×

بهترین و حرفه ای ترین دوره آموزش فتوشاپ

مشاهده و خرید
پ

خواص کلم بروکلی

خواص کلم بروکلی به حدی بالاست که هنگام آغاز تحقیق و پژوهش برای تدوین مقاله ای که اکنون در آغاز مطالعه آن قرار دارید ، کاملاً شگفت زده شدم و اولین اقدامم اضافه کردن کلم بروکلی به سبد غذایی خود به نحوه ثابت و همیشگی بود.گیاهی از دسته سبزیجات که کمتر مورد عنایت قرار می […]

خواص کلم بروکلی به حدی بالاست که هنگام آغاز تحقیق و پژوهش برای تدوین مقاله ای که اکنون در آغاز مطالعه آن قرار دارید ، کاملاً شگفت زده شدم و اولین اقدامم اضافه کردن کلم بروکلی به سبد غذایی خود به نحوه ثابت و همیشگی بود.گیاهی از دسته سبزیجات که کمتر مورد عنایت قرار می گیرد و یا استفاده از آن تنها منشأ عادات آشپزی دارد.با ما در مجله خواص سبزیجات همراه شوید و این مقاله را تا آخر آخر مورد مطالعه قرار دهید.

خواص-کلم-بروکلی

 

کلم بروکلی چیست؟

کلم بروکلی یک سبزی سبز است که شبیه به یک درخت مینیاتوری است. متعلق به گونه های گیاهی است که با نام Brassica oleracea شناخته می شوند. این گیاه ارتباط نزدیکی با کلم ، جوانه بروکسل و گل کلم دارد

 

انواع کلم بروکلی

سه نوع کلم بروکلی وجود دارد.

  1.  کلم بروکلی کلبر
  2.  کلم بروکلی جوانه زده
  3.  استگل کلم بنفش

بروکلی یک منبع تغذیه ای پر از ویتامین ها ، مواد معدنی ، فیبر و آنتی اکسیدان ها است.

 انواه-کلم-بروکلی

خواص کلم بروکلی

۱- کلم بروکلی و ویتامین ها و موادمعدنی

  •  بزرگترین مزایای کلم بروکلی ، میزان مواد مغذی آن است. این مجموعه مملو از طیف گسترده ای از ویتامین ها ، مواد معدنی ، فیبر و سایر ترکیبات فعال زیستی است.

یک فنجان کلم بروکلی خام شامل موادی چون

  1. کربوهیدرات: ۶ گرم
  2. پروتئین: ۲٫۶ گرم
  3. چربی: ۰٫۳ گرم
  4. فیبر: ۲٫۴ گرم
  5. ویتامین C 135٪
  6. ویتامین A 11٪
  7. ویتامین K 116٪
  8. ویتامین B9 14٪
  9. پتاسیم: ۸٪
  10. فسفر: ۶٪
  11. سلنیوم: ۳٪

نحوه استفاده از کلم بروکلی

  • کلم بروکلی را می توان پخته یا خام مصرف کرد – هر دو کاملاً سالم هستند اما مواد مغذی مختلفی را ارائه می دهند.
  • روش های مختلف پخت و پز ، مانند جوشاندن ، مایکروفر ، سرخ کردن این روشها ترکیبات مغذی سبزی ، به ویژه کاهش ویتامین C ، و همچنین پروتئین و قند محلول را تغییر می دهد.
  • بهتر است از بخار پز استفاده کنیم.به نظر می رسد بخار کمترین اثرات منفی را دارد.
  • با این حال ، کلم بروکلی خام یا پخته شده ، منبع عالی ویتامین C است.

ویتامین c


 

۲- خواص کلم بروکلی و  آنتی اکسیدان ها

  • کلم بروکلی حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که اثرات محافظتی در سلامتی دارند ، محتوای آنتی اکسیدانی کلم بروکلی ممکن است یکی از مهمترین مزایای آن برای سلامتی انسان باشد
  • آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را مهار یا خنثی می کنند. این می تواند به کاهش التهاب منجر شود.
  • کلم بروکلی از گلوکورافانین بالایی برخوردار است ، ترکیبی است که هنگام هضم به آنتی اکسیدان قوی ای به نام سولفورافان تبدیل می شود.
  •  آزمایشات حیوانات نشان می دهد که سولفورافان ممکن است مزایای سلامتی متعددی از جمله کاهش قند خون ، سطح کلسترول ، استرس اکسیداتیو و ایجاد بیماری مزمن را به همراه داشته باشد. با این حال ، برای درک نقش آن در انسان ، تحقیقات بیشتری لازم است.
  • کلم بروکلی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان های لوتئین و زاکسانتین است که ممکن است از استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی در چشمان شما جلوگیری کند.
  • پس کلم بروکلی حاوی چندین آنتی اکسیدان قوی است که ممکن است سلولها و بافتهای سالم را در سراسر بدن شما پشتیبانی کند.
خاصیت آنتی اکسیدانی
خاصیت آنتی اکسیدانی

۳- کلم بروکلی و ترکیبات فعال زیستی

  •  کلم بروکلی حاوی ترکیبات فعال زیستی مختلفی است که نشان داده شده است التهاب در بافتهای بدن شما را کاهش می دهد.
  • ترکیبات فعال زیستی می توانند در کاهش التهاب نقش داشته باشند. این تئوری است که چندین ترکیب به صورت هم افزایی برای حمایت از این اثر کار می کنند ، اگرچه به نظر می رسد برخی از آنها به صورت جداگانه نیز کار می کنند.
  •  یک فلاونوئید موجود در کلم بروکلی ، توانایی ضد التهابی قوی را در هر دو آزمایشی که روی حیوانات انجام شد ملاحظه گردید.
  • یک مطالعه کوچک انسانی در افراد سیگاری نیز نشان داد که خوردن کلم بروکلی منجر به کاهش قابل توجهی در نشانگرهای التهاب شده است. در حالی که این نتایج امیدوار کننده است ، تحقیقات بیشتری برای درک بهتر تأثیر مصرف کلم بروکلی بر التهاب در انسان مورد نیاز است.

کاهش-التهاب


۴- کلم بروکلی و  سرطان

  • کلم بروکلی  ممکن است در برابر انواع خاصی از سرطان محافظت کند.
  • سبزیجات صلیبی مانند کلم بروکلی حاوی ترکیبات فعال زیستی مختلفی هستند که ممکن است آسیب سلولی ناشی از برخی بیماریهای مزمن را کاهش دهند.
  • مطالعات  نشان داده اند که خوردن سبزیجات غلیظ ممکن است بدن را در برابر برخی از سرطان ها محافظت کند.
  • گفته می شود کلم بروکلی در سرطان های مانند: سینه ،پروستات ، معده ،  کلیه تأثیر گذار است، اگرچه این داده ها دلگرم کننده است ، اما به اندازه کافی قوی نیست که ادعای قطعی در مورد سلامتی در مورد نقش کلم بروکلی در درمان سرطان یا پیشگیری از سرطان داشته باشد.
  • مطالعات متعدد نشان داده اند که سبزیجات خراطی مانند کلم بروکلی ممکن است دارای خاصیت پیشگیری کننده از سرطان باشند ، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است.


۵- کلم بروکلی و  کنترل قند خون

  •  آنتی اکسیدان ها و فیبر ممکن است به کنترل قند خون کمک کنند
  • خوردن کلم بروکلی ممکن است به کنترل بهتر قند خون در مبتلایان به دیابت کمک کند. اگرچه این مکانیسم دقیق ناشناخته است ، اما ممکن است مربوط به محتوای آنتی اکسیدانی کلم بروکلی باشد.
  • یک مطالعه  نشان داد که مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که به مدت یک ماه جوانه کلم بروکلی مصرف می کردند ، به طور قابل توجهی کاهش یافته است
  • کلم بروکلی همچنین منبع خوبی از فیبر است. برخی تحقیقات حاکی از آن است که مصرف بیشتر فیبر در رژیم غذایی با کاهش قند خون و کنترل دیابتی بهبود یافته همراه است.
  • پس خوردن کلم بروکلی ممکن است قند خون را کاهش داده و کنترل دیابت را بهبود بخشد. این به احتمال زیاد به آنتی اکسیدان و محتوای فیبر آن مربوط می شود.

کلم-بروکلی


۶- کلم بروکلی و سلامت قلب

  • مطالعات متعدد نشان می دهد که کلم بروکلی از جهات مختلفی می تواند از سلامت قلب حمایت کند.
  • سطح کلسترول LDL و “تری گلیسیرید” بد “بالا” شناخته شده است که مهمترین عامل خطر بیماری قلبی است. کلم بروکلی ممکن است در بهبود این نشانگرها نقش داشته باشد.
  • در یک مطالعه ، تری گلیسیریدها و کلسترول LDL “بد” به میزان قابل توجهی کاهش یافته است ، و همچنین میزان کلسترول HDL “خوب” در افرادی که با یک مکمل جوانه کلم بروکلی پودر شده تحت درمان قرار گرفته اند ، افزایش یافته است.
  • برخی تحقیقات همچنین از این عقیده پشتیبانی می کنند که آنتی اکسیدان های خاص در کلم بروکلی ممکن است خطر کلی حمله قلبی شما را کاهش دهد.
  • یک مطالعه در جوانه های کلم بروکلی تغذیه شده با موش ، اثرات بالقوه محافظتی در برابر مرگ سلولی و استرس اکسیداتیو در بافت قلب را به دنبال ایست قلبی نشان داده است.
  • علاوه بر این ، مصرف بیشتر غذاهای سرشار از فیبر مانند کلم بروکلی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است.
  • تحقیقات نشان می دهد که کلم بروکلی ممکن است به کاهش فاکتورهای مختلف بیماریهای قلبی کمک کند و از آسیب دیدن بافتهای قلبی جلوگیری کند.

عوامل-حمله-قلبی


۷- کلم بروکلی و یبوست

  • کلم بروکلی  هضم سالم و کاهش یبوست را ترویج می کند.
  • کلم بروکلی سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است – هر دو اینها ممکن است عملکرد سالم روده و سلامت گوارش را پشتیبانی کنند.
  • خوردن غذاهای غنی از فیبر و آنتی اکسیدان مانند کلم بروکلی ممکن است در حفظ عملکرد سالم روده سالم نقش داشته باشد.
  • در یک مطالعه بر روی موش های حاوی رژیم غذایی کلم بروکلی ، میزان التهاب در روده بزرگ کاهش یافته است و همچنین تغییرات مطلوب در باکتری های روده مشاهده می شود.
  • خوردن کلم بروکلی ممکن است از کار منظم روده و باکتری های سالم روده حمایت کند ، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است.

یبوست


۸- کلم بروکلی و عملکرد مغز

  •  برخی از مواد مغذی و ترکیبات فعال زیستی موجود در کلم بروکلی ممکن است کاهش روانی را کند کرده و از عملکرد سالم مغز و بافت عصبی حمایت کند.
  • یک مطالعه در ۹۶۰ بزرگسال نشان داد که یک وعده در روز خوردن سبزیجات سبز تیره ، مانند کلم بروکلی ، ممکن است در مقابل زوال ذهنی مرتبط با پیری مقاومت کند.
  • علاوه بر این ، یک مطالعه حیوانی نشان داد موشهایی که تحت درمان با ترکیبی از کلم بروکلی قرار گرفته اند – بروز صدمات مغزی را کاهش داده و التهاب بافت عصبی را در پی یک رویداد مانند سکته مغزی کاهش داده اند.
  • سولفورافان یکی دیگر از ترکیبات فعال زیستی موجود در کلم بروکلی است که توانایی پشتیبانی از عملکرد مغز را بعد از وقوع کاهش اکسیژن رسانی به مغز دارد.
  • در برخی مطالعات ، موشهایی که با سولفورافان تحت درمان قرار گرفتند ، بهبود بافت قابل توجهی از مغز را نشان داد و التهاب عصبی را در پی آسیب مغزی یا قرار گرفتن در معرض سمی کاهش داده است.
  • کلم بروکلی ممکن است اثرات محافظتی روی بافت مغز داشته باشد. با این حال ، برای برقراری این رابطه در انسان ، تحقیقات بیشتری لازم است.

مغز-در-آناتومی-انسان


 

۹- کلم بروکلی و کند کردن روند پیری

  • کلم بروکلی ممکن است به کند کردن روند پیری کمک کند روند پیری تا حد زیادی به استرس اکسیداتیو و کاهش عملکرد متابولیکی در طول دوره زندگی شما منتسب می شود.
  • اگرچه پیری یک روند طبیعی غیرقابل اجتناب است ، ولی تصور می شود که کیفیت رژیم غذایی در تعیین بیان ژنتیکی و پیشرفت بیماری های مرتبط با سن نقش مهمی دارد.
  • تحقیقات نشان می دهد که سولفورافان ، یک ترکیب بیولوژیکی کلیدی در کلم بروکلی ، می تواند با افزایش بیان ژن های آنتی اکسیدانی ، توانایی کند کردن روند بیوشیمیایی پیری را داشته باشد.
  • سولفورافان ، ترکیبی که در کلم بروکلی یافت می شود ، می تواند روند پیری را کُند کُنَد. البته برای درک بهتر این عملکرد به تحقیقات انسانی بیشتری نیاز است.

[irp posts=”8903″ name=”خواص شلغم”]


۱۰- کلم بروکلی و ویتامین C

  • محتوای ویتامین C از سیستم ایمنی سالم پشتیبانی می کند.
  • سیستم ایمنی بدن انسان پیچیده است و برای عملکرد صحیح به بسیاری از مواد مغذی نیاز دارد.
  • ویتامین C احتمالاً مهمترین ماده مغذی برای عملکرد ایمنی بدن است – و کلم بروکلی مملو از آن است.
  • تحقیقات نشان می دهد که ویتامین C هم در پیشگیری و هم در درمان بیماری های مختلف نقش دارد. به نظر می رسد دریافت روزانه ۱۰۰-۲۰۰ میلی گرم ویتامین C برای جلوگیری از برخی از عفونت ها کافی است.
  • به طور معمول ، ویتامین C با پرتقال یا توت فرنگی همراه است ، اما کلم بروکلی سر شار از ویتامین C است.
  • یک و نیم لیوان (۷۸ گرم) از کلم بروکلی پخته شده دارای ۸۴٪  ویتامین C است.
  • پس کلم بروکلی منبع عالی ویتامین C ، ماده مغذی شناخته شده برای حمایت از پاسخ ایمنی سالم است.

کلم-بروکلی-و-ویتامین


 ۱۱- کلم بروکلی و سلامت دهان و دندان

  • کلم بروکلی حاوی طیف گسترده ای از مواد مغذی است که برخی از آنها به حمایت از سلامت دهان و دندان و جلوگیری از بیماری های دندانی معروف هستند.
  • کلم بروکلی منبع خوبی از ویتامین C و کلسیم است ، دو ماده مغذی همراه با کاهش خطر ابتلا به بیماری پریودنتال.
  • یک فلاونوئید موجود در کلم بروکلی ، همچنین ممکن است در جلوگیری از پریودنتیت نقش داشته باشد.
  • تحقیقات اضافی نشان می دهد که سولفورافان موجود در کلم بروکلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان دهان را کاهش دهد.
  • برخی منابع ادعا می کنند که خوردن کلم بروکلی خام می تواند به از بین بردن پلاک و سفیدتر شدن دندان های شما کمک کند. با این حال ، هیچ داده علمی سختگیرانه ای برای حمایت از این امر وجود ندارد.
  • برخی از مواد مغذی موجود در کلم بروکلی با کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های دندانی و دهان همراه است.

تقویت و سلامت دندان


 

۱۲- فواید کلم بروکلی و سلامت استخوان ها و مفاصل

  • بسیاری از مواد مغذی موجود در کلم بروکلی از استخوان های سالم پشتیبانی می کنند و ممکن است از بروز اختلالات مرتبط با استخوان جلوگیری کنند.
  • کلم بروکلی منبع خوبی برای ویتامین K و کلسیم است ، دو ماده مغذی حیاتی برای حفظ استخوانهای سالم است.
  • همچنین حاوی فسفر ، روی و ویتامین های A و C است که برای استخوان های سالم نیز لازم است.
  • یک مطالعه و آزمایش نشان می دهد که سولفورافان موجود در کلم بروکلی ممکن است در جلوگیری از آرتروز کمک کند. با این حال ، تحقیقات بیشتری لازم است تا نتیجه گیری نهایی در مورد نقش آن در انسان انجام شود.
  • بسیاری از مواد مغذی موجود در کلم بروکلی – از جمله کلسیم ، ویتامین K و فسفر – برای حفظ استخوان های سالم ضروری هستند. علاوه بر این ، تحقیقات اولیه نشان می دهد که آنتی اکسیدان های خاصی در کلم بروکلی ممکن است از بروز برخی از اختلالات مفصل جلوگیری کند.

درد استخوانی


 

۱۳- کلم بروکلی و بارداری سالم

  • بدن شما در طول بارداری به ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین زیادی نیاز دارد تا هم از نوزاد و هم مادر پشتیبانی کند.
  • کلم بروکلی منبع خوبی از ویتامین های B است – یعنی B9 ، که به عنوان فولات نیز شناخته می شود.
  • فولات یک ماده مغذی اساسی برای رشد مغز و نخاع جنین است. مصرف منظم غذاهای سرشار از فولات مانند کلم بروکلی می تواند به اطمینان از نتایج حاملگی سالم کمک کند.
  • علاوه بر این ، برخی از مطالعات مربوط به حیوانات نشان می دهد که کلم بروکلی که توسط مادر خورده می شود ، از رشد شناختی سالم تری از نوزاد پشتیبانی می کند.
  • کلم بروکلی حاوی مواد مغذی برای جنبه های خاصی از رشد جنین است. فولات از این نظر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با این وجود ، تحقیقات بیشتری برای مطالعه بیشتر این موضوع ضروری است.

نشانه های اولیه بارداری


 

۱۴- خاصیت کلم بروکلی و سلامت پوست

  • سرطان پوست به دلیل وجود لایه ازن آسیب دیده و افزایش قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) در حال افزایش است.
  • تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات فعال زیستی در کلم بروکلی ممکن است در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش منجر به سرطان پوست شوند جلوگیری کند.
  • در برخی از مطالعات حیوانی ، درمان با عصاره کلم بروکلی منجر به کاهش قابل توجه رشد و شیوع تومور در موش های مبتلا به سرطان پوست ناشی از اشعه ماوراء بنفش شد.
  • مطالعات کوچک حیوانات و انسان نشان داد که عصاره کلم بروکلی به عنوان یک درمان محافظتی در برابر اشعه ماوراء بنفش از رشد تومور بطور قابل توجهی کاسته شده است.

پوست زیبا


جمع بندی خواص کلم بروکلی

  • کلم بروکلی یک سبزی سرشار از مواد مغذی است که می تواند سلامت شما را به روش های مختلفی تقویت کند ، از جمله با کاهش التهاب ، بهبود کنترل قند خون ، تقویت ایمنی و تقویت سلامت قلب.
  • با این حال ، به خاطر داشته باشید که سلامتی از غذاهای منفرد حاصل نمی شود. کلم بروکلی صرفاً یکی از غذاهای سالم بیشمار است که می تواند به سلامتی بهینه کمک کند.
  • گنجاندن این سبزی مغذی در رژیم غذایی سالم و متعادل ممکن است به شما در دستیابی آسان تر به اهداف سلامتی کمک کند

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری