×

بهترین و حرفه ای ترین دوره آموزش فتوشاپ

مشاهده و خرید
پ

آشنایی با خواص گشنیز و فواید درمانی آن

گشنیز یکی از سبزیجات موجود در سبزی خوراکی و شبزی خورشتی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. خواص گشنیز تا حدی بالا بوده که از آن محصولات متنوعی نظیر دانه گشنیز ، عرق گشنیز ، پودر و ادویه گشنیز تهیه و در استفاده روزمره خود می گنجانند.با ما در مجله خواش سبزیجات همراه […]

گشنیز یکی از سبزیجات موجود در سبزی خوراکی و شبزی خورشتی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. خواص گشنیز تا حدی بالا بوده که از آن محصولات متنوعی نظیر دانه گشنیز ، عرق گشنیز ، پودر و ادویه گشنیز تهیه و در استفاده روزمره خود می گنجانند.با ما در مجله خواش سبزیجات همراه شوید و با خواص و فواید اعجاب بر انگیز گشنیز ، دانه گشنیز ، عرض گشنیز و … آشنا شوید.

گشنیز چیست؟

گشنیز یکی از اولین گیاهانی بود که توسط استعمارگران آمریکایی ماساچوست پرورش یافت. امروزه گیاه کتانترو در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان کشت می شود و از گیاهان دارویی در سراسر جهان استفاده می شود. گشنیز در طب سنتی برای بیماری معده استفاده شده است. بعضی اوقات در چایهایی مورد استفاده قرار می گیرد. از گشنیز برای رفع یبوست نیز استفاده می شود.

  • گشنیز ادویه ای است که از دانه های گرد و برنزه شده گیاه گشنیز (Coriandrum sativum) تولید می شود.
  • گشنیز عضو خانواده جعفری است. کلمه گشنیز را می توان برای توصیف کل گیاه استفاده کرد برگ ، ساقه ، دانه و همه. اما وقتی از گشنیز صحبت می کنیم ، بیشتر افراد به ادویه ای که از دانه های گیاه تولید می شود ، یاد می کنند.
  • برگهای گیاه معمولاً cilantro نامیده می شوند که از کلمه اسپانیایی گشنیز یا جعفری چینی سرچشمه می گیرد.
  • ریشه گشنیز همچنین در استفاده از آشپزی به عنوان یک افزودنی تیز  استفاده می شود.
  • این ادویه در مخلوط ادویه هندی گارام ماسالا یافت می شود ، که در بسیاری از غذاهای خوش طعم استفاده می شود.
  • گشنیز به عنوان یک گیاه بومی در سراسر جهان ، از جمله اروپا ، آسیا ، آفریقا و قاره آمریکا رشد می کند.

 

 

فواید سلامتی گشنیز

 

۱- خواص گشنیز و کاهش قند خون

  • گشنیز ممکن است به کاهش قند خون کمک کند قند خون بالا یک عامل خطر برای دیابت نوع ۲ است.
  • تخم گشنیز ، عصاره و روغنهای تهیه شده از گشنیز ممکن است همه به کاهش قند خون کمک کنند. در حقیقت ، افرادی که قند خون کم دارند،  باید نسبت به استفاده از گشنیز احتیاط کنند زیرا در کاهش قند خون بسیار مؤثر است.
  • مطالعات زیادی نشان می دهد که تخم گشنیز با ارتقاء فعالیت آنزیمی که باعث از بین بردن قند خون می شود قند خون را کاهش می دهد.
  • یک مطالعه در موش های چاق و دارای  قند خون بالا نشان داد که یک دوز واحد ( ۲۰ میلی گرم در کیلوگرم) عصاره تخم گشنیز قند خون را به میزان ۴ میلی مول در لیتر در ۶ ساعت کاهش می دهد(مشابه اثرات گلبن کلامید داروی قند خون است)
  • گشنیز ممکن است با فعال کردن آنزیم های خاصی قند خون را کاهش دهد. در واقع ، اینقدر قدرتمند است که افرادی که قند خون کم دارند باید با احتیاط از آن استفاده کنند.

 

خواص-دانه-های-گشنیز

 

۲- خواص آنتی اکسیدانی گشنیز

  • گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی است ،گشنیز چندین آنتی اکسیدان ارائه می دهد ، که از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.
  • آنتی اکسیدان های گشنیز نشان داده است که با التهاب در بدن ما مبارزه می کنند.
  • براساس مطالعات و آزمایشات ، این ترکیبات شامل ترپینن ، کوئرستین و توکوفرول ها هستند که ممکن است دارای اثرات ضد سرطان ، تقویت کننده سیستم ایمنی و محافظت کننده  عصبی باشند.
  • یک مطالعه دیگر نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در عصاره گشنیز باعث کاهش التهاب شده و رشد سلول های سرطانی ریه ، پروستات ، پستان و روده بزرگ را کند می کند.
  • گشنیز سرشار از آنتی اکسیدان است که اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی ، ضد سرطان ، ضد التهابی و محافظت کننده عصبی را نشان می دهد.
خاصیت آنتی اکسیدانی
خاصیت آنتی اکسیدانی

 

 

۳- خواص گشنیز و سلامت قلب

  • برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که گشنیز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول LDL (بد) را کاهش دهد.
  • عصاره گشنیز به عنوان یک ادرار آور عمل می کند و به بدن شما کمک می کند سدیم و آب اضافی را برطرف کند. این ممکن است فشار خون شما را پایین بیاورد.
  • برخی تحقیقات نشان می دهد گشنیز ممکن است به کاهش کلسترول نیز کمک کند. یک مطالعه نشان داد که موشهای صحرایی که تخم گشنیز به آنها داده می شود،کاهش معنی داری در کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) دارند.
  • بسیاری از مردم متوجه می شوند که خوردن گیاهان تند و ادویه جات مانند گشنیز به آنها کمک می کند تا میزان سدیم خود را کاهش دهند ، که این ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد.
  • گشنیز ممکن است با کاهش فشار خون و LDL (بد) کلسترول ضمن افزایش کلسترول HDL (خوب) از قلب شما محافظت کند. به نظر می رسد یک رژیم غذایی سرشار از ادویه با خطر کمتری از بیماری های قلبی همراه است.

قلب چیست

 

۴- خواص گشنیز و سلامت مغز

  • گشنیز ممکن است از سلامت مغز محافظت کند.
  • بسیاری از بیماری های مغزی ، از جمله پارکینسون ، آلزایمر و بیماری اسکلروز متعدد ، با التهاب همراه هستند. خواص ضد التهابی گشنیز ممکن است از این بیماری ها محافظت کند.
  • بر اساس مطالعاتی که روی موش ها انجام شد نشان داد که عصاره گشنیز در برابر صدمات سلول عصبی به دنبال تشنج ناشی از دارو ، محافظت می شود.
  • مطالعات دیگر نشان می دهند که گشنیز باعث بهبود حافظه می شود و نشان می دهد که این گیاه ممکن است برنامه هایی برای بیماری آلزایمر داشته باشد.
  • گشنیز همچنین ممکن است به مدیریت اضطراب کمک کند. مطالعات نشان می دهند که عصاره گشنیز تقریباً به اندازه دیازپام ، یک داروی اضطراب شایع در کاهش علائم این بیماری مؤثر است. اما باز هم به خاطر داشته باشید که تحقیقات انسانی زیادی مورد نیاز است.
  • آنتی اکسیدان های گشنیز ممکن است التهاب مغز ، بهبود حافظه و علائم اضطراب را کاهش دهد ، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است.

مغز-در-آناتومی-انسان

 

 

۵- خواص گشنیز و سلامت روده

  • گشنیز  ممکن است باعث بهبود هضم و سلامت روده شود.
  • روغن حاصل از تخم گشنیز ممکن است باعث تسریع و ترویج هضم سالم شود.
  • یک مطالعه ۸ هفته ای در ۳۲ نفر مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نشان داد که ۳۰ قطره از داروهای گیاهی حاوی گشنیز که روزانه سه بار مصرف می شود ، درد و شکم و ناراحتی شکم را در مقایسه با گروهی که دارو مصرف کردند کاهش می دهد.
  • عصاره گشنیز به عنوان یک محرک اشتها در طب سنتی ایران استفاده می شود. عصاره گشنیز اشتها را افزایش می دهد.
  • گشنیز ممکن است علائم گوارشی ناخوشایند مانند نفخ و ناراحتی را که اغلب توسط افراد مبتلا به IBS تجربه می شود ، کاهش دهد. همچنین ممکن است باعث افزایش اشتها در بعضی از افراد شود.
علائم-سندرم-روده-تحریک-پذیر
سندرم-روده-تحریک-پذیر

 

 

 

۶- خواص دانه گشنیز و مبارزه با عفونت ها

  •  ممکن است گشنیز  با عفونت ها مبارزه کند.
  • گشنیز حاوی ترکیبات ضد میکروبی است که ممکن است به مبارزه با برخی عفونت ها و بیماری های ناشی از مواد غذایی کمک کند.
  • Dodecenal ، ترکیبی از گشنیز ، ممکن است با باکتری هایی مانند سالمونلا مبارزه کند ، که می تواند باعث مسمومیت غذایی با تهدید کننده زندگی شود و سالانه میلیون ها نفر را در جهان مبتلا می کند
  • بر اساس مطالعات دانه گشنیز از میان چندین ادویه جات هندی است که می تواند با باکتری های مسئول عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) مبارزه کند.
  • مطالعات دیگر نشان می دهد که روغن گشنیز به دلیل توانایی آن در مبارزه با بیماری های ناشی از غذا و عفونت های ناشی از بیمارستان ، باید در فرمولاسیون ضد باکتریایی مورد استفاده قرار گیرد.
  • گشنیز اثرات ضد میکروبی دارد که ممکن است به مبارزه با بیماریهای ناشی از مواد غذایی و عوامل بیماری زا مانند سالمونلا کمک کند.
فواید-گشنیز-در-مبارزه-با-عفونت
فواید-گشنیز-در-مبارزه-با-عفونت

 

 

۷- فواید گشنیز در سلامت پوست

  • گشنیز از پوست شما محافظت کند.
  • گشنیز ممکن است فواید زیادی برای پوست داشته باشد ، از جمله آن می توان به بثورات خفیف مانند درماتیت اشاره کرد.
  • در یک مطالعه ، عصاره آن به تنهایی نتوانسته است بثورات پوشک را در نوزادان درمان کند اما می تواند در کنار سایر ترکیبات تسکین دهنده به عنوان یک درمان جایگزین نیز مورد استفاده قرار گیرد.
  • مطالعات دیگر خاطرنشان می کنند که آنتی اکسیدان های موجود در عصاره گشنیز ممکن است به جلوگیری از آسیب سلولی منجر به تسریع پیر شدن پوست و همچنین آسیب دیدگی پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش B کمک کنند.
  • علاوه بر این ، بسیاری از افراد از آب برگ گشنیز برای شرایط پوستی مانند آکنه ، رنگدانه ، روغنی یا خشکی استفاده می کنند.
  • گشنیز حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است پوست شما را از پیری و آفتاب محافظت کند. همچنین ممکن است به درمان بثورات خفیف پوست کمک کند.

پوست زیبا

 

 

۸-  گشنیز و یک رژیم غذایی آسان

  •  تمام قسمت های گیاه گشنیز Coriandrum خوراکی است اما بذر و برگ آن بسیار متفاوت است.
  • در حالی که دانه های گشنیز دارای عطر و طعم خاصی هستند ، برگها ی آن بسیار خوش طعم تر می باشند.
  • دانه های گشنیز را می توان به غذاهای پخته شده ، سبزیجات ترشی  ، سبزیجات بو داده و غذای عدسی پخته شده اضافه کرد.
  • گرم کردن گشنیز باعث آزاد شدن عطر و بوی آن می شود ، در نتیجه می توان آنها را برای استفاده در خمیر فراهم کرد.
  • برگ های گشنیز – که به آن cilantro نیز گفته می شود – بهتر است برای تهیه سوپ یا از آن در سالاد ماکارونی سرد ، عدس ، سالسای گوجه فرنگی تازه یا غذاهای رشته فرنگی تایلندی استفاده کنید.
  • شما می توانید گشنیز را با سیر ، بادام زمینی ، شیر نارگیل و آب لیمو پودر کنید تا خمیری برای بریتوس ، سالسا یا ماریناد درست کنید.
  • دانه ها و برگ های گشنیز هر دو برای پخت و پز روزمره مفید هستند اما طعم های بسیار متفاوتی ارائه می دهند که بهترین کاربرد آنها را تعیین می کند.

آشپزی

خلاصه فواید گشنیز

  • گشنیز یک گیاه معطر و سرشار از آنتی اکسیدان است که دارای بسیاری از کاربردهای آشپزی و فواید سلامتی آن است.
  • ممکن است به کاهش قند خون ، مبارزه با عفونت ها و تقویت سلامت قلب ، مغز ، پوست و گوارش کمک کند.
  • به راحتی می توانید بذر یا خود گشنیز  را که گاهی به آن cilantro نیز می گویند – به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
    به خاطر داشته باشید که بسیاری از مطالعات فوق از عصاره غلیظ گشنیز استفاده می کنند ، دانستن اینکه چه مقدار دانه گشنیز یا برگ برای خوردن همان مزایا نیاز دارید ، دشوار است.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری