پ
copyright

خواص گلابی | فواید گلابی برای پوست + عوارض مصرف زیاد

 گلابی میوه ای شیرین و خوشمزه است که سرشار از فیبر ، کالری کم و پر از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C است. آنها بومی اروپا و غرب آسیا هستند و از آن در قارچ های ضد التهابی ، مدر و ضد قند خون استفاده شده است و مطالعات نشان می دهد که […]

 گلابی میوه ای شیرین و خوشمزه است که سرشار از فیبر ، کالری کم و پر از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C است. آنها بومی اروپا و غرب آسیا هستند و از آن در قارچ های ضد التهابی ، مدر و ضد قند خون استفاده شده است و مطالعات نشان می دهد که آنها همچنین از مزایای سلامتی ناشی از تحقیقات مانند محافظت از سکته مغزی و برخی سرطانها برخوردار هستند

نامهای دیگر گلابی

  1. کمثرا
  2. انجاص
  3. شاه میوه
  4. حسینی
  5. عباسی
  6. شاه امرود

 

نام گلابی به انگلیسی

  • معادل انگلیسی میوه گلابه عبارت است از : pear

 

اشکال دارویی:

از میوه گلابی برای مصارف درمانی به گونه های زیر استفاده می شود:

  1. میوه
  2. شکوفه
  3. تخم
  4. برگ

طبع گلابی

  • اگر گلابی شیرین و درشت باشد طبیعت آن معتدل مایل به گرم است و در ضمن تر نیز می باشد.
  • اگر گلابی ترش باشد طبیعت آن سرد و خشک است.
  • باقی اجزای گلابی از جمله برگ و شکوفه سرد و خشک است.

خواص تخم گلابی

تخم گلابی ایجاد آشفتگی می نماید و ضد کرم است و اگر ۱۰گرم آن را بخورند کرم را کشته و خارج می سازد و برگ آن اسهال را بند می آورد.

خواص گرد برگ گلابی

  • گرد برگ آن برای خشک کردن و التیام زخم نافع است و سوختۀ چوب و برگ آن از نظر خواص قایم مقام توتیا می باشد.
  • اگر گلابی کاملاً رسیده و تازه باشد ضرر آن کم است و برای گرم مزاجان مفید و مقوی ولی در سرد مزاجها و اشخاصی که معدۀ ضعیفی دارند زیاده روی در خوردن آن نفاخ است خصوصاً اگر میوۀ نارس خورده شود از این اشخاص سرد مزاج باید مربای زنجبیل و رازیانه بخورند.

ترکیبات گلابی:

  • در برگهای تازۀ آن ۲/۹ -۰/۸ درصد تانن مشخص شده است.
  • در برگهای خشک آن ۱/۳ ۰/۳ درصد اورسولیک اسید یافت می شود.
  • در برگهای جوان گلابی یک ترکیب جدید فنولیک که به کمپوند u معروف است وجود دارد که آثار فیزولوژیکی آن نشان می دهد که ممکن است مشابه با آربوتین باشد.
  • در پوست ریشه و ساقه درخت گلابی وجود گلوکوزیدی به نام فلوریدزین مشخص شده است.
  • در دانۀ گلابی نیز کمی آمیگدالین و در حدود ۱۵ درصد روغن ثابت گزارش گردیده است.
  • در هر یک صد گرم گلابی خام پرورشی اهلی با پوست به طور متوسط مواد زیر وجود دارد.

 

مواد مغذی موجود در گلابی

  1. آب ۸۳ درصد
  2. هیدراتهای کربن ۱۴ درصد
  3. خاکستر ۰/۴ درصد
  4. کلسیم ۸ میلی گرم
  5. فسفر ۱۱ میلی گرم
  6. پتاسیم ۱۳۰ میلی گرم
  7. آهن ۰/۳ میلی گرم
  8. سدیم ۲ میلی گرم
  9. ویتامین A خیلی کم (۲۰ واحد بین المللی)
  10. ویتامین C 4 میلی گرم
  11. اسید های آلی آزاد مانند مالیک اسید و سیتریک اسید و تانن و غیره در حدود ۱تا ۲ درصد
  12. تیامین ۰/۰۲ میلی گرم
  13. رایبوفلاوین ۰/۰۴ میلی گرم
  14. نیاسین ۰/۱ میلی گرم
  15. نوع قند موجود در گلابی بیشتر از لوولوز است که همان فروکتوز می باشد.

 

 

خواص و فواید گلابی در طب سنتی

۱- خواص گلابی و درمان اسهال

  • تمام اعضای گیاه گلابی اعم از برگ و شکوفه سرد و خشک است و شکوفه گلابی مقوی دل است و خونریزی و اسهال را بند می آورد.
  • اگر ۲۰ گرم از آن را بخورند اسهال را قطع می کند.
  • شکوفه گلابی برای خونریزی و اسهال مفید است و اسهال بند می آورد.

فواید خورد گلابی برای اسهال

۲- خواص گلابی و درمان تب

  • میوۀ گلابی به طور کلی قابض و آرام بخش و تب بر می باشد.

خواص سیب + فواید پزشکی ، اشکال دارویی ، عوارض احتمالی
>>>

۳- خواص گلابی و شادی آور

  • گلابی از لحاظ خواص مقوی و فرح آور و قابض و در عین حال دماغ را تر و تازه می کند.

خواص ضماد گلابی برای ورم چشم

ضماد شکوفۀ گلابی ورم چشم را تحلیل می برد.

 

 

 

۴- خواص گلابی و تقویت کننده قلب

گلابی مقوی قلب و معده و هاضمه است و رافع خفقان و تشنگی ، سوزش مثانه را رفع می کند و ملین مزاج است ولی بعد از لینت دادن و کار کردن قبض می کند.

تمام اعضای گلابی شامل برگ و شکوفه طبع سرد و خشک است

 

 

 

خواص گلابی ترش

  • گلابی ترش که به «گلابی چینی » معروف است از نظر طبیعت سرد و خشک است.
  • گلابی ترش برای معده و کبد مقوی است.
  • گلابی ترش اشتها آور است مسکن غلیان خون و حدت صفرا می باشد.
  • تشنگی را رفع می کند و قی و اسهال را بند می آورد.
  • گلابی ترش برای اشخاص سالخورده و بیماران مبتلا به فلج و سرد مزاجان مضر است و باید با عسل و زیره و کندر و نظایر آن بخورند و یا آن را به صورت کمپوت و پخته با شکر و عسل بخورند.

 

خواص گلابی وحشی

  • گلابی وحشی که انواع آن در ایران یافت می شود از نظر طبیعت خیلی سرد و خشک است.
  • گلابی وحشی از لحاظ خواص قابض است و اگر گرد و خشک آن خورده شود اسهال را بند می آورد.
  • گرد گلابی وحشی برای جراحتها و خشک کردن جراحت و التیام آن مفید است.
  • انواع دشتی و کوهی آن از نظر طبیعت شبیه و خواص آنها نیز مشابه وحشی است.
  • میوۀ گلابی های وحشی خیلی کوچک است و سفت و به اصطلاح در گوشت آن ریگهای گوشتی ری دارد که زیر دندان احساس می شود.
  • تعداد تخم آن زیاد و از تخم گلابی نوع « انچوچک» استفاده می شود
  • از دم کردۀ برگهای جوان درخت گلابی ۱۰۰ گرم برگ در هزار گرم آب جوش که در حدود نیم ساعت دم شود برای معالجۀ بیماری قند و به عنوان ادرارآور و برای رفع سنگ در مثانه و مجاری ادرار استفاده می شود.
  • در مدرک چینی از جوشاندۀ برگ برای کنترل بیماری قند استفاده می شود.
  • «دانج ابروج» یا تخم «انچوچک» که «تخم امرود» نیز گفته اند از نظر طبیعت ، کمی گرم و از نظر تری و خشکی معتدل است.
  • از نظر خواص ، برای نرم کردن سینه و حنجره و اعصاب متشنج مفید است.
  • فربه کننده است و در افزایش نیروی جنسی نقش دارد و مدر می باشد.
  • اگر آن را بکوبند و در آب شیرۀ آن را بگیرند خوردن آن قاعده آور است.
  • زیاده روی در خوردن آن برای معده خوب نیست و برای عوارض آن باید از شیرینی ها استفاده کرد.

فواید گلابی-وحشیخواص گلابی وحشی

 

 

مشخصات گیاه گلابی

  • میوۀ انواع پرورشی آن درشت ، مخروطی شکل ، گوشت دار شیرین یا ترش و آبدار است و در داخل میوه دانه های آن قرار دارد که شبیه دانه های به و سیب است ، ولی هیچ گونه لعاب ندارد.
  • ریشۀ درخت گلابی عمودی است و به طور مخروطی و ضخیم در زمین فرو می رود.
  • تکثیر گلابی عملاً از طریق پیوند انجام می گیرد.
  • پیوند ممکن است روی پایۀ مادری که از بذر آن به دست می آید انجام گیرد.
  • در خاکهای عمیق که از نهال مادری ، به عنوان پایه برای پیوند گلابی استفاده می شود.
  • درختان گلابی که از پیوند گلابی رقم مورد نظر روی پایۀمادری گلابی حاصله از بذر به دست آمده باشند خیلی دیر به میوه می نشینند و مثلاً از حدود سال دوزادهم میوه دادن را آغاز می نمایند در صورتی که گلابی هایی که از پیوند گلابی مورد نظر روی پایۀ به حاصل شده باشند از سال ۴ تا ۵ شروع به میوه دادن می نمایند.
  • در زمینها و خاکهای خشک معمولاً از سرخ و لیک (Aubepine) به عنوان پایه برای پیوند گلابی استفاده می شود.
  • نوع پیوند شکمی است که معمولاً در مرداد ماه روی نهالهای جوان در ارتفاع ۸ تا ۱۰ سانتی متر از یقۀ گیاه انجام می شود.
  • برای پیوند گلابی از پیوند شکافی و پیوند تاجی نیز استفاده می شود ، بخصوص در مواردی که قطر پایه از ضخامت انگشت تجاوز کرده باشد.
  • گلابی درختی است که در مناطق سردسیر کوهستانی لطیف و شاداب می شود ولی در مناطق مختلف ایران از مرطوب و نیمه مرطوب تا استپی خشک و نیمه خشک کاشته می شود.
  • این درخت در ایران انواع متنوعی دارد و گونه های وحشی مختلفی در مناطق مختلف ایران در دامنه های البرز و زاگرس می روید.

 

فواید سلامتی از نظر پزشکی

گلابی مانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات به دلیل داشتن فیبر و آنتی اکسیدان ها از مزایای سلامتی برخوردار است.

 

خواص گلابی به ترمیم سلول کمک میکند

  • یک گلابی با اندازه متوسط حاوی حدود ۸ میلی گرم ویتامین C است.
  • این ویتامین برای رشد و ترمیم سلول ها و همچنین جلوگیری از آسیب اکسیداتیو مهم است.
  • نشان داده شده است که ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن ، کمک به بهبود بریدگی ها و کبودی ها و حتی محافظت در برابر بیماری های عفونی می شود.
  • بعلاوه ، پوست گلابی حاوی فلاونوئیدها ، فنولیک ها و تری تپن ها است که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند.

 

با رادیکال های آزاد بجنگید

گلابی منبع ویتامین C است ، آنتی اکسیدانی است که سلول های ما را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. جای تعجب نیست که در ادیسه ، هومر از گلابی ها به عنوان “هدیه خدایان” یاد کرد.

خاصیت آنتی اکسیدانی

فواید آنتی اکسیدانی گلابی

خطر ابتلا به دیابت را پایین تر می آورد

برخی تحقیقات نشان داده اند که ترکیب خاص فیتون ها در سیب و گلابی ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

 

خواص گلابی برای پوست و مو

فواید و خواص گلابی برای پوست و مو به حدی زیاد است که به یک مقاله مجزا برای پرداختن به آن نیاز است ، با این وجود به برخی از مهمترین فواید گلابی برای پوست و مو اشاره می کنیم

 

فواید گلابی برای پوست های چرب

اگر پوست چرب دارید ، گلابی می تواند برای شما بسیار مفید باشد. فقط یک گلابی خرد کرده و خامه و عسل تازه را با آن مخلوط کنید. هفته ای سه بار از این خمیر به عنوان ماسک صورت استفاده کنید و ترشح بیش از حد غدد سباسه موجود در پوست شما تا حد زیادی کاهش می یابد.

 

خواص گلابی برای درمان آکنه

افرادی که پوست مستعد آکنه دارند نیز می توانند از گلابی استفاده کنند. گلابی حاوی مقادیر زیادی ویتامین های حیاتی و مواد معدنی ضروری است. این میوه ها می توانند ایمنی آن ها را تقویت کرده و از نظر داخلی نیز قوی تر شوند. در نتیجه ، پوست آنها قادر به مقابله با آکنه ، جوش و سایر انواع عفونت های پوستی از درون می شود.

آکنه

فواید گلابی در درمان آکنه

فواید گلابی بعنوان اسکراب طبیعی

آنزیم های طبیعی موجود در میوه گلابی ، آن را به یک ماده ضد عفونی کننده عالی تبدیل می کنند. شما می توانید با مخلوط کردن یک گلابی پوره شده در بسته بندی منظم صورت خود به راحتی از شر سلول های مرده پوست موجود در لایه سطحی پوست خود خلاص شوید و پوست خود را با آن لایه برداری کنید. عصاره میوه همچنین می تواند به عنوان یک پوست ملایم برای تسریع در گردش گردش سلول استفاده شود

 

موهای سالم و تغذیه ای

هنگامی که صحبت از عالی ترین مزایای موی گلابی می شود ، اولین چیزی که باید در این لیست لحاظ شود ، توانایی آن در سالم سازی و تغذیه موها است. گلابی ، به ویژه آنهایی که رسیده ، حاوی یک الکل طبیعی قند به نام “سوربیتول” یا “گلوکزیت” هستند که ریشه های مو را تغذیه می کند ، پوست سر را تغذیه می کند و موها را مرطوب نگه می دارد تا آن را سالم نگه دارد.

 

خشکی مو را کاهش دهید

خاصیت مرطوب کننده گلابی برای کاهش خشکی موهای ما بسیار مفید است. علاوه بر این ، ویتامین C زیادی دارد ، که به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی عمل می کند و با حفظ سلامتی سلول های مو ، به حفظ رشته های مو کمک می کند.

 

خواص گلابی برای سلامت روده

  • گلابی منبع عالی فیبر محلول و نامحلول است که برای سلامتی هضم بسیار ضروری است. این الیاف با نرم شدن و حجیم کردن مدفوع به حفظ منظم روده کمک می کنند.
  • یک گلابی با اندازه متوسط (۱۷۸ گرم) ۶ گرم فیبر دارد – ۲۲٪ از نیاز روزانه فیبر شما را تامین می کند.
  • علاوه بر این ، فیبرهای محلول باکتریهای سالم موجود در روده شما را تغذیه می کنند. به همین ترتیب ، آنها پروبیوتیک در نظر گرفته می شوند ، که با پیری سالم و بهبود ایمنی همراه است.
  • نکته قابل توجه در مورد گلابی این است که فیبر موجود در آن ، ممکن است به رفع یبوست کمک کند. در یک مطالعه ۴ هفته ای ، ۸۰ فرد بزرگسال مبتلا به این بیماری روزانه ۲۴ گرم پکتین – نوع فیبر موجود در میوه – دریافت می کنند. آنها یبوست و افزایش سطح باکتریهای روده سالم را تجربه کرده اند.
  • از آنجا که پوست گلابی حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است ، بهتر است این میوه را بدون چربی میل کنید.

آشنایی-با-ساختار-و-عملکرد-رودهفواید گلابی برای سلامت روده

خواص ضد التهابی دارد

  • اگرچه التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است ، اما التهاب مزمن یا طولانی مدت می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. این بیماری به بیماری های خاصی از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ مرتبط است .
  • گلابی منبع غنی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید است ، که به مبارزه با التهاب کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد
  • علاوه بر این ، گلابی چندین ویتامین و مواد معدنی مانند مس و ویتامین های C و K را در خود ذخیره می کند ، که همچنین با التهاب مبارزه می کند

کاهش-التهاب

 

کاهش خطر سکته مغزی

  • تحقیقات نشان می دهد ارتباط بین مصرف میوه و سبزیجات و کاهش خطر سکته مغزی وجود دارد.
  • یک مطالعه به دنبال گروهی از تقریباً ۷۵۰۰۰ فرد سوئدی به مدت ۱۰ سال انجام داد و نشان داد که به ویژه ، افرادی که سیب و گلابی بیشتری می خورند و افرادی که بیشتر سبزیجات سبز و برگ دار می خورند ، کمتر دچار سکته مغزی می شوند.
  • یک تجزیه و تحلیل از ۲۰ مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف میوه و سبزیجات در برابر سکته مغزی ، به ویژه مرکبات ، سیب و گلابی و سبزیجات برگ دار محافظت می کند.

سکته-مغزی-ایسکمیک۱فواید گلابی در جلوگیری از سکته مغزی

گلابی استحکام استخوان را تقویت می کند

گلابی منبع خوبی از مواد معدنی بور معدنی است. این به بدن برای متابولیسم کلسیم کمک می کند ، بنابراین برای رشد و نگهداری استخوان ها بسیار مهم است.

درد استخوانی

فواید گلابی برای سلامت استخوان

در برابر برخی از لغو محافظت کنید

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در گلابی با کاهش خطر برخی سرطان ها از جمله سرطان دهان و حنجره ، مری ، کولورکتال ، پستان ، تخمدان و کلیه همراه بوده است.

فواید گلابی برای جلوگیری از سرطان

کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن

علاوه بر کمک به شما در احساس سیری (که می تواند در مدیریت وزن به شما کمک کند) ، خوردن غذاهایی که فیبر زیادی دارند می تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد و شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب ، سکته مغزی ، فشار خون بالا ، دیابت و برخی از بیماری های دستگاه گوارش را کاهش دهد.

 

خواص گلابی برای لاغری

  • گلابی کم کالری و پر آب و سرشار از فیبر است. این ترکیب آنها را به یک ماده غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل می کند ، زیرا فیبر و آب می توانند به شما در حفظ سلامت کمک کنند.
  • وقتی معده شما با گلابی پر شد ، شما به طور طبیعی کمتر مستعد خوردن غذا هستید.
  • در یک مطالعه ۱۲ هفته ای ، ۴۰ بزرگسال که روزانه ۲ گلابی می خورند تا ۱٫۱ اینچ از دور کمر خود را کم کردند.
  • به علاوه ، یک مطالعه ۱۰ هفته ای نشان داد زنانی که روزانه ۳ گلابی به رژیم معمول خود اضافه می کنند ، به طور متوسط ۱٫۹ پوند (۸۴/۰ کیلوگرم) از دست دادند. آنها همچنین در پروفایل لیپیدها ، که نشانگر سلامت قلب است ، پیشرفت هایی را مشاهده کردند

 

 

فواید-گلابی-برای-لاغریفواید گلابی برای لاغری

 

عوارض جانبی استفاده بیش از حد از گلابی

گلابی در لیست میوه های کثیف ناشی از عوارض سموم آفات محیط زیست قرار می گیرد و آنها را به یکی از میوه هایی که حاوی بیشترین میزان باقی مانده سموم دفع آفات است ، تبدیل می کند.در صورت امکان ، گلابی ارگانیک بخرید ، یا قبل از غذا کاملاً بشویید.

گلابی همچنین  قابل تخمیر است که می تواند باعث ایجاد علائم گوارشی در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و بیماری کرون شود ، بنابراین برای افرادی که رژیم غذایی کم FODMAP دارند ، مناسب نیستند.

نحوه انتخاب و ذخیره گلابی

انتخاب گلابی مناسب و نگهداری آنها به شیوه ای مناسب برای به دست آوردن بیشترین نتیجه از میوه ها ضروری است. در اینجا راهنمایی برای شما آورده شده است:

۱٫ نحوه انتخاب گلابی مناسب

گلابی رسیده به پاییز بهترین انتخاب است. اگر پوست میوه روشن و براق است ، آن را از دست ندهید. در عوض به سراغ آنهایی بروید که از نظر رنگ طلایی مات هستند و دارای رایحه ای خوشایند و گردن کمی نرم هستند.

یک گلابی خوب باید به اندازه کافی محکم باشد (نه خیلی سفت). پوست میوه باید به همان اندازه و بدون آسیب باشد. حتی اگر کمی تند (لکه های قهوه ای) روی پوست باشد ، دنبال آن بروید زیرا هیچ مشکلی با طعم یا فواید میوه وجود نخواهد داشت.

هنگام خرید گلابی ، اطمینان حاصل کنید که قسمت بالای آن (نزدیک ساقه) نه خیلی نرم و نه خیلی سفت است. برای این کار کافی است به جای فشار دادن کل میوه ، آن ناحیه را با نوک انگشتان خود به آرامی فشار دهید.

۲٫ نحوه ذخیره گلابی های منتخب

با نگه داشتن آنها در یک کیسه کاغذ سوراخ شده ، می توانید گلاب ها را نیز به طور کامل رشد دهید. این به آنها کمک می کند تا اکسیژن کافی دریافت کنند و پوسیدگی یا پختگی بیش از حد را کند کنند.

 

 

کلیدواژه : گلابیمیوه درمانی
معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید