پ

خواص رب انار برای سلامتی | یک چاشنی خوشمزه و یک دنیا خاصیت

پیشتر در مقاله ای با عنوان ” خواص انار و فواید درمانی آب انار که باید بدانید ” با خواص در مانی انار آشنا شدیم و ضرورت استفاده از این میوه شگفت انگیز را دانستیم اما انار میوه ای است که تنها در چندین ماه از سال قابل یافت است و خواص درمانی انار هنگامی آثار […]

پیشتر در مقاله ای با عنوان ” خواص انار و فواید درمانی آب انار که باید بدانید ” با خواص در مانی انار آشنا شدیم و ضرورت استفاده از این میوه شگفت انگیز را دانستیم اما انار میوه ای است که تنها در چندین ماه از سال قابل یافت است و خواص درمانی انار هنگامی آثار شگفت انگیز خود بر بدن را نشان می دهد که بصورت پیوسته مورد استفاده قرار گیرد.این موضوع استفاده از برخی فراورده های انار خصوصاً رب انار که خاستگاهی ایرانی نیز دارد را ضروری می کند. خواص رب انار چیزی کم از خود انار ندارد .می توان با فراوری انار و تهیه رب انار از آن ، خواص انار را در طول سال بهرمند گردید.

 

خواص رب انار برای سلامتی

رب انار به عنوان یکی از فرآورده های انار که مربوط به کشورهای خاورمیانه است طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد.بسیاری از افراد گمان می کنند که پختن انار باعث از بین رفتن خواص درمانی آن شده و رب انار تنها یک ماده غذایی خوشمزه است که فواید چندانی برای سلامتی بدن ندارد.

خواص رب انار برای سیستم ایمنی بدن

  • رب انار حاوی آنتی اکسیدان های مختلف، به ویژه ویتامین C است که برای سیستم ایمنی مفید هستند.
  • در هنگام هضم مواد غذایی، فرآیندی به نام اکسیداسیون روی می دهد که طی این فرآیند رادیکال های آزاد ایجاد می شوند.
  • رادیکال های آزاد بافت های مختلف بدن را تخریب کرده و باعث بروز بیماری هایی مانند سرطان و بیماری قلبی می شوند.
  • رادیکال های آزاد علاوه بر غذا، از طریق آلودگی های محیطی نظیر دود و تشعشعات وارد بدن می شوند.
  • آنتی اکسیدان ها به سیستم ایمنی کمک می کنند تا از سلول های بدن در برابر تاثیرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت کنند.

خاصیت آنتی اکسیدانی رب انار


کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب

  • کلسترول بد مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی است.
  • این نوع کلسترول با رسوب در رگهای خونی باعث تنگ شدن و سخت شدن دیواره عروق شده و فشار بر ماهیچه قلب برای پمپاژ خون به بخش های مختلف بدن را دو چندان می کند.
  • آب انار می تواند مانع از تجمع کلسترول در رگها شود یا سرعت آن را کاهش دهد.
کلسترول-بالا
کلسترول-بالا

 

خواص رب انار –  حفظ سلامت قلب

  • انار حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان های پلی فنول است که می توانند میزان لیپوپروتئین های با دانسیته پایین را کاهش دهند؛
  • لیپوپروتئین های با دانسیته پایین ترکیباتی هستند که زمینه را برای رسوب کلسترول فراهم می کنند.
  • به زبان ساده تر، پلی فنول ها سطح چربی بد خون را کاهش داده و از ایجاد صفحات چربی در رگ های خونی پیشگیری می کنند و بدین ترتیب موجب کاهش فشار به قلب و حفظ سلامت قلب می شوند.
قلب چیست
قلب چیست

 


[irp posts=”4840″ name=”قلب چیست و چگونه کار می کند؟ | آشنایی با ساختار قلب و عروق”]


رب انار سرشار از انواع ویتامین B

  • رب انار حاوی انواع ویتامین های گروه B از جمله B1، B3، B5 و B6 است.
  • ویتامین B1 یا تیامین علاوه بر کمک به بدن در تولید انرژی، در بهبود عملکرد آنزیم های مفید برای ماهیچه ها، سیستم قلبی عروقی و سیستم عصبی نیز موثر است.
  • ویتامین B3 یا نیاسین به حفظ سلامت و شادابی پوست، سیستم عصبی و سیستم گوارش بدن کمک می کند.
  • ویتامین B5 یا پانتوتنیک اسید به ارتقاء رشد و نمو طبیعی بدن به ویژه در دوران جوانی کمک می کند.
  • ویتامین B6 یا پیریدوکسین به تجزیه پروتئین دریافتی از مواد غذایی و نیز حفظ سلامت سلول (گلبول) های قرمز خون کمک می کند.


خواص رب انار برای بارداری

  • رب انار حاوی نیاسین است که ماده ای ضروری برای رشد ذهن جنین می باشد بنابراین خوردن آن به خانم های باردار توصیه می شود.
  • همچنین خانم های باردار می توانند برای کاهش تهوع خود رب انار مصرف نمایند و اشتهای خود را افزایش دهند.

نشانه های اولیه بارداری


پیشگیری از سرطان

  •  استفاده منظم از رب و آب انار سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان ها بویژه سران سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان می شود.
  • خاصیت ضد سرطانی رب انار مربوط به خاصیت آنتی اکسیدانی آن است.

 


[irp posts=”7642″ name=”خواص انار و فواید درمانی آب انار که باید بدانید”]


درمان آفت

  • رب انار به درمان آفت و جوش دهان کمک می کند. برای بهتر شدن آفت و جوش دهان مقداری رب انار ترش را به صورت موضعی بر روی جوش یا آفت قرار دهید.

عوارض جانبی رب انار

  •  رب انار بدلیل وجود آهن در آن دیر هضم است و افراد سرد مزاج نباید بیش از حد رب انار مصرف کنند.
  • خوردن رب انار موجب سست شدن معده و ایجاد نفخ می شود بنابراین افراد مبتلا به زخم معده و روده نباید رب انار مصرف کنند.
  • زیاده روی در مصرف رب انار سبب ابتلا به یبوست، گلودرد و ناراحتی معده می شود و مبتلایان به بیماری ریه بهتر است رب انار مصرف نکنند.
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری