به صورتی می چینیم که مواد درون بادمجان ها بیرون نریزد .
  • در ادمه طبخ دلمه بادمجان ، روی آن یک لیوان آب جوش که داخل آن یک قاشق غذا خوری رب گوجه و ۳ قاشق غذا خوری آبلیمو یا آب نارنج ریخته ایم حل می کنیم و روی دلمه ای بادمجان می ریزیم و درب قابلمه را می بندیم تا دلمه ها آماده شوند( این مواد که روی دلمه ها می ریزیم همان سس مخصوص دلمه می باشد)

دلمه-بادمجان-خوشمزه

مراقبت های آشپزی هنگام طبخ دلمه بادمجان

  • نکته:سعی کنید حدود ۳ الی ۴ ساعت دلمه ی شما با بخار کامل بپزد.
  • حرارت گاز شما باید خیلی ملایم باشد
  • زیاد نباید دلمه ها را بپزید که باعث می شود دلمه های شما له شوند و شکل آنها بهم بریزید.

 

نکاتی در مورد انواع دلمه:

  • دلمه باید تا آخر طبخ از هم نپاشد و کاملا درسته بماند و مواد داخل آن خارج نشود و برای این کار روش های مختلفی وجود و نکاتی هست که شما عزیزان باید آن را رعایت کنید.
  • یکی از این نکات این است که باید حرارت زیر دلمه ملایم باشد و مقدار آبی که برای پختن آن مصرف میشود بتدریج از کنار ظرف ریخته شود و بعد از پخته شدن آب دلمه باید کاملا تبخیر گردد.

 

چرا دلمه بادمجان غذای مفیدی است؟

  • دلمه بادمجان به دلیل استفاده از سبزیجات در دستور طبخ آن از مزایای سلامتی بسیار بالایی بر خوردار است. متاسفانه سرانه مصرف سبزیجات در سبد غذایی ما ایرانی ها ، آماری خوبی را نشان نمی دهد و طبخ دلمه بادمجان ، بهانه خوبی برای استفاده از انواع سبزیجاتی است که کمی بالاتر عناوین آنها برای استفاده در طبخ این غذایی خوشمزه ذکر شد.
  • سبزیجات به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالا ، بواسطه مبارزه با رادیکال های آزاد ، سلامت سلول های بدن ما را تضمین می کنند.
  • علاوه بر استفاده از انواع سبزیجات ر تهیه این غذا ، از بادمجان نیز در طبخ این غذا استفاده می شود.
  • بادمجان منبعی قدرتمند برای فسفر، ناسونین، فولات، ویتامین های B، کلسیم، پتاسیم، ویتامین A و بتا، کربوهیدرات، آهن، فیبر و ویتامین C است. و یک منبع ضد ویروسی مفید  به شمار می رود.
  • از جمله غذاهای دیگری که با بادمجان طبخ می شوند عبارتند از : کشک بادمجان ، قیمه بادمجان با مرغ ، یتیمچه و … است
  • شاید بهتر باشد حالا که کمی با خواص شگفت انگیز این غذای ایرانی و خوشمزه آشنا شدیم ، جایگاه ویژه ای برای آن قائل شویم و هر از چند گاهی از این غذا بر سر سفره خود استفاده کنیم.
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری