×

بهترین و حرفه ای ترین دوره آموزش فتوشاپ

مشاهده و خرید
پ

خواص عسل از نظر پزشکی

خواص عسل از زمان های بسیار قدیم زبانزد خاص و عام بوده و  از عسل به عنوان غذا و دارو استفاده میشده است.از نظر ترکیبات گیاهی مفید بسیار غنی است و چندین فایده برای سلامتی نیز دارد.عسل به ویژه در هنگام استفاده به جای شکر تصفیه شده که 100٪ کالری خالی است ، بسیار سالم […]

خواص عسل از زمان های بسیار قدیم زبانزد خاص و عام بوده و  از عسل به عنوان غذا و دارو استفاده میشده است.از نظر ترکیبات گیاهی مفید بسیار غنی است و چندین فایده برای سلامتی نیز دارد.عسل به ویژه در هنگام استفاده به جای شکر تصفیه شده که 100٪ کالری خالی است ، بسیار سالم است.در این مقاله از معلومات تغذیه سالم به مزیتهای  برتر سلامتی عسل از نظر پزشکی اشاره خواهیم نمود .پس تا انتهای این مقاله با ما باشید و بدانید چرا باید روزانه عسل مصرف کنید.

 

خواص-عسل-طبیعی

1- عسل سرشار از مواد مغذی گیاهان و میوه هاست

  • عسل یک مایع شیرین و غلیظ است که توسط زنبور عسل ساخته شده است.
  • زنبورها شهد گل ها- عمدتاً شهد غنی از قند گل – را از محیط خود جمع می کنند.
  • هنگامی که داخل کندوی زنبور عسل می شوند ، مرتباً شهد را مصرف کرده ، هضم کرده و مجدداً شهد می کنند.
  • محصول نهایی عسل است ، مایعی که به عنوان غذای ذخیره شده برای زنبورها استفاده می شود. بو ، رنگ و طعم بستگی به انواع گلهای بازدید شده بستگی دارد.
  • از نظر تغذیه ای ، 1 قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) حاوی 64 کالری و 17 گرم شکر شامل فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز و ساکارز است.
  • این ماده تقریباً حاوی فیبر ، چربی یا پروتئین نیست.
  • عسل همچنین حاوی مقادیر کمیاب – زیر 1٪ از RDI – چندین ویتامین و مواد معدنی است ، اما برای تحقق نیازهای روزانه خود مجبور به خوردن مقدار زیادی پوند هستید.
  • نقطه قوت خواص عسل از نظر ترکیبات گیاهی فعال زیستی و آنتی اکسیدان ها طبیعی است. انواع تیره تر نسبت به انواع سبک تر در این ترکیبات حتی بالاتر هستند.

 

عسل سرشار از مواد عالی موجود در گیاهان و میوه ها است.

 

2- خواص آنتی اکسیدانی عسل

  • عسل با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم است. اینها شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها هستند.
  • دانشمندان بر این باورند که خواص موجود در ترکیبات گیاهی این قدرت آنتی اکسیدانی آن را به عسل می دهد.
  • جالب اینجاست که دو مطالعه نشان داده اند که خواص عسل گندم سیاه مقدار آنتی اکسیدانی خون شما را افزایش می دهد.
  • آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر حملات قلبی ، سکته های مغزی و برخی از انواع سرطان ها مرتبط هستند. آنها همچنین ممکن است سلامت چشم را ارتقا دهند.
خاصیت آنتی اکسیدانی عسل
خاصیت آنتی اکسیدانی عسل

 

3- خواص عسل برای درمان دیابت

  • شواهد مربوط به رابطه خواص عسل و دیابت مختلط است.از سویی ، می تواند چندین عامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش دهد.
  • به عنوان مثال ، ممکن است کلسترول LDL “بد” ، تری گلیسیریدها و التهاب را پایین بیاورد در حالی که کلسترول HDL “خوب” را بالا می برد.
  • با این حال ، برخی از تحقیقات نشان داده اند که می تواند سطح قند خون را نیز افزایش دهد – نه به اندازه قند تصفیه شده.
  • در حالی که عسل ممکن است کمی بهتر از قند تصفیه شده برای مبتلایان به دیابت باشد ، اما باید با احتیاط مصرف شود.
  • در حقیقت ، افراد مبتلا به دیابت با به حداقل رساندن تمام غذاهای پر کربوهیدرات ممکن است بهترین کارها را انجام دهند
درمان-دیابت
درمان-دیابت

 

4- خاصیت عسل در کاهش فشار خون کمک کنند

  • فشار خون عامل مهمی برای بیماری های قلبی است و خواص عسل ممکن است به کاهش آن کمک کند.دلیل این امر خاصیت آنتی اکسیدانی ترکیبات عسل است که با فشار خون پایین آمده اند.مطالعات انجام شده در موش صحرایی و انسان نشان دهنده کاهش متوسط فشار خون در مصرف عسل است.

خواص عسل در درمان فشار-خون-بالا

 

5-مزایای هسل در بهبود وضعیت کلسترول بالا

این نوع کلسترول ، نقش مهمی در تصلب شرایین ایفا می‌کند ، تجمع چربی در شریان ها می‌تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود .به طور شگفت‌انگیز ، مطالعات متعددی نشان می‌دهند که عسل ممکن است سطح کلسترول شما را بهبود بخشد .
عسل ،سطح کلسترول بد را کاهش می‌دهد در حالی که سطح HDL یعنی کلسترول ” خوب ” را افزایش می‌دهد .
به عنوان مثال ، در یک مطالعه ۵۵ بیمار مبتلا به کلسترول بالا ، را با خوراندن عسل و شکر بصورت نموداری مقایسه کرند و دریافتند که عسل باعث کاهش ۵.۸ درصد در LDL و افزایش ۳.۳ درصد در کلسترول HDL شده‌است .

 

خواص عسل در درمان کلسترول-بالا
خواص عسل در درمان کلسترول-بالا

6- فواید عسل می تواند در درمان تری گلیسیرید

تری گلیسیرید خون بالا یکی دیگر از عوامل خطر بیماری قلبی است.تری گلیسیرید همچنین با مقاومت به انسولین ، یک عامل اصلی دیابت نوع 2 همراه هستند.سطح تری گلیسیرید در رژیم غذایی پر قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده افزایش می یابد.جالب اینجاست که ، مطالعات متعدد ، مصرف عسل طبیعی را با سطح تری گلیسیرید پایین تر ، به ویژه هنگامی که از آن برای جایگزینی شکر استفاده می شود ، پیوند داده است .به عنوان مثال ، یک مطالعه با مقایسه عسل و شکر ، 11 تا 19 درصد سطح تری گلیسیرید پایین تری را در گروه عسل پیدا کرد.

 

عسل و تری-گلیسیرید
عسل و تری-گلیسیرید

7- فواید عسل بر سلامت قلب

آنتی اکسیدان های موجود در عسل با اثرات مفیدی بر سلامت قلب ارتباط دارند ، از جمله افزایش جریان خون به قلب شما و کاهش خطر ایجاد لخته خون.

  • عسل منبع غنی از فنل ها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی است. بسیاری از این موارد با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است.
  • آنها ممکن است شریانهای قلب شما را گشاد کنند و جریان خون به قلب شما افزایش یابد. عسل طبیعی همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون کمک کنند ، که می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.
  • علاوه بر این ، یک مطالعه در موش صحرایی نشان داد که عسل قلب را از استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

خواص-عسل

 

8- خواص عسل در بهبودی سوختگی و زخم

  • از زمان مصر باستان ، برای درمان زخم ها و سوختگی ها از معالجه موضعی عسل استفاده شده است و امروزه هنوز هم رایج است.
  • با بررسی 26 تحقیق در مورد مراقبت از عسل و زخم ، عسل بیشترین تأثیر را در بهبود سوختگی و ضایعات با ضخامت جزئی و بعد از عمل جراحی دارد.
  • عسل همچنین یک درمان مؤثر برای زخم پای دیابتی است که عوارض جدی آن می تواند منجر به قطع عضو شود
  • در یک مطالعه میزان موفقیت 43.3٪ درمان زخم با عسل گزارش شده است. در یک مطالعه دیگر ، عسل موضعی تقریباً 97٪ از زخمهای دیابتی بیماران را بهبود بخشیده است.
  • علاوه بر این ، می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی از جمله پسوریازیس و ضایعات تبخال کمک کند.

هنگام استفاده روی پوست ، عسل می تواند بخشی از یک برنامه درمانی مؤثر برای سوختگی ، زخم ها و بسیاری از شرایط پوستی دیگر باشد. به ویژه برای زخم پای دیابتی موثر است.

 

درمان-سوختگی-بوسیله-عسل

 

9- فایده عسل در کاهش سرفه کودکان

سرفه برای کودکان مبتلا به عفونتهای تنفسی فوقانی یک مشکل شایع است.این عفونت ها می توانند بر کودکان و والدین در خواب و کیفیت زندگی تأثیر بگذارند. با این وجود ، داروهای اصلی سرفه همیشه مؤثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند. جالب است که ممکن است عسل انتخاب بهتری باشد و شواهد نشان می دهد که بسیار مؤثر است.

برای کودکان بالای یک سال ، عسل می تواند به عنوان یک مهار کننده سرفه طبیعی و بی خطر عمل کند. برخی مطالعات نشان می دهد که حتی از سرفه نیز موثر است.

کاهش سرفه کردن با عسل

 

جمع بندی و نتیجه گیری :

  • عسل یک جایگزین خوشمزه و سالم برای قند است.
  • حتماً یک مارک با کیفیت را انتخاب کنید ، زیرا ممکن است برخی از محصولات با کیفیت پایین با شربت مخلوط شوند.
  • به خاطر داشته باشید که عسل فقط باید در حد اعتدال مصرف شود ، زیرا هنوز هم کالری و قند زیادی دارد.
  • فواید عسل بیشتر از همه وقتی  خودش را نشان می دهد که بعنوان جایگزین شیرین کننده دیگری مورد استفاده قرار نگیرد.
  • در پایان باید گفت که بایستی در مصرف عسل حد اعتدال را رعایت کرد و این را دانست که عسل  از شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا تنها کمی بهتر است.

 

 

بیشتر بدانید:

” انواع عسل از حیث کیفیت | چرایی تفاوت اساسی قیمت انواع عسل؟

” معرفی کامل شغل پرورش زنبور و تولید عسل طبیعی

” نحوه خرید عسل طبیعی

منبع
healthline
کلیدواژه : تغذیه سالمعسل
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری