کد خبر:11983
پ

طریقه خشک کردن سیب

پیشتر در مقاله ای با ” خواص سیب + فواید پزشکی ، اشکال دارویی ، عوارض احتمالی ” بطور مفصل آشنا شدیم و ضرورت استفاده از میوه گرانبهای سیب در تمام طول سال را متذکر گردیدیم. اما در غیر فصل پرورش سیب با چالش فقدان میوه سیب روبر و هستیم و شاید خشک کردن سیب در […]

پیشتر در مقاله ای با ” خواص سیب + فواید پزشکی ، اشکال دارویی ، عوارض احتمالی ” بطور مفصل آشنا شدیم و ضرورت استفاده از میوه گرانبهای سیب در تمام طول سال را متذکر گردیدیم. اما در غیر فصل پرورش سیب با چالش فقدان میوه سیب روبر و هستیم و شاید خشک کردن سیب در فصول فراوانی سیب و استفاده آن در فصول کمبود سیب بهترین راهکار ممکن برای بهره مندی از این میوه پرخاصیت در تمام طول سال باشد.با ما همراه باشید با با نحوه خشک کرد سیب و استفاده از سیب خشک آشنا بشویم.

نحوه-خشک-کردن-میوه-سیب

چگونه میوه سیب را خشک کنیم

فواید پوست سیب خشک شده

  • پوست سیب خشک شده به صورت جوشانده برای رفع ورم مفاصل ، روماتیسم ، نقرس و ناراحتی های کلیه که منجر به کاهش ادرار می شود بسیار مفید است ، زیرا ادرار آور است و دستگاه هاضمه را مرتب می کند و دفع اسید اوریک را تسهیل می نماید
  •  یک مطالعه آزمایشگاهی روی موش ها  نشان داد که عصاره سیب خشک شده با یخ زدگی به محافظت از سلول های معده در اثر صدمات ناشی از NSAID ها کمک می کن.

نحوه خشک کردن سیب

  • برای خشک کردن سیب ، فقط از سیب های رسیده و بدون لک استفاده کنید.
  • سیب های شیرین را با پوست به قطعات مساوی البته بدون دم تقسیم کنید.
  • دانه های سیاه رنگ را نیز خارج کنید.
  • برای سیب های ترش بهتر است پوست آنها را بگیرید.
  • تکه های سیب باید دارای ضخامت ۱/۵ سانتی متر باشد تا به طور همزمان و کامل خشک شود.( حلقه ای بهتر است)

چگونه سیب را خشک کنیم که سیاه نشود

  • برای جلوگیری از سیاه شدن ، حلقه های سیب را فوراً در آب نمک ۱ درصد (۱۰ گرم نمک در یک لیتر آب ) فرو ببرید.

 

خشک کردن سیب در آفتاب

  • در آفتاب ، محصول زودتر و سریعتر خشک می گردد.
  • در بسیاری از نقاط کشورمان با شرایط آب و هوای موجود ، می توان انواع زیادی از میوه ها را در فصل فراوانی به منظور استفاده در سایر فصول ، در هوای آزاد و با استفاده از آفتاب ، خشک نمود.
  • تکه های سیب در مدت ۸ تا ۲۴ ساعت و ۶۵ درجه حرارت سانتی گراد خشک کنید.

خوای-سیب-خشک-شدهنحوه خشک کردن سیب در افتاب

هنگام خشک کردن باید چه نکاتی را رعایت کرد

  1. سیب ها را خوب شستوشوی بدهید
  2. دستها و وسایل را باید قبل از هر کاری تمیز بشویید.
  3. روی سیب ها را توسط یک پارچه تمیز و نازک بپوشانید.
  4. سیب ها را جهت خشک کردن روی زمین قرار ندهید
  5. پارچه روی سیب ها را هر چند روز یک بار تعویض کنید و آنرا کاملاً شویید.
  6. ظروف مصرف شده باید کاملاً تمیز شوند.
  7. میوه های خشک شده را در ظرف سر بسته و دور از گرد و غبار نگه دارید.
  8. جریان هوا باید در لابه لای میوه ها به خوبی حرکت نماید.
  9. هوا باید خشک و گرم باشد
  10. میوه های خوب و سالم انتخاب شوند

طرز-خشک-کردن-سیب

وسایل مورد نیاز خشک کردن سیب

  • چاقوی تیز جهت پوست کنی و بریدن میوه ها
  • تخته چوب جهت کار روی آن
  • ظرف مناسب برای شستشوی میوه و سبزی ها
  • یک جعبه بزرگ با گنجایش چند طبقه ، به منظور گوگرد دهی
  • ظرف برای آتش زدن گوگرد
  • طبق یا توری برای پهن نمودن میوه ها سبزی ها
  • پارچه نازک و تمیز ، جهت پوشاندن روی سبزی ها و میوه ها

 

مراحل خشک کردن میوه سیب

  • سیب های تازه ، رسیده ، سالم و بدون لک را جمع آوری نموده و با احتیاط به محل کار حمل نماید.
  • سیب ها را در یک ظرف آب تمیز ، خوب بشویید.
  • سپس در صورت لزوم پوست آنها را بگیرید.
  • دانه یا هسته آنها را جدا کنید.
  • سیب هارا ورقه ورقه کنید و روی یک پارچه تمیز قرار دهید.
  • طبق های آماده شده را در آفتاب ، در محلی بالاتر از سطح زمین طوری قرار دهید که از حداکثر نور آفتاب استفاده نمائید و هوا به راحتی در داخل طبق ها وارد و خارج شود.
  • هر روز دو یا سه بار سیب ها را پشت رو کنید.
  • می توانید برای این کار چهارچوبی از فلز یا چوب درست کرد و طبقات را در آن قرار داد و اطراف آن را با تنظیف پوشاند.
  • سیب ها باید آنقدر در آفتاب بماند که دو سوم آب آنها گرفته شود.
  • طبیعی است که سیب ها در حال خشک شدن را از معرض بارن و شبنم نیز حفظ کنیم.

خرمالو-خشک-شده

چه موقع بفهمیم سیب ها خشک شده اند؟

  • سیب ها زمانی خشک شده محسوب می شوند که اگر آنها را بهم فشار بدهید به راحتی از هم جدا شوند.

چه مدت طول می کشد تا میوه سیب خشک شود؟

  • معمولاً بعد از گذشت ۸ تا ۱۰ روز سیب ها خشک می شوند.

 عناب-خشک-شده

سیب خشک شده را چگونه نگهداری کنیم؟

  • بعد از خشک شدن سیب ها آنها را در ظرف سفالی  ، پاکت ، کیسه های پارچه ای ، شیشه و یا قوطی فلزی ضد زنگ ذخیره کنید.
  • در هر حال ، محصول خشک شده باید در مقابل رطوبت ، حشرات و گرد و غبار محفوظ بماند.
  • قبل از خشک کردن سیب ها به منظور حفظ ویتامین ها و مزه ، آنها را گوگرد می دهند.

نحوه گوگرد دهی سیب برای خش کردن آن

  • برای گوگرد دهی سیب ها را با کمی فاصله روی هم قرار می دهند و سپس جعبه بزرگی را که دارای یک منفذ است و کلیه طبقات را در بر می گیرد روی آنها قرار داده و سپس ظرف محتوی کاغذ را که در داخل آن گوگرد خالص به مقدار دو قاشق چای خوری (۱۰ گرم) برای هر کیلو سیب وجود دارد ، زیر جعبه برده و آن را آتش می زنند.
  • به محض آتش گرفتن کاغذ منفذ را می بند تا گوگرد کاملاً به صورت دود در تمام فضای جعبه و در لابه لای طبقات سیب پراکنده شود.
  • مدت گوگرد دهی برای کلیه میوه ها ، اگر به صورت حلقه ای باشند ۶۰ دقیقه و در غیر این صورت ۱۲۰ دقیقه خواهد بود.

 

روش خشک کردن سیب در مایکروفر

پس از طی مراحل مقدماتی خشک کردن سیب یعنی انتخاب میوه مناسب ، شستشو میوه ها ، گرفتن پوست در صورت نیاز ، برش زدن میوه ها ، چیدن روی ظرف مناسب ، کافی است آن را درون ماکرو فرا قرار داده و در دمای ۳۶۰ درجه تنظیم کنید و به مدت حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه ( بسته به مقاومت میوه مورد نظر) منتظر بمانید تا سیب ، خشک شود.

 

از کجا متوجه خشک شدن میوه در ماکروفر شویم؟

پس از اینکه میوه‌ها حالت چروکیده پیدا کردند زمان مناسبی برای خارج کردن آن‌ها از ماکروفر است.

میوه-خشکخشک کردن میوه در ماکروفر

طریقه درست کردن مارمالاد سیب

  •  ۶۰۰ گرم سیب درختی را پوست کنده و هشت قسمت کنید ، هسته ها را خارج و خرد کنید.
  • با یک قاشق چایخوری وانیل شیرین و ۶۰۰ گرم قند مخصوص دیابت مانند طرز تهیه مارمالاد انجام دهید.

 

روش خشک کردن میوه ها روی بخاری

  •  ابتدا روی بخاری یا شوفاژ را سعی کنید با فویل آلومینیومی خوب بپوشانید.
  • یک پارچه نخی تمیز روی فویل پهن کنید.
  • سعی کنید تا حد امکان از پارچه ای استفاده کنید که پرز نداشته باشد.
  • اگر پارچه ای شما پرز دار باشد چیپس شما خوب در نمی آید.
  • میوه‌ها را به طور مرتب بر روی پارچه بچینید و منتظر بمانید تا کاملا خشک شوند.
  • یکی از مزیت های استفاده از پارچه این است که دیگر نیازی به زیرورو کردن میوه‌ها نیست.
  • بعد از گذشت زمان کافی یعنی وقتی که میوه ها به طور کامل و به صورت یک دست خشک شدند ، میوه های خشک شده را از روی پارچه بردارید و در داخل یک ظرف یا جعبه در بسته قرار دهید.
  • برای خشک کردن میوه پرتقال روی بخاری ما به زمان بیشتری نیاز داریم برای همین پرتقال ها را باید خیلی نازک برش بدهیم.
  • پس در نظر داشته باشید که خشک کردن میوه ها ، هم به نوع میوه ، مقدار حرارت سوفاژ و ضخامت میوه بستگی دارد.
  • برای اینکه بتوانید میوه های خشک شده ای خوبی داشته باشید سعی کنید شب میوه ها را برش داده و روی بخاری یا سوفاز بچنید و بگذارید تا خشک شوند معمولا زمان خشک شدن میوه ها حدود ۱۲ تا ۱۳ ساعت طول می کشد.
  • نکته قابل توجه این است که شما وقتی می خواهید میوه هارا از روی بخاری بردارید حس می کنید هنوز مقداری آب دار است این به خاطر گرم بودن میوه ها می باشد اگر مدتی بگذرد و میوه ها خنک شوند می بینید که میوه ها کاملاً خشک شده اند.
کلیدواژه : سیبمعلومات
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید

اخبار فوری