×

بهترین و حرفه ای ترین دوره آموزش فتوشاپ

مشاهده و خرید
پ

طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی

خورش ماست یک نوع دسر بسیار خوشمزه و لذیذ است.این خورشت تنها خورشی است که برخلاف خورشت های دیگر باید سرد آن را میل کنید در تهیه این خورشت از مواد مفذی مانند ماست پرچرب ، گوشت گردن گوسفندی زعفران ، و مواد دیگر استفاده می شود این مواد مفید و مغذی باعث خوشمزگی و […]

خورش ماست یک نوع دسر بسیار خوشمزه و لذیذ است.این خورشت تنها خورشی است که برخلاف خورشت های دیگر باید سرد آن را میل کنید در تهیه این خورشت از مواد مفذی مانند ماست پرچرب ، گوشت گردن گوسفندی زعفران ، و مواد دیگر استفاده می شود این مواد مفید و مغذی باعث خوشمزگی و لذیذ شدن این خورشت می شود.اگر تا حالا موفق به تهیه این خورش نشده اید با ما همراه باشید تا به صورت گام به گام برای شما طرز تهیه این خورشت را آموزش دهیم

 

مواد لازم در تهیه خورشت ماست:

  • گوشت گردن گوسفندی ۳۰۰ گرم
  • ماست پرچرب ۳ پیمانه
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • گلاب ۲ قاشق غذا خوری
  • خلال پسته و زرشک برای تزیین به مقدار لازم
  • خلال بادام ۱ قاشق غذا خوری
  • مغز گردو ۱ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک.فلفل سیاه.زردجوبه به مقدار لازم
  • شکر نصف پیمانه

مرحله اول در تهیه خورش ماست:

خورشت-ماست-با-گوشت

  • در مرحله اول ابتدا گوشت گردن گوسفندی را همراه با یک عدد پیاز بزرگ و مقداری زرد جوبه و فلفل سیاه روی حرارت گاز میگذاریم و ۳ تا ۴ لیوان آب درون آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت خورش کامل بپزد
  • در ادامه هنگامی که گوشت کامل پخت استخوان گوشت گردن را جدا می کنیم و گوشت را درون ظرفی می ریزیم (سعی کنید از ظرف مسی استفاده کنید)و شروع به کوبیدن گوشت می کنیم تا جایی که گوشت حالت کشدار پیدا کند و رنگ آن هم عوض شود
  • در این مرحله باید به این نکته دقت کنیم که حتما گوشت شما کشدار شود این کار در غلظت و انسجام خورشت شما تاثیر زیادی دارد

مرحله دوم در تهیه خورشت ماست:

خورشت-ماست

  • در مرحله دوم بعد از اینکه گوشت ما آماده شد به سراغ ماست می رویم آن را درون ظرف مناسبی می ریزیم شکر را هم همراه با زعفران به آن اضافه میکنیم و مواد را با هم خوب مخلوط می کنیم این مواد را روی حرارت ملایم گاز میگذاریم تا مایع خورشت به جوش بیاید
  • بعد از اینکه به جوش آمد گوشت راهمراه با مغز گردو خلال بادام نمک و گلاب اضافه می کنیم و سپس همه این مواد را با هم ترکیب می کنیم و حرارت را در این مرحله خاموش می کنیم

  • خورشت باید در این مرحله کاملا کشدار باشد
  • آن را درون ظرف مخصوص که از قبل آماده کرده ایم می ریزیم و به مدت ۱۲ ساعت اجازه می دهیم خورشت ما درون یخچال بماند و سپس آن را سرو می کنیم

نکته:

این خورشت مخصوص شهر اصفهان می باشد

اگر دوست ندارید گوشت گوسفندی در این خورشت استفاده کنید می توانید آن را با گوشت سفید یا همان گوشت مرغ تهیه کنید ولی مزه ی این خورشت با گوشت گوسفندی بی نظیر می باشد

تنها خورشتی که باید آن را سرد میل کنید این خورش ماست می باشد

می توانید از مواد دیگر مانند خامه یا تخم مرغ در تهیه این خورش استفاده کنید

این خورشت یک خورش شیرین و بسیار لذیذ می باشد

 

خورشت ماست کشدار

 

فوت و فن خورش ماست:

یکی از فوت و فن های خورش ماست این است که از گوشت گردن گوسفند در تهیه آن استفاده کنید و تا جایی که می توانید گوشت خود را بپزید و کامل با گوشت کوپ آن را بکوبید تا کشدار شود و باعث انسجام خورشت می شود این کار

خورش ماست باید ۱۲ تا ۲۴ ساعت درون یخچال بماند تا کامل خوشمزه شود

 

علت کش نیامدن خورشت ماست:

اگر در تهیه این خورش ماست کم چرب استفاده کنیم یا از گوشت گردن استفاده نکنیم معمولا خورش ما کشدار نمی شود و احتمال اینکه شل شود زیاد است

 

طرز تهیه خورشت ماست همدانی:

در تهیه خورشت ماست همدانی تمام مراحل مقاله بالا را انجام می دهیم و از ماست مخصوص همدانی که بسیار چکیده و پرچرب و غلیظ می باشد استفاده می کنیم

 

طرز تهیه خورش ماست مازندرانی:

در تهیه این خورشت تمام مراحل و نکات دستورالعمل بالا را انجام می دهیم تنها فرق خورش ماست مازندرانی این است که در تهیه آن از سیر و سبزی های مانند اسفناج ،تره ،گشنیز ،شنبلیله استفاده می شود.

 

طرز تهیه خورش ماست با ثعلب:

در تهیه این نوع خورشت تمام نکات و دستورالعمل های مقاله بالا را انجام می دهیم و تنها از مقدار خیلی کم ثعلب در تهیه این خورشت استفاده می کنیم تا خورش ماست ما کشدار و خوشمزه شود

 

خورشت ماست با مرغ:

در تهیه این خورشت تمام نکات خورشت ماست با گوشت گوسفندی را انجام می دهیم فقط در اینجا گوشت قرمز را حذف و بجای آن از گوشت مرغ استفاده می کنیم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری