پ
آشنایی-با-خواص-هندوانه

خواص هندوانه + نحوه انتخاب هندوانه رسیده و مضرات هنداونه

امروزه هندوانه به خندوانه نیز معروف شده است به گونه ای که کودکان این میوه ارزشمند را خندوانه می نامند.علت نامیده شدن میوه هندوانه به عنوان خندوانه مرهون برنامه خوب آقای رامبد جوان است. با این جود میوه هندوانه به دلیل آبدار بودن سبب شادی و نشاط افرادی می شود که در حال خوردن هندوانه […]

امروزه هندوانه به خندوانه نیز معروف شده است به گونه ای که کودکان این میوه ارزشمند را خندوانه می نامند.علت نامیده شدن میوه هندوانه به عنوان خندوانه مرهون برنامه خوب آقای رامبد جوان است. با این جود میوه هندوانه به دلیل آبدار بودن سبب شادی و نشاط افرادی می شود که در حال خوردن هندوانه هستند.میوه هندوانه یکی از پرخاصیت ترین میوه های موجود است و آنقدر خواص دارد که شاید باورش سخت باشد. با ما همراه باشید تا با میوه هندوانه بصورت کامل آشنا شویم.

هندوانه چیست؟

هندوانه که یکی از نمادهای فصل تابستان است ، کم کالری و سرشار از آب است. هندوانه اغلب به تنهایی به عنوان یک میان وعده شیرین میل می شود. اما در بسیاری از دستور العمل ها می تواند یک ماده همه کاره باشد. همچنین منبع بسیار خوبی برای لیکوپن و ویتامین های A و C است و نسبت به میوه مرکبات و گوجه فرنگی از اسیدهای کمتری برخوردار است ، سایر ترکیبات شناخته شده  هندوانه ، لیکوپن و ویتامین C هستند.

 آشنایی-با-خواص-هندوانه

نام های دیگر هندوانه

  • بطیخ هندی
  • محال

 

هندوانه به انگلیسی

معادل انگلیسی هندوانه عبارت است از : water melon

 

موارد استعمال هندوانه در طب سنتی

 

اشکال دارویی و طریقه مصرف هندوانه

طبع هندوانه چیست

  • هندوانه از نظر طبیعت سرد و تر است و از نظر خواص ، معتقدند که مسکن صفرا و خون و تشنگی است.

طبع تخم هندوانه چیست

  • تخم هندوانه نیز سرد و تر است و از نظر خواص شبیه تخم کدو است.

خاصیت هندوانه

  • هندوانه به هضم غذا کمک می کند و سینه را نرم می کند.
  • هندوانه ادرار آور است و سبب رقیق شدن خون می شود و بلغم را شرین  و بدن را تر و تازه می کند.
  • برای تب های سوزان مفید بوده و در اصلاح حال اشخاص گرم مزاج و خشک ، هندوانه بیشتر مفید است تا ترشی ها.
  • هندوانه تازه برای معالجه بری بری و رفع التهاب مثانه مفید است.
  • آشامیدن آب هندوانه با سکنجبین برای یرقان و صفرای سوخته و کمک به هضم غذا و ازدیاد ترشح ادرار و خرد کردن سنگ کلیه مفید است.
  • در صورتیکه هندوانه با شکر میل شود برای خنک کردن بدن بسیار مفید است.
  • خوردن هندوانه به همراه شیر برای امراض سوداوی و با تمر هندی برای اخراج مواد صفراوی و رفع خارش و جرب و با شیر خشت برای تبهای گرم و دفع اخلاط مفید است.
  • بهترین زمان خوردن هندوانه ، بین دو طعام است که غذای قبلی هضم شده باشد.

 

خواص هندوانه برای کبد

پختن هندوانه و گرفتن عصاره آن سبب تعادل اعمال کبد و اندام هایی که تحت نظر کبد وظایف خود را انجام می دهند مثل کلیه و دستگاه ادراری می شود.

نحوه استفاده از هندوانه در چین و ژاپن

  • در چین و ژاپن از میوه و پوست و گوشت و آب هندوانه به عنوان ادرار آور و مقوی معده استفاده می شود.

نحوه استفاده از هندوانه در چین و هند

  • در هند و چین از عصاره ریشه هندوانه برای قطع خونریزی پس از سقط جنین استفاده می شود.
  • در هندوستان از مغز تخم هندوانه به عنوان کرم کش استفاده می شود . عصاره الکلی و روغن تخم هندوانه انواع نواری و کرم گرد را در گربه ها فلج می کند.

 

نحوه استفاده از هندوانه در اندونزی

  • در اندونزی هندوانه مخلوط با سرکه و زردچوبه ، برای تسکین دردهای روماتیسمی مصرف می شود.

 

خواص پوست هندوانه

  • پوست و قسمت خوراکی داخل میوه هندوانه برای معالجه یرقان ، دیابت و رفع مسمومیت مفید است.
  • مربای پوست هندوانه با عسل یا شکر برای وسواس و درد سینه و ضعف معده و تقویت هاضمه نافع است.

 مربای پوست هندوانه

برای استفاده از خواص پوست هندوانه ، می توان از پوست آن مربای خوشمزه ای درست کرد و در وعده های صبحانه میل نمود.

فواید گوشت هندوانه

  • گوشت هندوانه برای رفع ناراحتی و زخمهای گلو و دهان مفید است.

فواید گوشت هندوانه زرد

  • گوشت هندوانه زرد رنگ خیلی ملین است.

 

فواید آب هندوانه

  • آب هندوانه برای ناراحتی کلیه یا نقریتیس مفید است و مغز تخم هندوانه نرم کننده پوست و مخاط است.

 فواید تخم هندوانه

  • مقدار خوراک برای مغز هندوانه تا ۲۰ گرم است و برای اخراج سنگ کلیه مفید است.

 

فواید خاکستر پوست هندوانه

  • از خاکستر پوست هندوانه برای معالجه برفک و تاول های دهان استفاده می شود.

 

ترکیبات هندوانه

  • وجو ماده سیترولین در هندوانه محرز شده است. در موه آن کاروتن و لیکوپن و مانیتول وجود دارد.
  • تخم هندوانه دارای ۲۰ الی ۴۰ درصد روغن ثابت است.
  • میوه هندوانه از نظر ویتامین c و پروویتامین a ضعیف است ولی از نظر پکتین خیلی غنی است.
  • تخم هندوانه منبع غنی از آنزیم اوره آز است.
  • در آب هندوانه حدود  ۰٫۱۷ درصد سیترولین وجود دارد
  • روغن تخم هندوانه از نظر خواص ، جانشین روغن بادام می باشد.
  • بررسی دیگری نشان می دهد که در هندوانه یک نوع قند ، که آثار ادرار آور دارد ، وجود دارد.
  • در هندوانه یک نوع نمک موجود است که ورم و التهاب کلیه را معالجه می کندو
  • آزمایش های متعددی نشان می دهد که ماده « کوکور بوسیترین» که در هندوانه موجود است برای کاهش و معالجه فشار خون بالا یا هاپر تنش مفید است.
  • مطالعات انجام شده در هندوستان نشان می دهد که ماده ال-گلوتامیک اسید که از تفاله تخم هندوانه که روغن آن گرفته شده باشد بدست می آید ، در حالت آزاد برای معالجه کمبودهای دماغی و فکری در کودکان و نوجوانان موثر است.

 

مشخصات گیاه هندوانه

  • هندوانه گیاهی است با یک پایه یکساله از خویشاوندان نزدیک خربزه است. ساقه آن منشعب دارای پیچک بی کرک خزنده با برگ های پهن متناوب که در اثربریدگی به پنج قسمت تقسیم می شود و هر قسمت در کناره ها دندانه دار است.
  • گلهای آن کوچک زرد است.میوه آن گرد یا دراز بزرگ است.دارای پوست صاف و لیز و اغلب به رنگ سبز ، گاهی سبز ابلق و گاهی مرمری می باشد.
  • هندوانه پس از رسیدن ، گوشت داخل آن قرمز می شود و دانه ها و تخمهای گیاه را که بر حسب نژاد به رنگهای سیاه ، سفید ، قرمز و یا زرد می باشد در بر گرفته است.

هنداونه در کجاها می روید؟

  • هندوانه بومی اهالی آفریقا است و در اغلب مناطق عالم کاشته می شود.در ایران نژادهای مختلفی از هندوانه در اغلب مناطق کشور کاشته می شود.

خاصیت هندوانه بانمک

  •  هندوانه اگر شیرین باشد مورد پسند خواهد بود. جالب است بدانید که اگر روی هندوانه نمک بریزید شیرین تر می شود! شاید فک کنید که این مساله امکان پذیر نیست اما با توجه به ساختار هندوانه، نمک می تواند هندوانه را شیرین تر کند.

کالری هندوانه

هندوانه ، بسیار کم کالری است و از این نظر برای رژیم لاغری ، یکی از بهترین گزینه هاست.

ارزش غذایی هندوانه

اطلاعات تغذیه ای زیر برای ۱۵۴ گرم هندوانه خام ، توپی تهیه شده است:

  • کالری: ۴۶
  • چربی: ۰٫۲ گرم
  • سدیم: ۱٫۵mg
  • کربوهیدرات ها: ۱۱٫۶ گرم
  • فیبر: ۰٫۶ گرم
  • شکر: ۹٫۵ گرم
  • پروتئین: ۰٫۹ گرم
  • ویتامین C: 12.5mg

مواد-مغذی-هندوانه

مواد مغذی هندوانه

هندوانه کربوهیدرات دارد

کربوهیدراتهای موجود در هندوانه اکثراً قندهایی هستند که فیبر کمی دارند. اگر میزان کربوهیدرات ها برای شما مهم است ، بهتر است هندوانه را با دقت اندازه گیری کنید.

  • یک تکه هندوانه ۱۵۲ گرمی: ۰٫۶ گرم فیبر ، ۹٫۴ گرم قند ، ۱۱٫۵ گرم کل کربوهیدرات ، ۱۰٫۹ گرم کربوهیدرات خالص
  • یک تکه ​​هندوانه ۲۸۶ گرم : ۱٫۱ گرم فیبر ، ۱۸ گرم قند ، ۲۲ گرم کربوهیدرات کل ، ۲۱ گرم کربوهیدرات خالص
  • نیمی از قند موجود در هندوانه فروکتوز ، یک چهارم گلوکز و کمتر از یک چهارم ساکارز است و سایر قندها کسری جزئی را تشکیل می دهند.

 

 هندوانه چقدر چربی دارد؟

  • تقریباً هیچ چربی از هندوانه به دست نمی آید و از این جهت شبیه به سایر خربزه ها مانند طالبی یا خربزه عسلی است.
  • برای اهداف رعایت رژیم ، می توانید هندوانه را یک ماده غذایی بدون چربی در نظر بگیرید.
  • بر خلاف هندوانه ، هسته هندوانه منبع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

 

پروتئین هندوانه چقدر است

  • هندوانه پروتئین کمی دارد . جالب اینجاست که برخی از شرکت ها با جوانه زدن و پوسته پوسته شدن دانه ها پروتئین بذر هندوانه را تولید می کنند. با این حال شما قادر به دریافت آن سطح پروتئین از دانه های تازه نیستید ، زیرا پوسته دانه مانع از هضم پروتئین در داخل می شود.

 

ویتامین ها و مواد معدنی هندوانه

  • هندوانه قرمز کاملا رسیده حاوی مقادیر بیشتری مواد مغذی نسبت به هندوانه کال است.
  • تنها وعده هندوانه منبع خوبی برای ویتامین C و ویتامین A است که درصد قابل توجهی از نیاز روزانه شما را تأمین می کند.
  • ویتامین C می تواند به بهبود زخم کمک کند و گفته می شود که دارای خاصیت ضد پیری و تقویت کننده سیستم ایمنی است ، در حالی که ویتامین A برای سلامتی چشم مهم است.
  • یک تکه هندوانه نیز حدود ۷٪ از نیازهای روزانه شما به مس و اسید پانتوتنیک ، ۵٪ بیوتین ، و ۴٪ ویتامین های B1 و B6 را تأمین می کند.

 

فواید سلامتی هندوانه

فراتر از اینکه یک میوه شیرین تابستانی باشد ، هندوانه می تواند سلامت شما را از چند طریق تقویت کند.

با کم آبی بدن مبارزه می کند

  • هندوانه ۹۲٪ آب خالص دارد و این یک انتخاب غذایی بسیار آبرسان است.
  • استفاده از هندوانه ، خصوصاً در فصل تابستان ، می توناد آب بدن را به تنهایی تامین کند و این همراه با کلی مواد مغذی دیگر است.

 

آنتی اکسیدان ها را ارائه می دهد

  • هندوانه دارای قدرت آنتی اکسیدانی است زیرا منبع خوبی برای لیکوپن است ، یک ماده مغذی کاروتنوئید که تحقیقات نشان داده است ممکن است به کاهش یا جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند.
  • گوجه فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن بسیار شناخته شده است ، اما یک هندوانه کاملا رسیده لیکوپن بیشتری از گوجه فرنگی دارد.
  • سایر آنتی اکسیدان های موجود در هندوانه شامل فلاونوئیدها ، کاروتنوئیدها و تری پپنوئیدها هستند. آنتی اکسیدان ها در ترمیم سلول کمک می کنند و ممکن است به کاهش خطر عفونت ها و برخی سرطان ها کمک کنند.

خاصیت آنتی اکسیدانی هندوانهخاصیت آنتی اکسیدانی هندوانه

خواص هندوانه در جلوگیری از سرطان کمک کند

  • محققان به دلیل اثرات ضد سرطانی لیکوپن و سایر ترکیبات گیاهی جداگانه ،هندوانه را مطالعه کرده اند.
  • اگرچه مصرف لیکوپن با ریسک پایین برخی از انواع سرطان همراه است ، اما نتایج مطالعه مختلف است. به نظر می رسد قویترین پیوند بین لیکوپن و سرطان های دستگاه گوارش باشد.
  • به نظر می رسد با کاهش فاکتور رشد انسولین (IGF) ، پروتئین درگیر در تقسیم سلولی ، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. سطح بالای IGF به سرطان مرتبط است.

فواید هندوانه برای سرطان

خواص هندوانه برای سلامت قلب

  • بیماری قلبی عامل شماره یک مرگ و میر در سراسر جهان است.
  •  رژیم غذایی با کاهش فشار خون و کلسترول می توانند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهند.
  • چندین ماده مغذی موجود در هندوانه فواید خاصی برای سلامت قلب دارند.
  • مطالعات نشان می دهد که لیکوپن ممکن است به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند. همچنین می تواند به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول کمک کند.
  • براساس مطالعات انجام شده در زنان چاق ، یائسه و مردان فنلاندی ، لیکوپن ممکن است سختی و ضخامت دیواره های شریان را نیز کاهش دهد.
  • هندوانه همچنین حاوی سیترولین ، یک اسید آمینه است که ممکن است سطح اکسید نیتریک در بدن را افزایش دهد. اکسید نیتریک به رگهای خونی شما کمک می کند که فشار خون را کاهش دهد.
  • سایر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در هندوانه نیز برای قلب شما مفید هستند. اینها شامل ویتامین های A ، B6 ، C ، منیزیم و پتاسیم است

قلب چیست

فواید هندوانه برای بیماری های قلبی

خواص هندوانه برای لاغری

در یک مطالعه کوچک از بزرگسالان دارای اضافه وزن ، افرادی که هندوانه را در مقابل کوکی های کم چرب مصرف می کنند ، احساس سیری بیشتری می کنند و کاهش وزن بدن را تجربه نمودند.

وزن-کم-بدن-و-لاغری-مفرط

 

خواص هندوانه برای پوست و مو مناسب

  • دو ویتامین موجود در هندوانه  A و C برای سلامتی پوست و مو مهم هستند.
  • ویتامین C به بدن شما کمک می کند تا کلاژن را بسازد ، پروتئینی که پوست و موهای شما را قوی نگه می دارد.
  • ویتامین A برای پوست سالم نیز مهم است زیرا به ایجاد و ترمیم سلولهای پوستی کمک می کند. بدون ویتامین کافی ، پوست شما می تواند خشک و پوسته پوسته به نظر برسد.
  • لیکوپن و بتاکاروتن هم ممکن است به محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی کمک کنند

پوست زیبا

فواید هندوانه برای مو

خواص هندوانه برای بهبود هضم

  • هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است – هر دو برای هضم سالم مهم هستند.
  • فیبر می تواند بخش عمده ای از مدفوع شما را تأمین کند ، در حالی که آب به شما کمک می کند تا دستگاه گوارش شما به طور موثر حرکت کند.
  • خوردن میوه و سبزیجات غنی از آب و فیبر از جمله هندوانه می تواند برای پیشبرد حرکات طبیعی روده بسیار مفید باشد.

زماری-و-بهبود-هضم

فواید هندوانه برای هضم بهتر غذا

خاصیت ندوانه در پیشگیری از آسم

  • برخی از کارشناسان معتقدند که رادیکال های آزاد در ایجاد آسم نقش دارند. وجود برخی آنتی اکسیدان های خاص در ریه ها ، از جمله ویتامین C ، ممکن است خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.
  • مطالعات تأیید نکرده اند که مصرف مکمل های ویتامین C می تواند به جلوگیری از آسم کمک کند ، اما رژیم غذایی سرشار از ویتامین C ممکن است از بروز آسم محافظت کند.

 

 

خواص هندوانه برای بدنسازی

  • اسید آمینه سیترولین به مقدار قابل توجهی در هندوانه موجود است. می توانید کپسول های سیترولین غلیظ را که به عنوان یک مکمل غذایی برای عملکرد ورزشی به فروش می رسد ، پیدا کنید. فواید سیترولین قطعی نیست ، اگرچه مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد مکمل های سیترولین ممکن است احساس خستگی حین ورزش را کاهش دهد.

خواص هندوانه برای مردان

خواص هندوانه در جلوگیری از تخریب ماکولا

  • لیکوپن در چندین قسمت از چشم یافت می شود که به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو و التهاب کمک می کند.
  • همچنین ممکن است از تخریب ماکولا وابسته به سن جلوگیری کند. این یک مشکل شایع چشم است که می تواند باعث کوری در بزرگسالان مسن شود.
  • نقش لیکوپن به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ممکن است به جلوگیری از پیشرفت و بدتر شدن AMD کمک کند.

ورزش-دادن-چشمخواص هندوانه برای سلامت چشم

خواص هندوانه برای سیستم مغزی و عصبی

کولین آنتی اکسیدان دیگری است که در هندوانه وجود دارد و فعالیتهای زیر را شامل می شود:

  • حرکت عضلات
  • یادگیری و حافظه
  • حفظ ساختار غشای سلولی
  • انتقال تکانه های عصبی
  • رشد اولیه مغز

یک نظریه می گوید که کولین ممکن است به کند شدن پیشرفت زوال عقل در بیماری آلزایمر کمک کند ، اما شواهد کافی برای تأیید این امر وجود ندارد.

 

خواص  هندوانه برای عملکرد کلیه ها

  • برخی افراد برای کمک به بدن خود در از بین بردن آب و نمک اضافی از داروهای مدر ( ادرار آور ) استفاده می کنند. این می تواند برای مبتلایان به مشکلات کلیوی ، فشار خون بالا و سایر شرایط مفید باشد.
  • یک مطالعه مارس در سال ۲۰۱۴ نتیجه گرفت که عمل ادرارآور هندوانه ممکن است به همان اندازه فوروزمید که یک ادرارآور مشهور است ، مؤثر باشد.
  • این خاصیت می تواند آن را به گزینه ای طبیعی برای افراد دارای مایعات اضافی تبدیل کند. هرگز بدون گفتگو با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ، از مصرف داروی تجویز شده خودداری کنید.

خواص هندوانه برای دفع سنگ کلیه

یکی از توصیه های پزشکی برای افراد مبتلا به سنگ کلیه ، نوشیدن مایعات فراوان است. یکی از بهترین گزینه ها که می تواند آب بدن را افزایش دهد و همزمان به شما احساس لذت و رضایت بدهد ، خوردن هندوانه است.

آشنایی-با-ساختار-کلیه-ها

فواید هندوانه برای سنگ کلیه

آلرژی

  • آلرژی های هندوانه نادر است. اما اگر تب یونجه دارید ، ممکن است شما به یک سندرم غذایی آلرژی به گرده مبتلا شوید که ممکن است منجر به واکنش متقاطع پروتئین های موجود در هندوانه شود که مشابه گرده باشد.
  • اگر به گرده یا علفهای گیاهی حساسیت دارید ، ممکن است هنگام خوردن هندوانه یک واکنش مشابه را تجربه کنید.
  • ممکن است بعد از خوردن هندوانه احساس خستگی و خارش در دهان خود کنید. در موارد نادر ، این می تواند جدی تر باشد و باعث تورم گلو یا آنافیلاکسی شود.

خواص میوه پایایا
>>>
ویتامین های هندوانه :


عوارض خوردن هندوانه

  • هندوانه ، که در اعتدال مصرف می شود ، خطرات کمی دارد. از آنجا که حاوی قند است ، افراد مبتلا به دیابت هنگام خوردن هندوانه باید محتاط باشند.
  • خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا در هضم اختلال ایجاد می کند.
  • خوردن هندوانه بصورت ناشتا ، مضر است ، خصوصاً اگر هوا خیلی گرم و انسان تشنه باشد و در مزاجهای بسیار صفراوی هندوانه مانند آب کدو کمک به ازدیای صفرا می کند.
  • هندوانه برای طحال مضر ، اشخاص سرد مزاج و معده های سرد مضر است.
  • در این موارد برای رفع اختلال ایجاد شده باید از عسل و گل قند استفاده کرد.
  • در اشخاص سرد مزاج هندوانه موجب تضعیف قوه باه می شود و درد مفاصل ایجاد می کند.

ذخیره سازی و نگهداری هندوانه

  • هندوانه تازه را می توان در دمای اتاق نگهداری کرد. گرما باعث خشک شدن گوشت هندوانه می شود ، بنابراین اگر گرم باشد ، هندوانه ها در صورت وجود در جای خنک یا یخچال نگهداری شوند.
  • هندوانه بدون برش را می توان به مدت دو تا سه هفته در یخچال نگهداری کرد.
  • پس از بریدن هندوانه ، اگر در یک ظرف بسته یا در بسته پلاستیکی بسته شده باشد ، می توانید آن را تا پنج روز در یخچال نگه دارید.
  • همچنین می توانید هندوانه ای را که در تکه های بریده شده است فریز کنید.

فواید-سرشار-هندوانه

نحوه نگهداری از هندوانه

 

راههای شناسایی هندوانه رسیده و شیرین

  • یک هندوانه رسیده از نظر اندازه بسیار بزرگ و وزن سنگینی دارد.هرچه هندوانه وزن بیشتری داشته باشد ، احتمالاً شیرین ترو قرمز تر باشد.
  • قسمت بیرونی باید محکم و عاری از زخم ها یا چاله ها باشد.
  • نقطه زمین – جایی که هندوانه روی زمین استراحت می کرد- باید بر خلاف رنگ سفید ، یک رنگ زرد خامه ای داشته باشد.
  •  یک هندوانه خوب و رسیده در رنگ سبز تیره و در ظاهر مات باشد، به جای اینکه براق باشد. هندوانه براق معمولا نرسیده است

 

معلومات | دنیای اطلاعات عمومی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید